Резултати от 1 до 5 от общо 5

Проблеми с YE12MKX

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Мнения
    11
    #1

    Проблеми с YE12MKX

    Монтираха ми 2 такива климатика, като ме увериха, че са същите като UE12JKE от който съм много доволен. Та за проблемите с новите:
    1. В режим на отопление вентилатора върти постоянно, което предизвиква доста голям дискомфорт
    2. Дори и при работещ компресор, не духа достатъчно топъл въздух (сравнявам го с UE12JKЕ)
    3. Ако се включи в режим AUTO вместо HEAT, започва да работи в режим на охлаждане. Бутона QUIET като че дублира действието на POWERFUL.
    Някой може ли да каже има ли начин да се избегне постоянното въртене на вентилатора и нормално ли е режима AUTO да е толкова объркан.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    17
    #2

    Re:Проблеми с YE12MKX

    Не че разбирам, ама понеже единия ми климатик е такъв, моите лични наблюдения:
    1. В режим на отопление вентилатора върти постоянно, което предизвиква доста голям дискомфорт - при мен като достигне зададената температура намалява вентилатора до абсолютен минимум, дори и да съм го дал на максимум /но за режим авто незнам дали е така/, през нощта е включен на "една чертичка" на вентилатора и пак си изменя оборотите. Най-бавно върти и без промяна в режим quiet, така че не е нормално това. Да не би да си в режим Auto на вентилатора?
    2. Дори и при работещ компресор, не духа достатъчно топъл въздух (сравнявам го с UE12JKЕ) - това вече зависи от много фактори - външна температура, вътрешна, обем на помещението и др. Преди 2 седмици при -15 до -20 С и при мен духаше съвсем леко затоплен въздух, ама то какво повече да искаш от него. Сега при 4-5 С над нулата духа направо горещ въздух и пак зависи и от скоростта на вентилатора, малка скорост - горещ въдух, голяма скорост - топъл въздух, но то това е ясно и естествено. На -15С, 9LKE е в пъти по-добър и производителен от 12MKX, ама и това е в реда на нещата.
    3. Ако се включи в режим AUTO вместо HEAT, започва да работи в режим на охлаждане. Бутона QUIET като че дублира действието на POWERFUL.- Това е така, и нямам идея този режим Auto за какво е , на 9LKE реакцията при включване на режим Auto е същата, затова дръж в режим heat. А това с бутона quiet не го разбрах как така дублира, аз като го включа, наистина вентилатора става тих, а POWERFUL си работи като такъв, явно има някакъв проблем.


  4. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Мнения
    11
    #3

    Re:Проблеми с YE12MKX

    Колега, много ти благодаря за отговора, но те моля за малко повече подробности относно вентилатора. Значи при мен на JKE-то като достигне необходимата температура в помещението вентилатора спира напълно. На MKX-то намалява оборотите до определено ниво, но все пак в стаята се чувства неприятен бриз. При теб как е ситуацията? Примерно на около 2-3 метра усеща ли се духането на вентилатора? И още един въпрос - когато духа топло и когато спре топлото, казано по най-прост начин, клапата променя ли положението си. При мен винаги е на едно и също положение, което според мен също не е редно защото при JKE-то клапата си променя положението.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    17
    #4

    Re:Проблеми с YE12MKX

    Да и при MKX спира напълно в някой моменти макар и рядко, със сигурност е така защото няколко пъти ми се е случвало да се чудя да не би да е в режим размразяване, но щом външната пита е чиста и лампата не мига, просто е спрял защото е достигнал температурата. На 2-3 метра се усеща духането ако вентилатора е на 1 чертичка, ако е на тих режим на повече от метър не се усеща. Клапата ако не е в режим авто си стои в едно положение независимо какъв режим си избрал и какво правиш, ако обаче клапата е в режим авто, прави по-странни неща /може би да е това което искаш, като при JKE но незнам/, и не съм се заглеждал подробно, просто избягвам режимите auto.

  6. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Мнения
    11
    #5

    Re:Проблеми с YE12MKX

    Много благодаря, колега! Това е всичко което ме интересуваше. Безпроблемно ползване на климатиците!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отоплява ли Panasonik CS/CU-YE12MKX
    От method3 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 21-05-12, 11:11
  2. Проблеми с Serious Sam
    От ves_es във форум ИГРИ
    Отговори: 9
    Последно: 01-12-08, 18:49
  3. LG DVX-162 проблеми с AVI
    От sacho във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 12-03-07, 20:07
  4. проблеми с dvd-rw....LG
    От vsm във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 30-07-06, 15:39
  5. проблеми с HDD
    От LZ4 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 13
    Последно: 02-01-04, 22:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе