Здравейте притежавам климатик Panasonic cs/cu-pe9dke от 2005 година.Досега не сам имал никакви проблеми ,през лятото на тазаи година климатика ми много често изключваше и неможешще да охлажда достатъчно.Какво имам пред вид (изключва) през деня температурата е 37 градуса климатика е настроен на 25 работи и си ги поддържа независимо че стаята е южна ,но вечерта по някое време изключва и започва да върти вътрешната температура и тя се покачва на 28.Това се получи през лятото предположих че е изгубил фреон и го зарязах.През ноември го включих и започнах да го ползвам на топло ,преди това го почистих и му направих профилактика.Преди една седмица ми го дозаредиха и от тогава неработи както преди.Дозареждането ми го направиха на око на два пъти, майстора замери изходяща температура и каза че е ниска,(затова повтори процедурата по зареждането два пъти).От тогава степените на турбината на вътрешното тяло не се усилва работи съвсем слабо според мен температурата на вътрешното ми тяло е ниска.Днес дойде и измерихме температурата на изходящия въздух 39,6 а вътре в стаята е 22 днес по обяд времето е топло и малко преди да доиде тръгнаха и степените на турбината .Майстора си тръгна като ми каза да го наглеждам и ако има пак проблеми ще трябва да се гледа четирипътния вентил.Аз съм от Чирпан, мисля че преди да се намеси този майстор климатика си работеше много по добре.Обадих се до Стара Загора но след като им обисних на хората какъв е проблема и че климатика все пак работи не е спрял напълно никой не му се занимава.На теста с проверката за грешки не дава грешка.Възможно ли е да се е повредил четирипътния вентил или просто климатика иска още фреон или пък му е в повече.Има ли начин това да го проверя.Не е пипано нищо друго освен фреона.