За един климатик в %-но отношение спрямо разхода само на климатика, това си е сериозен разход.
За един климатик в %-но отношение спрямо разхода само на климатика, това си е сериозен разход.
Така е, 7 лева са си 7 лева, ама не се налага в студа при сняг и дъжд да се дежури с кофа топла вода. Освен това тези 7 лева ги плащаш само ако температурите са под нулата, ама те цяла зима не са все такива.
Ами ако климатика е монтиран на неудобно място и няма лесен достъп. Освен това без нагревател трябва да го следиш по два пъти на ден да не е замръзнал. Който ги прави тези гимнастики с поливането знае как е.
изобщо не ги поглеждам мойте ,и 3те нямат нагреватели на тавата .. вода съм наливал само 2007 ли коя беше на Фуджитсуто че беше -7 и гъста мъгла цяла седмица ,тогава тавата се беше запълнила с лед .. другите 2 нямат никакви грижи с леда .. за мен са излишни разходи освен ако не е фабричен нагревателя ..
Не забравяйте все пак за къде са НД моделите - където е дълга зима, 10 или 20 лева на месец допълнително са нищо и където сте виждали снимки как изглеждат през зимата климатиците - като снежни преспи.
... И 10 лв. на месец да харчи нагревателя си заслужава. Все пак е нужен два месеца в годината. Но едно замръзване може да ви струва много повече. Аз лично ще си сложа нагревател, до сега ми се е налагало 2 пъти на зима да размразявам отворите за оттичане. Но с 15-20 лв. годишно си решавам проблема.
Аз също съм за нагревателя защото имам един клиент дето ползва парно и когато парното спре през ноща климатика се включва като преди това дето е работил като запалят парното и той спира за часове и това което е натрупал така остава и познайте кво става.
Ми и аз да кажа..............като ползващ
Уреда отчита 70 вата консумация при изключен от дистанционното климатик-подгрев на компресора при температури под 3 гр
Нагревателя на тавата съм сигурен че се включва само по дефрост т.к при он-оф цикъл при оф режим уреда отчита 12 вата при всякакви температури
Имам ne12lke, също ми беше любопитно какъв е алгоритъмът на нагревателя и ходих да пипам тавата при минусови температури -- беше студена. Имам лесен достъп до външното тяло.
Та, подкрепям колегата stanimir197_7, и аз смятам, че нагревателя не работи постоянно.
70вата са доста при моето Генералче 12ЛКЦ работи на 25вата а Мидеята на 35вата.Първоначално публикувано от stanimir197_7
Празен апартамент, климатик изключен от дистанционното, температури от -5 до +4 за период от около 25 часа, консумация по електромера на таблото 800 вата (500 дневна, 300 нощна). Електромера е чисто нов, подмениха ги преди две седмици.
Всъщност, не знам при колко градуса се включва подгрева на компресора.
в сервизното не е упоменато нищо и ще се наложи да попитаме производителя
все пак си мисля, че Панасоник, както и всички останали производители на такава техника са длъжници на клиентите по отношение на абсолютно ниското и неадекватно прилагане на съвременните технологии в техните продукти
няколко примери от зоната на мечтите:
-защо всеки спестовен и любопитен българин да монтира ватметър и да мери консумация, след като може да я получи от самия уред???;
-защо не се даде възможност на потребителя да управлява в накаква степен дефроста като го настройва спрямо влажността в региона???;
-защо не се даде възможност на сервизния персонал, пък и на потребителя ако щете да вади някаква "история" на уреда, както и на заболяването, ако има такова...;
казано с други думи ако сравня софтуера на съвременния климатик с този на съвременния мобилен телефон с андроид 3,4 и т.н. климатика прилича на някаква аналогова нокия от забравеното време на мобиком...
Да никак нямаше да е лошо да има USB изход и да може да се сменя софтуера както става при ТВ мултимедините плеари GPS smartfoni
Ще ше да може дасе правят корекции но несамнено самият климатик би се оскъпил още от допълнителният интерфеис Явно е време за нови стандарти в хардуера на климатиците
Няма лошо и аз съм за!Първоначално публикувано от turboie
Същото нещо ще искаме и за фурната, пералнята, бойлера, а защо не и за сешоара?
За голяма част от хората, това е просто уред, който си седи на стената......
От времето за дефрост зависи COP , която е включена в техническата спецификация и при "потребителска намеса" излизаме от декларацията за съответствие ...Първоначално публикувано от climamarket
Поправи ме ако греша но и на новите модели SAMSUNG вече не може да се коригира времето за дефрост от конфигурационните кодове