Ще ви бъда благодарен да ми помогнете кой модел да избера.Става на въпрос за стая около 13-14кв. с дограма,вътрешен апартамент.Една външна стена с изолация.
Ще ви бъда благодарен да ми помогнете кой модел да избера.Става на въпрос за стая около 13-14кв. с дограма,вътрешен апартамент.Една външна стена с изолация.
Които и да земеш от 2 та щеси доволен разликата е в филтрите на панасоника са по добри и поиче икстри има като мошности са идентични
Панасоника изглежда малко по добре-по нисък минимум за малка стая,малко по голяма максимална мощност,заедно с екстрите и не на последно място-по тежкото външно тяло с 4кг.и 5 годишна гаранция на компресора,но е изпълнен с капилярка,докато мицубишито пък е с ЕТРВ.Първоначално публикувано от pondzi
няма ли някои със този модел на панасоника?
Имам го от 04.01.2012 г.Първоначално публикувано от pondzi
В северна спалня 12.6 м2, под открита тераса, без топлещи съседи, но с вътрешна изолация, се справя без проблем. Тих е!
и двата модела са добри и изпитани като има следните особености
-панасоник е по-мощен, което в люти зими понякога помага ако не спрат тока;
-панасоник има 40 микрона филтри, което е съществено преимущество и се усеща осезаемо след няколко години като се наложи да се прави скъпа профилактика на вътрешния топлообменник
-панасоник е с до 35% по голям топлообменник, което означава по-малко лед на единица площ и съответно по-кратко размразяване
-панасоник както писаха по-горе е с капилярка, но има и модел с ТРВ
http://www.climamarket.bg/?p=6028
който е нескотемпературен със японски скрул компресор, подгрев на картера на компресора и тавичката на външното тяло
ако искаш да разгледаш каталога, то може да го направиш на
http://www.climamarket.bg/wp-content...C-RAC-2010.pdf
Клима,за NEто съм съгласен,но е по-скъпо,а другите са та***.За мене (писал съм го многократно) тия панасоници топлят само малки стаи.Аз лично няма да дам сума ти пара за климатик с капилярка.Кат сложиш 10ка в 12 кв.или 12ска в 14 кв. естествено,че ще топли.
Аз мисля, че доста подценяванте LKE-3 и MKE-3. Машините хич не са лоши и се справят добре. Това, че 12-ката не се справя с 25 квадрата не е вярно. Имам монтирани на близки хора и няма проблем. Бих ги предпочел пред GE серията на ME.
Аз също съм на това мнение.Първоначално публикувано от Mega
Доста вода ще изтече, докато Панасоник си оправят имиджа и си върнат пазарния дял.
Ако групите за монтаж към големите вериги използваха и познаваха Вакуум помпата, нямаше да се говори, че били зле и не топлели.Първоначално публикувано от Kasap
Кат си оправят климите (мое си мнение),дано при МКЕ стоят по-различно нещата,отколкото при предните модели,ама едва ли.Първоначално публикувано от Kasap
От кои модели на Панасоник имаш наблюдения? Защото аз от малайзийзките не съм чул да има недоволни. Панасоник имат модели във всеки ценови сегмент, откъдето се разваля и имиджа, понеже в най-ниския клас няма как да е нещо хубаво.
Имам два Малайзииски Панасоника. Корави машинки са но Митцубишито според мен е много по-добро. И да кажа с какво точно е по-добро. С падането на външната температура загубите на Панасоника са жестоки. Моята 18-ка на 0 градуса вече е доста по-слаба от 12-та Митцубиши. Днес ги гледам на -17 показваше външния термометър Митака духа жега Панасоничето не толкова
Метай се на Митцубиши.
Сравнението мисля че е не умесно и правилно ти сравняваш различни машини от различен клас последн модел митак с незнам кои модел на панасоник и колко стува митака и колко панасониците??????