Резултати от 1 до 11 от общо 11

Климатик Panasonic CS E12DKEW

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    2
    #1

    Климатик Panasonic CS E12DKEW

    Изчетох доста теми и не намерих такъв проблем.Koлеги имам следния проблем с климатика-при ниски температури под нулата в зависимост от това колко е влажно и мъгливо при работа на климатика след размразяване не иска да тръгне да топли и започва да мига индикацията за таймера.
    Грешка има само една f91 мисля че беше която според таблицата в климатика означава необичайна циркулация на фреона.След изключване от мрежата за известно време понякога няколко минути понякога часове,започва да работи нормално дни наред може и месец и нагоре-размразява при минус 5 и пак почва да работи,но понякога като е по-влажно може и на минус 3 да спре.Днес не поиска цял ден да тръгне,излязох на терасата със сешоара духах между радиатора и ламарината където е компресора и четирипътния клапан около 10-15 мин включих го в контакта и го пуснах.След периода за изчакване се чу съскане перката на външното тяло тръгна и след малко се чу компресора-почна да вдига обороти задържа малко така и плавно почнаха да спадат оборотите и заработи нормално или поне аз така си мисля(поне започна да духа топло).
    Климатика е така втора година и никой не може да каже какво точно му има.Тази зима днес се случи за трети път.През останалото време когато работи може да сменям топло студено различни режими без проблем и всичко работи.Доста теми изчетох,но такъв случай не срещнах.
    Другото което забравих да спомена е,че след като спре изключвам го за един ден примерно и дори и минус 10 да е тръгва и работи на топло месец и се размразява и работи без проблем.Преди два дни заваля задуха и климатика спря,вчера тръгна и си топли вече втори ден.
    Ако е компресор мисля ,че няма да тръгва въобще да топли.Благодаря ви предварително!

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,749
    #2

    Отговор: Климатик Panasonic CS E12DKEW

    Смяна на четири пътния вентил е лечението.

  4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #3

    Отговор: Климатик Panasonic CS E12DKEW

    През тези две години ти само разказваше или извика някой да го види. Щото ако беше извикал щеше да знаеш, а не да продължаваш да се чудиш.

    Ако след превключване от разкрежаване на отопление по вътрешният топлообменник не продължава да се образува скреж, а дори се стапя не е четирипътният, ами вече знаеш какво. В друг форум ти го казаха. То при тази марка все това е.

  5. Novice
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    2
    #4

    Отговор: Климатик Panasonic CS E12DKEW

    В момента съм с един 12-ка и един 15-ка.Първо тия животни много рядко се размразяват и никога не съм ги усещал да се заскрежават вътре.Стария ми климатик се заскрежаваше вътре и като почне да духа топло се усещаше ефекта от нагряване на заскрежено тяло(полъха на влага в първия момент)Тук такива неща не мога да усетя.Лошото е ,че ако спре вечерта или посред нощ,оставям го да си мига идва някой да го гледа има само грешка ф91,рестартираме за може да се види какво става и започва чуденката.Всичко работи както трябва,последния път се инатеше искаше да престои малко и дори го постоплих със сешоара понеже беше събота или неделя и точно през почивните дни нямаше кой да го види какво става до като се инати.Ако зацикли вечерта до другия ден със сигурност тръгва и работи сменя режим от топлп на студено и обратно и така до като му скимне,виждал съм го на минус 6 да се размразява и да тръгва нормално.Когато всичко е нормално който и да извикам вдига рамене.Сега ще пробвам да го дебна цяла нощ да видя дали ще се размразява и дали заскрежава вътре въпреки че до сега не съм ги усещал да заскрежават ще погледна през филтрите.Благодаря все пак за насоките

    - - - Обновено - - -

    Извинявам се за втория пост, просто искам да кажа някои факти.Въпросния климатик започна да се размразява при външна температура около -4-5,вътрешната ако е от значение около 22-23 и наистина вътрешно тяло се заскрежи(отворих и погледнах цялото се заскрежи)След като обърна в режим отопление всичката скреж от вътрешното тяло изчезна за секунада комресора си повиши оборотите и вътре почна да духа с 48-49 градуса вентилатора е на автоматичен и не мога да преценя на коя степен тръгна,след няколко секунди оборотите на компресора се понижиха вече не го чувам,вътре вентилатора си мени оборотите и температурата е значително по-ниска най-вероятно защото достига зададената 23.Предния път направи номер в бурята преди коледа и до преди 2 дни и на -10 се размразяваше без проблеми.Въроса ми след всичко това написано,ако е пружина на компресора дали няма да го прави всеки път след размразяване?

  6. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    495
    #5

    Отговор: Климатик Panasonic CS E12DKEW

    Ако е пружина то явно е вчупена на едно място и обикновено в режим дефрост става така и може дасе намиста от време на време и затова да тръгва.Тря да видиш като го направи както каза вален продължавали да заскрежава вътре или не ако продължава то е четирипътен ако почва лека по лека дасе топи скрежа то е пружина .Но има хора сменят вчупената прожина с друга и си продъжава да работи .Другия варянт е нов компресор Вече успешно се слага компресор на Самсун инверторен които е на доста по ниска цена.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    36
    #6

    Отговор: Климатик Panasonic CS E12DKEW

    Каквито и да прави този климатик едно е абсолютно сигурно, че е от компресора. Раглобил съм стотици компресори и с тези симптоми които е описал човека, все счупена пружинка на компресора, в този случай е счупена на едно място и успява да добута клапана в началния момент на запуск, после клапана продължава да се натиска от налягането в компресора и така до момента на дефрост. Компресора се ремонтира доста успешно, след което климатика се преражда. Дет се казва вервайте ми,няма да сбъкате. При панасоник грешки Н16, F91 = проблем с компресора.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Варна
    Мнения
    256
    #7

    Отговор: Климатик Panasonic CS E12DKEW

    смяна на компресора и климатика ще се оправи,проверена работа

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #8

    Отговор: Климатик Panasonic CS E12DKEW

    Може и само пружина да се смени.

  11. Novice
    Тук е от
    Oct 2014
    Мнения
    1
    #9

    Отговор: Климатик Panasonic CS E12DKEW

    Здравейте всички моя проблем с климатика е че не му работи дистанционното и съм взел универсално, но от няколко дена не приема и от дистанционното и духа само студено.Преди 2 дена като го пуснах трагна да работи нормално, на следващия ден спряха тока и като се включи вече духаше студено и немога да го променя.Имали вариант да се направят промени направо от климатика или задалжително трябва от дистанционото?

  12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #10

    Отговор: Климатик Panasonic CS E12DKEW

    Изключете го от контакта за 15 минути.Включете го в контакта.Включете го от дистанционното на HEAT.

    Ако не се оправи - викнете техник за диагностика.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,271
    #11

    Отговор: Климатик Panasonic CS E12DKEW

    Ако имаш Samsung Galaxy S5 има приложение за климатици, при нашите подкараме Osaka-та като през приложението избрахме че климатика е Мицубиши.

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем с CS-E12DKEW
    От kokoboi във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 41
    Последно: 11-05-22, 20:44
  2. Проблем с CS-E12DKEW
    От sugarboy във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 17
    Последно: 09-11-14, 14:34
  3. Panasonic CS-E12DKEW
    От Rusi във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 30-01-14, 15:02
  4. търся за panasonic cs-e12dkew
    От westa във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 0
    Последно: 30-07-12, 18:02
  5. Panasonic CS-E12DKEW дава грешка Н16
    От p.petrov_dr във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 09-11-11, 09:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе