Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 100

панасоник- ne9mke

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Re:панасоник- ne9mke

За мен е притеснително да имаш дефрости на 40 минути при -15, когато няма грам влага и някой модели не дефростват с дни. Чудя се, едва ли инжинерите не знаят това, по-скоро има друга скрита цел.

Мега, ела да живееш на морето и ще видиш едни дефрости и при -20...Вече за втори път ми се случва да наблюдавам как в слънчева варненска сутрин като отивам на работа и вън е -18 Черно море е като тенджера пред завиране - такова бурно изпарение става при разлика над 20 градуса с водата. Много е рядко може да се наблюдава, защото трябва да е много тихо и слънчево.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Climamarket, имаш ли идея нагревателя на тавата и компресора на NE серията при какви условия се включват? Само на температура ли са или следват някаква логика?

4. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

трябва да се чете сервизното - ако си любопитен ще изтегля и ще ти пратя да си обогатиш библиотеката...

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    трябва да се чете сервизното - ако си любопитен ще изтегля и ще ти пратя да си обогатиш библиотеката...
    Ще съм благодарен моля. Интересена ми е тази логика при различните машини.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ето сервизните на НЕ и NE - http://www.citcop.se/servicemanualer .

7. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

в сервизното не пише нищо, трябва да питаме във завода

8.  

9. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

От показанията на уреда за консумация съдя че когато исключи компресора уреда отчита около 58-60 вата консумяция което си го обеснявам с вкючването на нагревателя на компресора Също когато го искюча климатика пак си я има тази консумация в стен баи режим при което според мен си подгрява компресора винаги щом не работи А относно нагревателя на тавата немога да го разбера когато работи но сигорно е по време на дефроста само Но никога несам виждал лед да остане кадето ида е било дефроста си го прави перфектно и тихо при смяната

От сервизното видях че ги управлява външната платка незнам при каква положителна искючва но при липсата на акумулатор на скрол компресора самото подгряване мисля че е задалжително и е от значение за добрата работа на компресора А при този модел при стартиране на компресора консумацията пада на 0 ( нагревателя се исключва) и после постепено почва да вдига с развъртането на компресора

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При ТОШИБА ІІІ и V ND нагревателя на тавата /75 вата/ се включва на +4 градуса и изключва на +9, като работи постоянно, свързан е с външния въздушен датчик.Нещо подобно може да е и на ПАНАСОНИК-а.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    При ТОШИБА ІІІ и V ND нагревателя на тавата /75 вата/ се включва на +4 градуса и изключва на +9, като работи постоянно, свързан е с външния въздушен датчик.Нещо подобно може да е и на ПАНАСОНИК-а.
    Искаш да кажеш, че под 4 градуса се включва и не спира, докато не се вдигне отново до над 9 градуса?

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, така го дават по сервизното.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Значи ~10 лв на климатик допълнително всеки месец. Мерси на такъв нагреател.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ми то,ако и поливането с топла вода от бойлера е по често-може и да се натаманят работите ценово с тока за бойлера,но поне няма да са отвън с шише.

16. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

За какви 10 лева говориш нещо немога да разбера ? Поясно по конкретно
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Това може и да е така но при условие че климатика е включен в контакта и не се ползва изобщо и времето е студено При работещ климатик това важи че мине в оф режим и си подгрява компресора но този модел има нисък минимал от 73 вата приблизително такаче много рядко влиза в оф режим и по принцип винаги си работи А ако путребителя отсъства за известен период от време климатика просто се искючва от контакта Не виждам къде е проблема

17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Кви-кви,грубо излиза,че дърпа по 30 ст на 24 часа Х 30 дена = 9 лева.Я го прочетете с очила тва сервизно.

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Моят нагревател на тавата съм го настроил половин час да работи и един час да почива. 180W х 8 часа на ден х 30 дена = 43,2kW x 0,18 лева киловата = 7,78 лева на месец ми харчи нагревателя.

Този разход е малко условен, защото вземам захранване от компресора, тоест само когато компресора работи и нагревателя работи. Ама за да работи външната температура трябва да е от 0° надолу. Ако искам мога да променя времето за работа почивка с цел икономии, ама не ми се занимава, защото работи перфектно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. проблем с панасоник GKE 12
    От lacc във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 2
    Последно: 25-02-12, 18:36
  2. климатик панасоник
    От lacc във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 12-01-12, 00:04
  3. ПАНАСОНИК или САМСУНГ
    От niki_sev70 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 29-11-11, 17:35
  4. грешка H00 на панасоник
    От gerasimh във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 23-10-11, 23:08
  5. информация за панасоник gd 67
    От bu6ito във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 7
    Последно: 03-11-03, 11:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе