Re:Дайте съвет за Панасоник UE12JKE.
Цитат:
Първоначално публикувано от zeroheat
Tony,
аз разговарях с онзи мой познат дето живее на 14тия етаж. Той има два или 3 климатика, и 3те били предназначени за работа на -5 и тая зима не е имал проблеми. Само единия, който не бил инверторен се случвало да се размързява по няколко пъти в денонощието. Така че мисля да играя за Панасоника от промцията. Аз си сметнах BTU-тата и излизат някъде към 9000 за мойта стая. Така че мисля тая 12ка ще има ресурс да се справи дори на -15 навън. Казаха ми, че е важно тялото да е на слънце. Балконът, на който мисля да го монтира е южен и почти по цял ден грее слънце там. Не мисля, че ще му е трудно да се справи с подържането на 20 22 градуса в стаята.
Zero,
Правиш голяма грешка с тези си разсъждения, явно на база на недостоверна информация. Аз живея в Петрич и климатик за отопление до -5С няма да си сложа никога. А и около 0С /-4 до +2/ няма климатик, който да не размразява. Това, което ти е казал "комшията" просто се направи, че не си го чул, ще си спестиш доста главоболия! Виж това и по специално какво казва маги1997 и пак си прецени.
https://forum.setcombg.com/index.php...7986.1246.html
Цитат:
Първоначално публикувано от tony34al
Zero,
Правиш голяма грешка с тези си разсъждения, явно на база на недостоверна информация. Аз живея в Петрич и климатик за отопление до -5С няма да си сложа никога. А и около 0С /-4 до +2/ няма климатик, който да не размразява. Това, което ти е казал "комшията" просто се направи, че не си го чул, ще си спестиш доста главоболия! Виж това и по специално какво казва маги1997 и пак си прецени.
https://forum.setcombg.com/index.php...7986.1246.html
Да разбирам, че според теб климатиците не топлят зимата на под -5? Ако е това ... значи не си прав. Или си много зиморничав и искашв стаята ти да е сауна и да си ходиш по гащи :). За -5 съм 100000% сигурен, че климата си върши идеална работа и няма по евтин начин на отопление. При мен дилемата идва в студовете, на -15 примерно. И на практика сте прави трябва да си заделя поне 1400 1500лв. за приемлив инверторен климатик, който да ми върши работа и през зимата без да се вкарвам в приключения.
Ако някой се натъкне на хубава оферта в моя бюджет нека сподели, ще съм му много благодарен.
Цитат:
Първоначално публикувано от zeroheat
трябва да си заделя поне 1400 1500лв. за приемлив инверторен климатик, който да ми върши работа и през зимата без да се вкарвам в приключения.
Ако някой се натъкне на хубава оферта в моя бюджет нека сподели, ще съм му много благодарен.
Като събереш парите (дано дотогава все още важи промоцията) си купи това Sanyo SAP-KRV126EHDS.
Успех!
да ти кажа наистина добре изглежа на хартия. Твоят опит с тоя климатик какъв е?
Опит с този модел нямам. Но си мисля, че е класи над моделите, които бяха коментирани до момента.
Имайки предвид, че живееш в къща и в стаята има само изолация на тавана, мислиш да поддържаш tо-ри през зимата около 20-22о, този модел е подходящ за отопление.
И още нещо, ако желаеш да има хомогенна и приятна топлина в стаята през отоплителния сезон е нужно климатика да работи постоянно и само да намалиш с 3-4о от зададената, когато тя не се обитава. В обратния случай, както мислиш да процедираш с изключването му през деня, няма да усетиш/те никакъв комфорт.
П.С. У нас работят 2 Тошиби non-stop от м.Октомври до м.Април и най-високата сметка за електричество беше през най-студения м.Февруари тази година - 136лв., през 2011г. м.Януари - 126лв.(най-мразовития за миналата година).
zeroheat вземи YE12MKX, който се продава по знайни и незнайни фирми около 750 лева, сложи нагревател на тавата с термостат от технофрига и си готов с ниския бюджет
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
zeroheat вземи YE12MKX, който се продава по знайни и незнайни фирми около 750 лева, сложи нагревател на тавата с термостат от технофрига и си готов с ниския бюджет
Откъде и как да си набавя тоя термостат? предлага ли се при монтажа? Как точно се монтира? Моля те поясни малко повече.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1339981860[/time]_________________________________________________
Докато си разглеждах се натъкнах на тези два бюджетни екземпляра:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-CS/CU-RE12HKE
http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.T96ADrUS0lx
Какво мислите за тях?
За такова описание: Цитат:
иначе стаята е стандартна, някъде 5х4х2,5м. Вътрешна е, има само една външна стена. Стената не е изолирана, но тавана е
отговорът може би е: Мицубишито коeто си посочил от линка може и да свърши работа, но за по сигурно може и fujitsu/fuji/general 12 LEC
На 20 кв стая не си слагай 9-ка, да това Мицубиши е супер климатик, но не и за твоя случай. Като препоръка мога да ти дам следните варианти: Ако искаш климатик до 1000 лв - Panasonic YE12MKX, ако ти се занимава с банките за енергийна ефективност можеш да видиш Fujitsu Asyg12LEC.
Нагревател и термостат към външното тяло може да ти сложи всяка нормална фирма за климатици, като в зависимост от качеството на ваната и другите материали цената е между 60 и 100 лв с поставянето. Идеята на този термостат е да контролира нагревателя, за да не ти дърпа ток нонстоп, а да се включва само при определена темпертатура(примерно -2 градуса).
тези реотани сигурно са позлатени
Цитат:
Първоначално публикувано от fen./hitachi
тези реотани сигурно са позлатени
Правиш си ги сам и позлатяването изчезва моменталически. :smiley:
първоначално неандерталците са си правели всичко сами дялали са си клечките за зъби, ковяли ка си сами златните украшения и са си монтирали сами реотаните на климатиците
по-късно са разбрали, че един ще монтира климатици, друг ще меси хляб, защото така е по-висока производителността
след мизерията през последните десетилетия отново станахме неандерталци...
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
след мизерията през последните десетилетия отново станахме неандерталци...
А ти какво очакваш... хомо еректус? :)
Ама и вие сте много интересни. Като тръгне човек сам да си сложи две жички - неандерталец бил. Ами климатик втора употреба на 10г. какво е? Що ги препочръчвате, и тия дето си ги купуват хомо ерктуси ли са. :yikes
Цитат:
Първоначално публикувано от Vimaxclima
На 20 кв стая не си слагай 9-ка, да това Мицубиши е супер климатик, но не и за твоя случай. Като препоръка мога да ти дам следните варианти: Ако искаш климатик до 1000 лв - Panasonic YE12MKX, ако ти се занимава с банките за енергийна ефективност можеш да видиш Fujitsu Asyg12LEC.
Нагревател и термостат към външното тяло може да ти сложи всяка нормална фирма за климатици, като в зависимост от качеството на ваната и другите материали цената е между 60 и 100 лв с поставянето. Идеята на този термостат е да контролира нагревателя, за да не ти дърпа ток нонстоп, а да се включва само при определена темпертатура(примерно -2 градуса).
А каква е разликата м/у YE12MKX и JKE?