Изчетох доста теми и не намерих такъв проблем.Koлеги имам следния проблем с климатика-при ниски температури под нулата в зависимост от това колко е влажно и мъгливо при работа на климатика след размразяване не иска да тръгне да топли и започва да мига индикацията за таймера.
Грешка има само една f91 мисля че беше която според таблицата в климатика означава необичайна циркулация на фреона.След изключване от мрежата за известно време понякога няколко минути понякога часове,започва да работи нормално дни наред може и месец и нагоре-размразява при минус 5 и пак почва да работи,но понякога като е по-влажно може и на минус 3 да спре.Днес не поиска цял ден да тръгне,излязох на терасата със сешоара духах между радиатора и ламарината където е компресора и четирипътния клапан около 10-15 мин включих го в контакта и го пуснах.След периода за изчакване се чу съскане перката на външното тяло тръгна и след малко се чу компресора-почна да вдига обороти задържа малко така и плавно почнаха да спадат оборотите и заработи нормално или поне аз така си мисля(поне започна да духа топло).
Климатика е така втора година и никой не може да каже какво точно му има.Тази зима днес се случи за трети път.През останалото време когато работи може да сменям топло студено различни режими без проблем и всичко работи.Доста теми изчетох,но такъв случай не срещнах.
Другото което забравих да спомена е,че след като спре изключвам го за един ден примерно и дори и минус 10 да е тръгва и работи на топло месец и се размразява и работи без проблем.Преди два дни заваля задуха и климатика спря,вчера тръгна и си топли вече втори ден.
Ако е компресор мисля ,че няма да тръгва въобще да топли.Благодаря ви предварително!