здравейте
имам проблем или незнам далие проблем с горепосочения климатик
сега като падна -12-15 градуса немога да усиля вентилатора.
работи само на първа степен.
това нормалнолие?
що годе топли подържа 21 градуса в стая 3на4 север без изолация панел
здравейте
имам проблем или незнам далие проблем с горепосочения климатик
сега като падна -12-15 градуса немога да усиля вентилатора.
работи само на първа степен.
това нормалнолие?
що годе топли подържа 21 градуса в стая 3на4 север без изолация панел
Е толкова... Виж до колко го дават да топли нормално. Просто вече не може да загрее достатъчно питата и затова софтуерът не включва на по-висока скорост вентилатора. Можеш да пробваш със задаване на по-високи градуси, може и да отлепи една скорост нагоре ако успее да загрее.
пробвах ама неще инатисеПървоначално публикувано от deian
а уш го взех по голям за тази стая ама пак не върши работа под -5-7
За 12 кв.м стая не би трябвало да се озорва тая 12-ка , в момента моето хитачи Е10Н2 отоплявам 21 кв.м стая с изолация външна и пвц дограма , подържа си 21 градуса което при -12 му е максимума в момента , повеч не може.
и аз така си мислех ама неми излязоха сметките нещоПървоначално публикувано от dragomir7708
Tonivp познаваме се от рено форума нали , пешо ако ти е поставял климатика съм сигурен че монтажа е направен както трябва защото и той ми премести моето хитачи , просто топлинните загуби са ти в повечко на стаята.Първоначално публикувано от tonivp
да попитам и още нещо
имам още две 12ки малаизиски 2004-2005г
те защо се включват да размразяват като няма никакъв лед по тях
не трябвали като замръзнат дасе размразяват
да той ги постави всичкитеПървоначално публикувано от dragomir7708
и май загубите са от стъклата защото цялата предница на кухнята е в огромна дървена дограма
абе избита кухня и терасата е дограма
там май е проблема
ама налято щего решим
За съжаление няма как да рзберат кога има лед по тях , при ниски температури просто размразяват по често , то при -12 няма как да има влага и съответно лед по топлообменникаПървоначално публикувано от tonivp
Размразяват защото температурата на тъбата кадето е датчика спада бързо поради ниската външна температура. Преди имах инвертор МИТСУБИШИ в спалнята и се скъсваше да размразява през 25 минути без да има грам лед.Първоначално публикувано от tonivp
питам тука и него занимавам него щото той ще каже
ти сам сиго купи без даме питаш
благодаря за информацията
в кухнята ще наблягаме на винцето
Явно те е предупредил човекът, че моделът не е чудо на техниката, така че свиквай
дано се оправи с изолация и пвц
иначе ще трябва даго сменяме
При мен в офиса при тези температури сега в София -9, -10 няма грижи! Духа като бесен и духа много по-топъл въздух в сравнение с MHI-то ми, което като работи на 1150 вата духа по-хладко от Panasonic-a. Предното малко ме смущава предвид цената на единия и на другия!