Отговор: PANASONIC CS/CU-YE-12-MKX -> наблюдения в режим отопление
  Е, де, не така с лошото. Този климатик много прилича по технически данни на моя китайски "боклук" - PANASONIC CS/CU-PE12CKE. А имам и още 2 такива 9-ки. Досега 8 зими не съм разбрал, че трябва да ги ползвам само за преходните сезони. Пък за тези 8 години зимите не са били все, като последната.
  Te и Осаките и Мидеите отпреди 8 години топлят.
  Всяко нещо си има цена, а този модел за цената си е перфектен. Топли толкова, колкото струва. Нито повече, нито по-малко. Кой друг модел на тази цена топли повече? Кой има безусловна гаранция без уловки за профилактики и т.н., кой има гаранция на компресора 5 г., която се спазва?
  В момента Hitachi-тата са без конкуренция в категорията цена/качество.
  И Самсунг бавно и полека си изчистват нещата. Вземи за пример мултисплитовете
 http://www.climamarket.bg/wp-content...s/FJM-2013.pdf
  Здравейте.
Да споделя с вас мойте притеснения, покрай първата профилактика на Panasonik CS/CU Е12NKE-3. 
Та пичовете от сервизната фирма правиха профилактиката и накрая като свършиха под външното тяло имаше масло. Питах ги аз какво е това масло и ми отговориха, че се било стекло от маркучите на апаратурата им която я ползвали да точат фреона на климатиците и това масло не било от моя климатик. Казаха ми че, маслото било смесено с фреона и нямало от какво да се притеснявам. Мислите ли, че има някаква опасност да са ми оставили компресора без масло.
  Не бои се маслото е поне 400-600 грама в компресора.
  Моя по график трябва да ги викна за профилактика началото на януари (монтиран е на 03.01.2013г.) предстой ми монтаж в другата стая на (Panasonic CS/CU-RE12PKE-3) към средата на октомври. Дали да не направят профилактиката на МКХ-а като монтират новия, преди започване на зимата.
  Едва ли освен ако профилактиката е одбий номер. Една свестна профилактика която включва измиване на вътрешно тяло и замерване на техническите параметри отнема доста време.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
VeleV.Klima  
 Едва ли освен ако профилактиката е одбий номер. Една свестна профилактика която включва измиване на вътрешно тяло и замерване на техническите параметри отнема доста време.

Но ,и струва доста по-скъпо от стандартната профилактика.
     Първи впечатления от Panasonic CS-YE12MKX
  Значи днес ми монтираха въпросната машина.Относно монтажистите от VIMAX намам никакви забележки. Перфектна работа.
 Та относно климатика  след монтажа - пуснаха го, почна да топли учудващо добре.Платих, тръгнаха си и климатика започна да отслабва силата на топлия поток. Давам аз 30 гр. набира набира и пак започва да духа леко хладно. Та въпроса ми е има ли някой с такъв модел климатик да сподели някакви впечатления и мнение как му се държи машината при отопление.Помещението ми е около 8-9 квадрата  с отворена врата към  малко коридорче (с такава идея го взех да топли стаята и коридорчето). И меко казано имах доста по-големи очаквания - все пак помещението е малко.  Да не би нещо аз не правя както трябва - нещо настройки туй онуй ? Ама гледам менюто му е елементарно , а аз като цяло нямам опит с климатиците.
 Може ли някой да ми даде някакво обективно мнение относно климатика?Ще може ли да се разчита на него зимата и евентуално какво неправя както трябва.
     Отговор: Първи впечатления от Panasonic CS-YE12MKX
  Ами много хора казаха че тази клима си е до -5 ама то маи си ги игнорирал защото така си решил.
Добре де като почва да духа хладно значи е достигнал градусите. Така ли е?
     1 Прикачен файл(ове)
  Набута се с тоя Панасоник. Трябваше да вземеш Хитачи-то.

Ето ти и една "аутопсия" на външното тяло на този Панасоник.

Прикачен файл 11274
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
aruba_man  
 Набута се с тоя Панасоник. Трябваше да вземеш Хитачи-то.

:bravo
 много му рядка оградата бе :-memnon