Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28

Днес си купих TE-12HKE. Мнения и коментари?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2011

Re:Днес си купих TE-12HKE. Мнения и коментари?

Сложиха ми климата доволен съм от монтажа. Имам няколко въпроса. Имам един стар електромер и ми се иска да вържа климата към него. Някой да даде акъл на кои крачета да го вържа? Понеже зимата ме няма там да пробвам режимите на кой режим е най икономично да работи климата?

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

4. Тук е от
    Apr 2011

Благодаря ти Mega. А относно режима на работа какво Ви е мнението? Майка не разбира от техника най много да и покажа как се сваля и вдига температурата друго да не пипа по дистанционното

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Режима на ОТОПЛЕНИЕ, турбина на АУТО, аз така я карам.

6. Тук е от
    Feb 2010

Честито и да споделиш впечатления след време

7. Тук е от
    Apr 2011

В стаята до сега се отопляваше с камина на дърва. На камината винаги имаше вода за да не е сух въздуха в стаята. Сега с климата как ще е положението относно влажноста? В стаята има 4 - 5 цветя. Дограмата е ПВЦ панел. Другото което да попитам. Датчика за температура на вътрешното тяло ли е или на дистанционното. На панела на климата няма дисплей и няма как да следя темпаратурата. Другия вариант е да купя ел. влагомер с термометър?

8.  

9. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

To друго няма какво да ползва,остави всичко на ауто(вентилация и незнам при този модел как е клапата на ауто) и вечер преди да легне да си намали с 2-3 градуса температурата,а на другия ден да я вдигне като стане и така.И най важното любимото и място да не се окаже в зоната на струята от климатика-тогава е необходима ''рокада''.
    Датчика е на вътрешното тяло и с проветряване и пулверизиране на цветята не е толкова сух въздуха.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Датчика е вътре в тялото. Следиш си температурата с твой си термометър. Климата си следи с неговия си. Усещането за топлина на човека е различно при различни външни температури. Поради ниската температура към 50 градуса в режим на отопление не би трябвало да изсушава въздуха. Това на теория. На практика при мен също няма проблеми с влажността зимата.

11. Тук е от
    Apr 2011

Добре това с градусите е ясно. След като го монтираха ми обясниха как се отваря предния панел и как се сваля въздушния филтър. Това е ясно. Само, че в книжката виждам, че има и противоалергичен филтър. Не видях да слагат такъв филтър или той си е монтиран в завода? Той чисти ли се и как на колко време. Доколкото виждам на снимката този филтър се намира под въздушния. Има и йонизатор и на дистанционното едно копче ion как действа това кога се включва изключва ................. ?

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Сега тази камина няма ли да дърпа въздух на вън? Трябва да се затвори иначе трудно ще стопли стаята ако издиша от там.

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Сега тази камина няма ли да дърпа въздух на вън? Трябва да се затвори иначе трудно ще стопли стаята ако издиша от там.
    Tя всяка камина технологично изпълнена си има клапа, която затваря напълно достъпа до комина.

14.  

15. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ivondera
    Здравейте. Купих си този климатик казаха, че не е от проблемната серия на Панасоник. Стар като модел, но сполучлив. Вашето мнение?
    Този модел е наследника на японския TE12DKE, който макар и с буквичката "D" е последното японско производство, което се продаваше от редовния внос. Прекасен климатик. За съжаление от Панасоник приложиха пак стария трик - клиентите научиха за TE12DKE, свикнаха и с високата цена, търсеха го и изведнъж една буквичка промяна и съвсем различен климатик от вътре пак на висока цена, естествено. После този модел залежа, тъй като порди натрупаната свръхчуствителност към компресорите бързо се разбра, че това вече не е модел с японски скрул и така се стигна до промоцията в Техномаркет, които все пак трябва да изчистят някога старите модели. И до ден днешен по стените на знайни и незнайни фирми висят вътрешни тела от този модел, които са купени на висока цена и са трудни за реализация. Нашите продажби от този модел са малко, имахме проблем с компресор, но не беше пружина. Според мен за парите в момента си струва. И да стане нещо - има гаранция, която при Панасоник работи относително безотказно.

16. Тук е от
    Apr 2011

Камината е продавам и ще правя вътрешна изолация с вата и гипсокартон на външната стена. Някой да спомене за филтрите, че това не ми е ясно?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. GSM-и с ТЪЧ ДИСПЛЕЙ (Мнения, коментари, проблеми...)
    От soon във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 1
    Последно: 05-01-10, 18:20
  2. PHILIPS 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Philips телевизори
    Отговори: 141
    Последно: 28-08-09, 14:56
  3. SONY 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Sony телевизори
    Отговори: 44
    Последно: 01-05-09, 19:17
  4. Лаптоп MSI - мнения и коментари
    От taipan във форум Мобилни устройства
    Отговори: 13
    Последно: 31-10-07, 12:54
  5. UPS...полза, мнения, коментари, предложения.
    От MetalMilitia във форум Общ - хардуер
    Отговори: 13
    Последно: 26-12-03, 19:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе