Резултати от 1 до 13 от общо 13

Panasonic CS/CU-PE9DKE - не охлажда и не топли добре

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

Panasonic CS/CU-PE9DKE - не охлажда и не топли добре

Здравейте притежавам климатик Panasonic cs/cu-pe9dke от 2005 година.Досега не сам имал никакви проблеми ,през лятото на тазаи година климатика ми много често изключваше и неможешще да охлажда достатъчно.Какво имам пред вид (изключва) през деня температурата е 37 градуса климатика е настроен на 25 работи и си ги поддържа независимо че стаята е южна ,но вечерта по някое време изключва и започва да върти вътрешната температура и тя се покачва на 28.Това се получи през лятото предположих че е изгубил фреон и го зарязах.През ноември го включих и започнах да го ползвам на топло ,преди това го почистих и му направих профилактика.Преди една седмица ми го дозаредиха и от тогава неработи както преди.Дозареждането ми го направиха на око на два пъти, майстора замери изходяща температура и каза че е ниска,(затова повтори процедурата по зареждането два пъти).От тогава степените на турбината на вътрешното тяло не се усилва работи съвсем слабо според мен температурата на вътрешното ми тяло е ниска.Днес дойде и измерихме температурата на изходящия въздух 39,6 а вътре в стаята е 22 днес по обяд времето е топло и малко преди да доиде тръгнаха и степените на турбината .Майстора си тръгна като ми каза да го наглеждам и ако има пак проблеми ще трябва да се гледа четирипътния вентил.Аз съм от Чирпан, мисля че преди да се намеси този майстор климатика си работеше много по добре.Обадих се до Стара Загора но след като им обисних на хората какъв е проблема и че климатика все пак работи не е спрял напълно никой не му се занимава.На теста с проверката за грешки не дава грешка.Възможно ли е да се е повредил четирипътния вентил или просто климатика иска още фреон или пък му е в повече.Има ли начин това да го проверя.Не е пипано нищо друго освен фреона.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Panasonic cs/cu-pe9dke, питане към специалистите

Моя съвет е следния - зарежи тези до зареждания на око, тия хора не се ли научиха да не правят така...това да не е вода да е сипват на око с кофата...баси майсторите. Намери си читав човек да ти изпусне целия фреон, след това да вакумира системата добре и да зареди климатика с везна с точното количество фреон упоменато за модела...И тогава ще коментираме отново как работи.

4. Тук е от
    Dec 2009

Re:Panasonic CS/CU-PE9DKE - не охлажда и не топли добре

Да за сега работи не му се и включва червената лампа за въздуха, дано да ме изкара зимата а напролет ще го разкарам и без това за тази стая на охлаждане идва малък.А и нов излиза по насметка отколкото да се мъча да оправям този.Стаята ми е 15 квадрата .Този климатик още от самото начало на студено неработеше добре.Просто немога да си го обесня как през деня работи а вечер изключва.Колко е разлика между външната и вътрешната температура на студено. Някой знае ли.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Намери си читав човек да ти изпусне целия фреон
    Изглежда не си запознат със санкцийте за изпускане на фреон в атмосферата............иначе за другото си прав.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

lavsho, със думите които съм казал не визирам изпускане в атмосферата...а просто изпразване. Колкото до санкциите, съм запознат до известна степен.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Нали е екологичен 410 що да го санкционорат?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Няма екологичен фреон на 100 %.

10. Тук е от
    Dec 2009

1000 лв ще ми стигнат ли за първоначално да си закупя техника да се занимавам с климатици.Поне да се понауча някой неща.Май че за в бъдеще ще има хляб в тоя занаят.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Над 1000лв ти е само перфоратора големия, инвестицията в инструменти е доста висока сравнено с други технически професий.

12. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Зависи моя е 1929 лв.

http://www.kupilisi.com/product_info...roducts_id=444

13. Member
    Тук е от
    Sep 2009

веднъж имах случей с една клима инверт.на 100в. че този пък работеше само вечер
    трябваше два дни да го обикалям адреса докато се светна !!!
    накрая се оказа че клиента вечер работи на *безплатна електроенергия* следствие на което напрежението в къщата пада до 200в. и климатика тръгва ,
    през деня мрежовото захранване беше 232в. и трафа беше малко объркан с някои друг волт повече

14.  

15. Тук е от
    Dec 2009

Значи голяма грешка направих, климатика си работеше гори долу свястно поне зимно време при -20 успяваше да поддържа в стаята +20 но тъй ката бяха минали 4 години реших че сигурно има нужда от дозарядка на фреон ама от де да знам че такава беля ще си докарам.Питам майстора :добре де колко фрео си му вкарал и изобщо дали е вляло нещо и той незнае.Сега немога да намеря човек или фирма да направи съответната процедура както трябва.Ако живеех в голям град нямаше да е проблем но в Чирпан нямаме такива майстори и сега да докарам някой от Ст.Загора освен пътните си слагат и още някоя и друга процедура от които вообще няма нужда и сумата която се натрупва е доста.Така че ако има тук някой майстор във форума наблизо и може да помогне да пише на vrangel67@gmail.com да се разберем.
    Инак подобре да го отпиша този и да си взема нов с гаранция.

16. Тук е от
    Dec 2009

Благодаря на всички за предложенията който получих.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic CS/CU-E12GKE - не охлажда, а на отопление работи добре
    От kulumb във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 6
    Последно: 18-08-10, 19:33
  2. Hitachi RAS/RAC-14KH2 - не топли и не охлажда добре
    От techno във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 41
    Последно: 06-01-10, 17:01
  3. Panasonic CS/CU-YW12DKE - не топли добре
    От divi4 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 0
    Последно: 22-12-09, 20:41
  4. Panasonic CS/CU-PW12DKE - не топли и не разскрежава добре
    От pikinana във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 16-12-07, 21:11
  5. Panasonic CS/CU-Е12DKE - не топли добре и замръзва
    От playnow във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 13
    Последно: 25-11-07, 18:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе