ще топли ли зимата въпросният климатик http://pm-klimatici.com/климатици-sh...т-PM-GROUP-BG14,4 кв.м.,северо-източно излижение,къща ,5 камерна пвц,вътрешна изолация ? ще се радвам и на мненията на притежателите на този модел как е изкарал зимата !
ще топли ли зимата въпросният климатик http://pm-klimatici.com/климатици-sh...т-PM-GROUP-BG14,4 кв.м.,северо-източно излижение,къща ,5 камерна пвц,вътрешна изолация ? ще се радвам и на мненията на притежателите на този модел как е изкарал зимата !
Ще топли без проблем такова помещение.
Моля колегата да ме извини за ползването му на темата, но смятам, че вече получи отговор на въпроса си и за да не пускам нова тема, ползвам тази.
Имам този климатик от есента, но по стечение на обстоятелствата не е ползван зимата. Досега има наработени не повече от 20 часа.
Какво ме притеснява: шума от моторчето на турбината.
Предвид времето, което е работил, не може да е износено, значи си е така, може да е нормално, ама мен ме дразни. Климатика е монтиран в спалня, предполага се, че ще се спи с включен климатик, но...
В тъмна стая светлината на диода на Patrol sensora ми навява спомени за дежурното осветление в спалните на казармата.
Струва ми се че шума не е толкова силен, защото "мериш/записваш" точно до турбината/моторчето, но знае ли се...
Според мен може да е от посукано вътрешно тяло или някъде някой движещ се детайл може просто леко да задира.
Досега не знам някой да се оплаквал(и да е имал) точно такъв шум.
Във всеки случай си попаднал точно където трябва, ако има някой който може да ти "постави диагноза" това е climamarket.
благодаря за изчерпателният отговор, ще видя на кой модел ще дадат хубава цена и го взимамПървоначално публикувано от climamarket
justify,
И аз неговия отговор чакам.
Възможно е да съм твърде претенциозен, но базата ми за сравнение са General 09LCC (три зими съм спал на него, е не точно "на него", де, но в стаята и Панасоник CS/CU-NE12LKE, и при двата или липсва подобен дразнещ шум, или не го чувам.
не виждам някакъв проблем да се поръча гаранционно нов мотор?!
climamarket,
Извинявай, ако съм досаден, но смяташ ли, че проблема е реален, а не е плод на фантазията ми?
Съзнавам, че е трудно само по клипа да се направи диагностика, ако е необходимо, ще потърся по-качествен микрофон. Клипа го правих с фотоапарат.
престани да се занимаваш с тези микрофони...щом те дразни да ти поръчаме гаранционно един мотор и толкоз...дал си пари, доверил си си на марката имаш право да получиш накакво качествено обслужване...
...браво, звучи толкоз добре , чак не е за повярване...
Ще пиша за резултата, смятам, че поне това дължа на форума.
...има толкова много излъгани и прецакани потребители във и извън този форум, че наистина като му смениш на човека гаранционно мотора без да го цакаш я с профиликтика я с нещо друго звучи невероятно...Първоначално публикувано от teon
...поста ми не беше саркастичен...и ако е така - Евала...
Бях обещал, че ще пиша за резултата, е времето дойде.
Днес ми монтираха новото моторче на вътрешното тяло (което свалиха преди две седмици), гаранционно, и всичко е ОК. Проблема с необичайният шум от вътрешното тяло изчезна.
Забавянето във времето се дължи на това, че подадох сигнал към фирмата-монтажник в средата на август, а той не е месеца с най-малко работа. Това не ми е създало никакви неудобства, тъй като септември и октомври не са месеци на активно използване на климатици.
Радвам се, че има хора като climamarket, който не само продават, монтират или ремонтират климатици, но и са активни участници в специализирани форуми, вземат под внимание мнението на потребителите и накрая, но не на последно място държат на думата си.