Резултати от 1 до 6 от общо 6
Like Tree2Одобрявам
  • 2 Post By AC_From_Hell

Мега странен Panasonic E09QKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    198
    #1

    Мега странен Panasonic E09QKE

    По мнения от форума и лично проучване се сдобих с въпросния Панасоник. Още лятото започна да ме озадачава как работи и проблемите съм ги описал в предишна тема. Та сега вече започнах да го пускам да топли и пак сумати въпросителни и недоумения намирам.
    Първо - имам чувството, че не топли. В слънчево време сигорно 15-16 градуса от вън, го сложих на 30 градуса, след час и полувина влизам в стаята и вътре, ТОПЛО а аз очаквах да е ЖЕГА, дет се вика, да не може да се диша вътре. Замерихаа го от фирмата която го монтира и стойностите на компресора беха нещо от сорта 8-9 на студено и 30-40 атмосфери на топло (карам по спомени). Реших да взема термометър и да премеря струята от вътрешното тяло с опасения, че струята която излиза не е достатъчно топла, или студена. След 20 минути работа, стойностите беха 10 градуса отдавана при 16 градуса и вентилатор на 3-та степен. На топло на 30 градуса, след 20 мин работа 50 градуса на изхода на жалузите. Измерено с някакъв абсолютно неангажиращ според мен термометър за 8 лв. Нормолни ли са тези стойности?
    Друго... Имам чувството, че въобще не работи като инвертор този климатик. Имам в друго помещение един Хайер, който като го пусна, вента на авто, и в началото докато загрее е на високи обороти и след време започва да намаля плавно оборотите след като затопли. Да не говорим, че при идентични помещения (спални х15 кв.) Хайера направо прави жега за 5 мин.
    Този Панасоник имам чувстовото, че работи като конвекционален. Пробвах го на няколко режима... Авто комфорт... Еко нави... Куаят... Само на едно вентилатора... какво ли не и всеки път го няма това плавно намаляване а направо изключва вентилатора на вътрешното тяло и последващо директно включване. Нормално ли е за този инвертор да няма това плавно включване и изключване при започване или привършване на работа и плавна работа при достигане на зададените стойности? Незнам направо съм притеснено разочарован. Бях на гости на приятел със стар Пансоник инвертор. Еми вдигна градусите с 2-3 и след 5 мин. се усети и си съблякохме блузите и останахме по тениски. Какво мислете от всичко което споменах?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #2

    Отговор: Мега странен Panasonic E09QKE

    Много забавно четиво, но не в правилния раздел.

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    298
    #3

    Отговор: Мега странен Panasonic E09QKE

    Цитат Първоначално публикувано от yanko78 Виж публикацията
    Абе май нещата са ок, само паранои си вкарвам.

  5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #4

    Отговор: Мега странен Panasonic E09QKE

    Купил си си климатик със сензор за слънчева светлина и човешко присъствие, който се старае да е икономичен, а не да работи като конвенционален хаер за 600 лева. Вкараш си се във филм...

  6. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    198
    #5

    Отговор: Мега странен Panasonic E09QKE

    Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Купил си си климатик със сензор за слънчева светлина и човешко присъствие, който се старае да е икономичен, а не да работи като конвенционален хаер за 600 лева. Вкараш си се във филм...
    Защо тогава включва и изключва като конвенционален и го няма плавния старт и стоп? Имам и един конвенционален Ниппон, който по същия начин цъка като включва и изключва. Да не би аз нещо да бъркам с настройките? Как е най добре да го оставя на всичките от опциите които има? Вече се омотах от смени на режими на работа. До момента не мисля, че съм намерил правилната...

  7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #6

    Отговор: Мега странен Panasonic E09QKE

    Ако минималната мощност на климатика е по-висока от моментните топлозагуби на помещението, то той неминуемо ще работи като конвенционален.

    Как е най-добре за теб можеш да разбереш само експериментално. Остави го на отопление на някаква нормална температура, вентилатор на авто или както ти харесва и го остави да си работи.
    dodo_pv и Mega харесват това.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Panasonic CS-E09QKE
    От Airfan във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 211
    Последно: 24-06-18, 16:47
  2. Странен проблем с HDMI-а на Panasonic Viera TX-L32C4E
    От sem-pai във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 18-08-14, 11:33
  3. Странен проблем със PANASONIC TX-L42E6E LED
    От krasimladeja във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 14
    Последно: 17-02-14, 07:31
  4. Panasonic CS/CU E 12 DKE странен шум във вътрешното тяло
    От volume във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 24-06-13, 08:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе