Стаята е 5X3x2.6. Интересува ме дали си заслужава и дали би имало проблеми с него ?
Благодаря предварително.
Стаята е 5X3x2.6. Интересува ме дали си заслужава и дали би имало проблеми с него ?
Благодаря предварително.
vladisslav, Задавай по конкретни въпроси за да разбереш това което те интересува.
Ами ще се ползва за отопление. Това което ме притеснява са противоречивите мнения за Панасоник. Именно това ме интересува, дали е надежден като здравина ?
Преценката дали ти трябва 9-ка или 12- си я оставям на теб. За избора на марка и модел разгледай и характеристиките на инверторният модел Midea MSV1-09HRDN1 - 750 лв., със 150 лева по-евтин от този който се интересуваш.
В хладилната си част двата са изпълнени почти по един и същ начин. Panasonic-а няма чек вентил, което е нещо много негативно дори и за това опростено хладилно изпълнение, означава да не търсиш климатика през зимата. На Midea-та вътрешното тяло тежи 2 килограма повече, външното тяло тежи с 11.5 килограма повече. Това означава по-големи топлообменници, проверка на това твърдение правим с количеството фреон, с което работят и са заредени, Midea-та има с 260 gr. повече. Midea-та по официални данни е предвидена да работи на отопление до -15 °С външна температура и прочие характеристики. Гледай, сравнявай и задавай конкретни въпроси.
valen1, Благодаря за бързите отговори.
РАзгледах мидеата и ми прави впечатление, че е с по - малък COP, по малка отоплителна мощност и по - голяма консумация на ток с 0.1. В другата ми стая имам 12ка мидеа от старите MSG12HRI и СОР-а и е 2.5 и зимата трудно се справяше в големите студове и затова сега реших да пробвам Панасоник. Иначе моята мидеа, да чукна на дърво вече 3 години безотказно работи и мърка като коте. Другото което гледам аз е цената в техномаркет, както и това че ако се поръча оттам има безплатен превоз и намаление на цената. Това също ми влиае, защото града в който ще слагам климатика е по - далеч от магазините за климатици, така че дори и да я взема за 750лв ще трябва да дам и за транспорт, което доближава цената до тази на панасоника.
Това което най- много ме вълнува е ако някой е слагал такъв клилматик или пък има вкъщи, да ми каже как се държи и най- важното което ме интересува е да нямам проблеми с развалянето. Факт е че на този етап клоня повече към панасоник.
Благодаря
Безплатен обяд няма и не купувай от ТехнотатаПървоначално публикувано от vladisslav
Наистина безплатен обяд няма. Няма как за малкото, което даваш да получиш повече, но обратното е възможно да дадеш повече и да получиш по-малко.
При положение, че в хладилно отношение двата модела са конструирани почти по един и същ начин, то не може да очакваш от този модел с много по-малкият външен топлообменник да топли повече от този с по-големият. По-голямата консумирана от модела Midea електроенергия е положителен индикатор за по-мощен компресор, а през големите студове точно от това ще имаш нужда от мощен компресор и голям външен топлообменник, който колкото е по-голям толкова повече топлина ще отнеме отвън и ще вкара вътре.
Не казвам и не твърдя, че моделът Midea MSV1-09HRDN1 е с нещо по-добър от модела Midea MSG-12HRI, но казвам, че е по-добър вариант от модела Panasonic CS/CU-UE9JKE.
Ако трябваше да купувам климатик за малко пари, бих взел единствено японски втора употреба. Поне купуваш истински климатик и всичко в него е изпълнено както трябва и не е пестено от нищо, защото като нов е струвал поне 3 пъти повече от въпросния.
Panasonic CS-229TB този модел е японски, но според характериситкйите е на 100 волта.
Въпреки че е преправен дали би имало някаквипроблеми с трафа ?
Проблеми с трафа няма, но съм скептичен към този модел поставен в конкретната стая. И като цяло към модела. Ще ти прави много чести дефрости зимата и няма да смогне да поддържа температурата според мен.
Тип: Инверторен (ХИПЕР ИНВЕРТОР)
Охладителна мощност: 2.2 (0.8 ~ 2.8) kW
Отоплителна мощност: 2.2 (0.8 ~ 3.9) kW
COP: 5.64/ EER: 4.89/ APF: 5.1
Енергиен клас: АAA
Фреон: R-410А
Нормален режим на работа: до -20 градуса
Консумация на електроенергия:
охлаждане: 450W (145 ~ 620W)
отопление: 390W (140 ~1070W)
Тегло вътрешно тяло: 7,5кг.
Тегло външно тяло: 19,5кг.
Размер вътрешно тяло: 280 x 799 x 189 mm
Това са данните на климатика, мисля че би трябало да се справи ? Има добър КОП , работи до -20 (ако е вярно ) и горе долу добра мощ.
Размер външно тяло: 530 x 655 x 275mm
vladisslav, по-добре си вземи климатик с малко излишък от мощност, отколкото с малко недостиг, за да си спестиш неприятности през зимата.
Подкрепям думите на rist...А и зимата няма да те топли COP-a...Така че, за тази кубатура се насочи към нещо което да отдава номинално поне 2.8 kW на отопление.