От къде тръгна темата, че къде я закарахте.....
Еми аз го поръчах и на 99% ако нещо не се обърка ще е той-стига се карахте
Като му се нарадваш, пиши нещо за машината. Сравнено с ЛД серията как работи и.т.н.Първоначално публикувано от stanimir197_7
Аз си взех Е9MKE-3 преди месец.
Досега съм попаднал на 2 проблема. Единият е лек паразитен шум, като от въртене на някакво моторче, които се долавя ако се заслушаш, но доловиш ли го и при тишина в стаята дразни. Не прилича на този издаван от фреона, отделен е от шума на вентилатора, а в съседната стая имам 3 годишно хитачи, което макар да е по нисък модел го няма този звук. Другото което се случи е: климатика спира работа, капака на струята се полузатваря и лампичката Power започва да премига. На кодовете за грешки пиука на 00H, тоест че няма проблем, но може би не го правя както трябва. Нормално ли е това и как протича дефроста при тези климатици, може би аз бъркам дефроста със проблем? Извинавам се, но съм лаик спрямо климатиците, благодаря предварително за отговорите.
начинаещ2 остава ти евентуално само единия проблем-ако е от лагери,или втулка на турбина,но пък за два месеца работа е малка вероятноста,но...По втория-дефроства ти машината.
до тук тази година имах няколко оплаквания от шум от мотора на такъв климатик в тих режим и подменяхме мотори, съветвам те да се обърнеш към фирмата и да ти подменят мотора
по отношение на дефроста не знам какво те притеснява - при всички панасоници като мига лампата или е дефрост или е подготовка за работа
Колеги, това KIT-NE-9MKE някакъв екзотичен модел ли е, че гледам само една фирма ги внася, а за съжаление са ми далеч?
Ами може да напишеш от къде си. А модела е екзотичен за България.
От Н.Загора съм, но ако има фирма от Ст.Загора или Сливен предполагам няма да е проблем да го монтират и обслужват.
ПП А евентуално частите за него дали ще са също така "екзотични" след време?
Части за панасоник има и вече долкото знам няма проблеми с това а щом се фнася този модел значи и за него има части така че несе притесняваи Единствено колегата климамаркет го внася модела е предназначен за скандинавските страни
turboie, кажи 1-2 думи за програмата за разскрежаване при този модел. Благодаря
Ами от това което забелязах до сега е че модела се справя отлично в студа Тука от кадето сам температурите спаднаха до около -12 до -15 наи много и машината си работи добре за дефроста забелязах че при -12 градуса ги прави на 40 минути кратки за по 3 минути някаде при по високо от около -1 до -3 са на около час приблизително а от 1градус на горе ги прави като се заскрежи хубаво топлообеника До сега НЕ САМ видял лед кадето и да е по тавата и топллобменика Веднъж го пробвах на -12 му задодох 30 гр и след минути се засили и на наи високата степен вади около 4,8 до 5 клв приблизително топлоодаване а на по ниската степен може и кам 5,5 да вади приблизително в помещението е 22 Откакто сам го сложил варви деноношно на 22 Страхотна машина за ценатаси
За мен е притеснително да имаш дефрости на 40 минути при -15, когато няма грам влага и някой модели не дефростват с дни. Чудя се, едва ли инжинерите не знаят това, по-скоро има друга скрита цел.
Да не забравяме че това е за друг климат проектиран не за тук и си има смисал на такъв дефрост при -10 и надолу и при буря и силен снеговалеж с сух сняг какво става ако го няма за нула време ше се заскрежи а така при такива дефрости това няма да се допусне Според мен това е смисала на такива чести дефрости
Но според мен по важното е че топли добре и винаги се размразява като не остава лед и скреж и несе налага да дупча таватаму и да мисля за нагреватели Но за тази цена е много добро предложение жалко че вече и тои е на привършване
... Той за това има дефрост при нужда, когато се заскрежи да свали скрежа а не да дефроства без нужда.