Здравейте. Купих си този климатик казаха, че не е от проблемната серия на Панасоник. Стар като модел, но сполучлив. Вашето мнение?
Здравейте. Купих си този климатик казаха, че не е от проблемната серия на Панасоник. Стар като модел, но сполучлив. Вашето мнение?
Не го мисли, а се наслаждавай на комфорта който ще ти създава. А друг път, първо питаш, а след това купуваш.![]()
Хаха, той пита, ама си беше наумил това по разбираеми причини.
http://www.napravisam.bg/forum/viewt...p?f=23&t=33434
Ей MEGA и на теб ти благодаря и ти имаш принос в цялата работа. В магазина стана спор мужду продавачите за следното. Има или няма нагревател под компресора и дали това помага по някакъв начин. Какво ще кажете?
За този модел не знам има или няма. Най-вероятно няма, поне в сервизното не виждам.
Ми честито да ти е! Дано да е на късмет!Днес си купих TE-HеKE.![]()
Благодаря. Някой знае ли този модел дали има нагревател под компресора или не. Ако няма дали ще трябва да купя и да го сложа?
Ами отвори го и виж наи добре ама ако сложиш нагревател незнам дали шети признаят гаранцията ако стане нещо
Може и да си прав. Като дойдат да го монтират ще ги питам да видя какво ще кажат.
И аз си купих същия но 9-ка то разликата между двата е само софтуерна ми се струва топли според инфото до -5 гр,немя нагревател на компресора само серията която завършва на 3 LKE- 3 има нагревател на копресора и работи на -15гр, декември месец ще си проличи как се справя климатика.
Ако не го спираш няма да има проблеми. Имам далече по-евтин модел на Панасоник в офиса и не е спирал да бълва топло, макар че казват, че е само вентилатор![]()
Няма да го спирам. Взимам го за майка ми тя не разбира от техника. Пускам и го като стане студено и го спирам на пролет. Само ще и кажа вечер и като излиза да сваля температурата с 2 до 3 градуса и това е. При тези условия на какъв режим да го направя?
Човече, купил си климатик, който струваше 1700 лв без монтаж. Каквво питаш още? Просто си взел много хубава машина без пари. И понеже си публикувал и друга тема относно монтажа давам тема за размисъл - дали да не похарчиш малко повече парички за монтажа и да си извикаш нормална фирма от твоя град, която да го монтира грамотно, а не да разчиташ на някакви неизвестни колеги. За щото и най-добрата машина като се монтира калпаво не работи добре. Хубав ден и честито!
Благодаря. Така е. Говорех с фирмата и ми изглеждат съвестни хора. С ваша помощ понаучих нещо и ще следя поне това което знам да го направят както трябва.
Преди малко,докато разглеждах сервизното на 9ката ТЕ9НКЕ,се загледах в графиката за температурата на издухвания от вътрешното тяло въздух в зависимост от външната температура.Оказва се,че при -5 градуса външна,и при 20 градуса вътрешна,климатикът успява да постигне само 25 градуса на изходящата струя при турбина на максимум.Та въпроса ми е тези 25 градуса не са ли малко?
При аналогична 9ка от другите модели,колко е тази температура,струва ми се,че 5 градуса разлика са доста малко между въздуха на входа и изхода на вътрешното тяло.
Сервизното може да се изтегли от http://www.lmg.nu/fileadmin/support/...te9_12hke5.pdf ,а графиката,която гледам е в началото на 51-ва страница.
Каква би била тази температура при една 9ка LGC например или аналогичен дайкин.
ПП
...сега като се замисля,дали температурата не е е,толкова ниска,заради това че турбината е на макс?