Здравейте,
Бих искал да попитам дали този климатик ще е достатъчен за стая от 25м2 ?
Ето и линк към параметрите:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...c-cs-cu-e9-lke
Предварително благодаря
Здравейте,
Бих искал да попитам дали този климатик ще е достатъчен за стая от 25м2 ?
Ето и линк към параметрите:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...c-cs-cu-e9-lke
Предварително благодаря
Ако имаш добра изолация може да се справя, но ще се тормози при -15. За 25м2 по-добре 12-ка.
-----------------------------
При външна температура -15 °С издухваната температура на въздуха от вътрешното тяло на максимална скорост на вентилатора е 23 °С. При същата външна температура номиналната отдавана мощност от климатика е спаднала до 1.5 киловата.
Мерси за отговорите.
Гледах и 12-ката но с тия 300 лв отгоре излизам извън бюджета(1500 с монтаж), затова гледах 9-та.
Мерси и за графиките и разчитането им. Това, че при -15 отдаваната мощност е 1.5kw не звучи добре. Но не знам как е при други марки/модели.
Нанпример при 12-та как изглежда тази графика ?
Иначе ще се радвам да чуя и други мнения дали ще може да се поддържа нормална температура в 25м2. В линка го дават от 12-22м2. Дали 3 м2 повече ще се проблем ?
Защо двете графики изглеждат толкова еднакви ли е въпроса?
Защото:
1. Компресорите са едни и същи 700W;
2. Вътрешните и външни размери на телата са едни и същи, също и килограмите им 9/34 kg.;
3. Разликата във фреона е само 20 gr. в повече за 12-ката, което попада в статистическата грешка.
@Valen1:
Мерси много за инфото.
Това, че разликата е само в повечето фреон за 12-та, а в графиките почти няма разлика, означава ли, че в моя случай девятка ще е достатъчна или не ?
И ако не, има ли друга 12-ка на Panasonic(овсен 12LKE), която ще е удачен избор в моя случай ?
Мерси
12-ката е с доста по-висок максимум - 6.7 kW спрямо 5 kW за 9-ката. Така че 12-ката ще се понатовари, но има шанс да стопли, докато 9-ката според мен определено ти е малка.
Двата модела реално са един и същ климатик с нищожни несъществени разлики. 9-ката е софтуерно спъната, а 12-ката е софтуерно форсирана.
Аз съм от привържениците за наличието на запас от мощност и съм съгласен с производителите предлагащи модели за Япония, които препоръчват при избора на инверторни модели за отопление да се търси номинална отдавана мощност от 86 до 112W на кубичен метър.
При тази 9-ка имаме 63W, а при 12-ката 71W на кубичен метър. По моите, а и на производителите критерии и двата климатика са малки за тази стая, ако целта е да се отоплява само с климатик. Разбира се сега е модерно да се препоръчва, когато мощността на климатика не достига да се включват допълнително: радиатори, духалки и прочие електрически уреди с нагреватели.
този панасоник 9-та ще става ли за стая от 16 квадрата
Ще ти пасне идеално за тази квадратура,стига стаята да не е нестандартно висока и прекалено студена.Първоначално публикувано от kiro.ktk
стаята е 2.7м. висока с ПВЦ дограма едната стена е с външна изолация . колебаясе и между хайер но май не ги одобряват много някакви други предложения ако има за климатик за тези пари да бъде и да не харчи много ток ми кажете
Що не ти харесва панасоника?За тези пари виж и тези:http://www.antonovclima.com/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA/4/Mitsubishi%20Electric/312/-%D0%9C%D0%B8%D1%86%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%88%D0%B8-MSZ-GE25VA-MUZ-GE25VA ]този[/url] и http://www.antonovclima.com/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA/13/Sharp/456/AY-AE-XP9GHR] този[/url]
Хубав е панасоника сега измерих и стаята и е 37,5куб.м. северно изложение е.Цената в технополис е 1199лв. с монтажа но там пише модел Panasonic CS/CU-E9LKE ,а тука е Panasonic CS/CU-E9LKE-3 . Разликата е тази тройка отзад на модела .За един и същи климатик ли става въпрос или са два различни.
Индексът -3 отзад показва,че може да работи безпроблемно и до -15° външна температура.Първоначално публикувано от kiro.ktk
Слагай го и не му мисли.Съвет: внимавай откъде си го закупуваш.Препоръчвам ти да си го купиш от фирма ,която е оторизирана и сериозна и се занимва само и единствено с доставка и монтаж на климатична техника.Вносителите за Панасоник са няколко за България и предполагам,че цената ще е същата ако се обърнеш към някой от тях.Успех!