... e то това ни е интересното, че тука всичко може да се случи , а иначе то с пари всеки може
... e то това ни е интересното, че тука всичко може да се случи , а иначе то с пари всеки може
Поправеното панасониче ще надживее доста китайски пръчки. Честито.
От къде намирате пружини ,че и аз имам един компресор разтворен и ми се иска да го подкарам ,че взех една мидейка-18-ка и ми харчи доста отгоре панасоничето.
Е как от къде - от други компресори ,на които проблема им е друг...
От другите мерси искам нова.То тва е основния им проблем,като прочетох доста инфо.
пружини се поръчват във фирми, които се занимават с такова производство
по-скоро въпроса е като се сложи пружина колко ще изкара, защото ще бъде подложена на същите условия като предната
така по метода на пробите и грешките се стига до някакъв вариант, който що годе бива и работи
ако искаш пружина ще ти дам, ако пратиш компресора ще ти го направя, ако решиш може и да почерпиш
Днес ми попадна компресор 5cs102xec а моя е 5rs102xbc01.Питането ми е дали са заменяеми електрически аз видях ,че присъединяването е различно.
Първият е SCROLL и е много хубав компресор, а дали може да се заменят някой специалист да каже.
100% електрически няма проблем, но дали си струва преправянето след като 5rs102xbc01 се рециклира успешно?!
Рецеклира се ,ама аз съм бързак и го резнах отгоре и от долу на цяло,та от рязането полепнаха доста боклучета по ротора и няма чистене.5cs102xec ми го дадоха уж с повредена електроника бил но ще сравним индуктивностите на намотката и квот стане.
Двата модела компресори въобще не са съвместими, така че от два един независимо кой няма да стане. Статора на 102XECе съсвсем друг от статора на 102XBC01, ако решиш мога да ти пратя един рециклиран компресор точно за твоя климатик.
Как да го разбирачм независимо кой като единия съм го демонтирал от климатика .Аз нямам намерение да правя от двата един,а направо да се монтира 5cs на местото на 5rs но съм наясно че са с различно присъединяване,като първия го броя за здрав.
Ако наистина е здрав компресора слагай смело и не се притеснявай, климатика ще запее, идеята ми беше, че двата компресора конструктивно са коренно различни, но управлението им е еданкво, така че слагай. Рециклирал съм и няколко скролове на панасоник и съм ги тествал за работа с един стар инвертор панасоник, просто няма проблем.
Ако не е тайна как рециклираш скролове, защото специално на 5cs102xec се разбива лагера и подмяната му си е чисто предизвикателство. За електрически проблем да не говоря?!