Искам да попитам, дали този климатик ще стопли през зимата помещение от 25 кв.м, с външна изолация и южно изложение, и колко горе-долу ще харчи ток на месец?
Искам да попитам, дали този климатик ще стопли през зимата помещение от 25 кв.м, с външна изолация и южно изложение, и колко горе-долу ще харчи ток на месец?
Каква е височината на помещението? Каква е желаната температура? Дограмата каква е и колко m2 прозорци има? Кой етаж - последен, първи? Коя част на България?
Този пост е редактиран от babati; 14-12-12 в 16:03.
Не даже мисля , че го дават до -5 градуса ! .
Климатици Vimax, Hitachi Ras/Rac 35FH6, Инверторни климатици
Fujitsu ASYG 12LE Инверторни климатици | Климатици Vimax
Погледни тези . Сметката зависи от изолацията , от съседите ... от 40-80 лв
Остави ги тия панасоници за по 1000 лв с монтаж,че ще си купуваш и няколко духалки като застудее по-сериозно.Като си решил JKE-ето : Климатици PANASONIC ; CS/CU-XE12JKE -3 Etherea inox; Инвертори
Височината на помещението е 2,50м, желана температура 21-22, дървена дограма и 2 прозореца по 4,5 кв.м/изток-юг/. Втори етаж, къща, с външна изолация на цялата къща, първия етаж се отоплява. София
9 квадрата прозорци са си много... Доста ще се озори този инвертор. Не че няма да качи 21 градуса, но според мен ще се мъчи. Затова аз бих заложил на конвенционален климатик, защото е по-опростен и по-здрав. Или на втора ръка инвертор, но от по-висок клас, в сравнение с този панасоник.
Бюджетът е 1000 лева + 200 лева за монтаж или 1000 лева тотал? Най-доброто е да изчакате да съберете още някой друг лев и да купите по-мощен климатик за всеки случай.