Re:Мнения за климатици Panasonic
Цитат:
Първоначално публикувано от luboivanoff
Ако има хора с Климатик Panasonic CS/CU-PW12GKE да каже как се държи през тези студове.И какво харчи :)
Имам 9-ка от съшия модел ,подхвана вече 2-ра зима и се държи добре .Това лято го преместих в друга стая и за сега се справя с отплението и.
За харченето преполагам,че няма да е много.За декември месец имам 93 лв ток с 2 климатика и всичко друго.
Някой има ли CS-CURE 12 GKE? Аз имам такъв и съм много доволен.
ето го и моя Панасоник
[img width=800 height=600]http://img103.imageshack.us/img103/4393/imgp0832sf5.jpg[/img]
тука съм го поразкостил малко за извънредна профилактика и подмяна на моторчето на турбината .. използвах момента да го зачистя основно ,турбинката я измих на чешмата макар че не беше много прашна
Колеги,някой може ли да ми даде линк към страницата на сервиза на к и к, която показва климатиците, които са в сервиза?Благодаря предварително.
panasonik RE12-HKE
здравейте на всички,та закупих си с след дълго обмисляне въпросният климатик,значи преди бях с OSAKA,просто няма място за сравнение,panasonik-a е добър справя се отлично,но единственото нещо което не харесвам че е малко шумно вътрешното тяло,турбинката се чува,нормално ли е
да не би да си очаквал че нищо няма да се чува .. дори доста по класни климатици си шумят а апсолютно безшумен климатик няма
Въпрос за Panasonic RE-12HKE
Здравейте на всички, закупих си съответния климатик,но от два дена като позахладня и започна страшно много да бучи външното тяло особенно когато компресора работи на по високи обороти,а и се размразява на всеки час,дайте съвет.Благодаря еи
за толкоз пари инвертор така ще е
Нивелация + тампони.
След като е нов - викни обслужващата фирма. По принцип климатикът трябва да отговаря и на шумови норми.
Виж да не изпада в резонанс някой капак. Лично на мен предната пластмасова решетка много ме вбесяваше, докато не я побългарих. Свалих я и подложих ивица тъка гума.
имам чувството че компресора ръмжи,но по важното е че топли
Някои членове на форума бяха ходили на среща с хора от Panasonic. Има ли надежда в БГ да се появи модел малка мощност със скрол компресор? Последно такива имаше 2006-та година. В момента има една бройка HE12DKE в Техномаркет, уникален климатик. След 2006-та май никоя от новите серии не е със скрол, или поне не в малките мощности. Защо не направят поне една серия за нашия пазар във високия сегмент?
http://panasonic.net/ha/e/company/adbu/com04.html
Изглежда scroll се правят само във фабриката Kusatsu в Япония. В малайзийската и двете китайски фабрики правят ротационни компресори.
Forget about the scroll....