Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 100

панасоник- ne9mke

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:панасоник- ne9mke

За един климатик в %-но отношение спрямо разхода само на климатика, това си е сериозен разход.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Така е, 7 лева са си 7 лева, ама не се налага в студа при сняг и дъжд да се дежури с кофа топла вода. Освен това тези 7 лева ги плащаш само ако температурите са под нулата, ама те цяла зима не са все такива.

Ами ако климатика е монтиран на неудобно място и няма лесен достъп. Освен това без нагревател трябва да го следиш по два пъти на ден да не е замръзнал. Който ги прави тези гимнастики с поливането знае как е.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

изобщо не ги поглеждам мойте ,и 3те нямат нагреватели на тавата .. вода съм наливал само 2007 ли коя беше на Фуджитсуто че беше -7 и гъста мъгла цяла седмица ,тогава тавата се беше запълнила с лед .. другите 2 нямат никакви грижи с леда .. за мен са излишни разходи освен ако не е фабричен нагревателя ..

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не забравяйте все пак за къде са НД моделите - където е дълга зима, 10 или 20 лева на месец допълнително са нищо и където сте виждали снимки как изглеждат през зимата климатиците - като снежни преспи.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... И 10 лв. на месец да харчи нагревателя си заслужава. Все пак е нужен два месеца в годината. Но едно замръзване може да ви струва много повече. Аз лично ще си сложа нагревател, до сега ми се е налагало 2 пъти на зима да размразявам отворите за оттичане. Но с 15-20 лв. годишно си решавам проблема.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз също съм за нагревателя защото имам един клиент дето ползва парно и когато парното спре през ноща климатика се включва като преди това дето е работил като запалят парното и той спира за часове и това което е натрупал така остава и познайте кво става.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2010

Ми и аз да кажа..............като ползващ
    Уреда отчита 70 вата консумация при изключен от дистанционното климатик-подгрев на компресора при температури под 3 гр
    Нагревателя на тавата съм сигурен че се включва само по дефрост т.к при он-оф цикъл при оф режим уреда отчита 12 вата при всякакви температури

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Имам ne12lke, също ми беше любопитно какъв е алгоритъмът на нагревателя и ходих да пипам тавата при минусови температури -- беше студена. Имам лесен достъп до външното тяло.

Та, подкрепям колегата stanimir197_7, и аз смятам, че нагревателя не работи постоянно.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от stanimir197_7
    Ми и аз да кажа..............като ползващ
    Уреда отчита 70 вата консумация при изключен от дистанционното климатик-подгрев на компресора при температури под 3 гр
    Нагревателя на тавата съм сигурен че се включва само по дефрост т.к при он-оф цикъл при оф режим уреда отчита 12 вата при всякакви температури
    70вата са доста при моето Генералче 12ЛКЦ работи на 25вата а Мидеята на 35вата.

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Празен апартамент, климатик изключен от дистанционното, температури от -5 до +4 за период от около 25 часа, консумация по електромера на таблото 800 вата (500 дневна, 300 нощна). Електромера е чисто нов, подмениха ги преди две седмици.

Всъщност, не знам при колко градуса се включва подгрева на компресора.

13. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

в сервизното не е упоменато нищо и ще се наложи да попитаме производителя
    все пак си мисля, че Панасоник, както и всички останали производители на такава техника са длъжници на клиентите по отношение на абсолютно ниското и неадекватно прилагане на съвременните технологии в техните продукти
    няколко примери от зоната на мечтите:
    -защо всеки спестовен и любопитен българин да монтира ватметър и да мери консумация, след като може да я получи от самия уред???;
    -защо не се даде възможност на потребителя да управлява в накаква степен дефроста като го настройва спрямо влажността в региона???;
    -защо не се даде възможност на сервизния персонал, пък и на потребителя ако щете да вади някаква "история" на уреда, както и на заболяването, ако има такова...;
    казано с други думи ако сравня софтуера на съвременния климатик с този на съвременния мобилен телефон с андроид 3,4 и т.н. климатика прилича на някаква аналогова нокия от забравеното време на мобиком...

14.  

15. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Да никак нямаше да е лошо да има USB изход и да може да се сменя софтуера както става при ТВ мултимедините плеари GPS smartfoni
    Ще ше да може дасе правят корекции но несамнено самият климатик би се оскъпил още от допълнителният интерфеис Явно е време за нови стандарти в хардуера на климатиците

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    Да никак нямаше да е лошо да има USB изход и да може да се сменя софтуера както става при ТВ мултимедините плеари GPS smartfoni
    Ще ше да може дасе правят корекции но несамнено самият климатик би се оскъпил още от допълнителният интерфеис Явно е време за нови стандарти в хардуера на климатиците
    Няма лошо и аз съм за!
    Същото нещо ще искаме и за фурната, пералнята, бойлера, а защо не и за сешоара?
    За голяма част от хората, това е просто уред, който си седи на стената......

17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Пада мъгла,
    народа изчатква...

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от climamarket

-защо не се даде възможност на потребителя да управлява в накаква степен дефроста като го настройва спрямо влажността в региона???;
    От времето за дефрост зависи COP , която е включена в техническата спецификация и при "потребителска намеса" излизаме от декларацията за съответствие ...

Поправи ме ако греша но и на новите модели SAMSUNG вече не може да се коригира времето за дефрост от конфигурационните кодове

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. проблем с панасоник GKE 12
    От lacc във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 2
    Последно: 25-02-12, 18:36
  2. климатик панасоник
    От lacc във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 12-01-12, 00:04
  3. ПАНАСОНИК или САМСУНГ
    От niki_sev70 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 29-11-11, 17:35
  4. грешка H00 на панасоник
    От gerasimh във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 23-10-11, 23:08
  5. информация за панасоник gd 67
    От bu6ito във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 7
    Последно: 03-11-03, 11:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе