Здравейте !
Възникна малък проблем с климатика, ако може малко помощ :rolleyes:
Ще започна от самото начало: Климатика е Panasonic cs-ue12jke
Преди Два дни през ноща имаше голяма буря и дъжд и беше много студено (градуси не съм мерил , но е било доста под нулата)и аз бях оставил климатика на 19-20 градуса (казвали са ми че когато е студено , да го оставям на повече градуси, уш да размръзява по-добре), но бях го забравил на 20 градуса, в стаята си беше нормално.
На сутринта забелязах че е доста замръзнал , след малко започна да размразява и горе долу успя , но за съжаление само половината (или две / трети) другото си остана замръзнало, но в стаята си беше нормално на 23 градуса.Като видях че останало лед отвънка реших да налея малко топла вода (от бойлера) и го полях , леда се стопи и се махна.След малко в стаята се усети някаква странна миризма, някаде половин час , но си работеше перфектно.
Изключих го за малко , реших да изчистя и филтрите ( ня бяха чистини от 3 месеца поне) , после го включих имаше пак малко миризма , но след малко се махна.И от тогава се появи следния проблем :
---Шесте степени на вентилатора отделят еднаква сила на въздух в стаята (но като усилвам степените от дистанционното се чува как винтелатора върти по-бързо, евентуално работи ,но духа еднакво)по принцип никога не съм се заслушвал как върти перката , защото климатика почти винаги работи на Първа степен на QUIET - режим за по-безшумна работа )сега забелязвам на QUIET - режим като че ли духа по-силно , дали се дължи на това че изчистих филтрите или се получило някаква повреда ? Може ли да се проврери някакси , забелязвам че на дистанционното има някакви малки копчета пише CHECH , ERROR RESET , RESET ,мислех да натисна Ресет , но първо да попитам за какво служат те ?