Проблем с Panasonic CS/CU-RE9NKX
Здравейте! Дойде зимата и Panasonic CS/CU-RE9NKX взе да се предава :( Значи купен е май месец 2013г. и досега работеше перфектно ... но падна по -5 и машинката взе да се предава :( Температурите не са падали под -10 , а климатика не може да вдигне над 19-20 градуса при зададени 22-23. Направи ми впечатление, че не е размразявал от 5-6 дни, не е пускал нито капчица вода - това нормално ли е? Преди два дни, вечерта го пуснах на powerfull, поработи малко и външното тяло издаде един звук пфсссссс, пак не пусна вода, но започна да топли нормално ... вчера пробвах същата процедура, но не би :( Започва да сгрява само като го пусна на powerfull ... Като оглеждам външното тяло, което е на тераса, не виждам лед, перката си върти?!? Попринцип климата я държа на авто режим на Fan-a и 22-23 градуса!!! Моля ви за помощ!!! Мога ли аз да направя нещо, да викам ли фирмата, която го монтира или просто толкова си може машината :(
Отговор: Проблем с Panasonic CS/CU-RE9NKX
Цитат:
Първоначално публикувано от
Djonny
толкова си може машината :(
Отговора си го открил сам...
Цитат:
Aleksandars
Отговора си го открил сам...
Е все пак, не мога ли да направя нещо за да оптимизирам малко положението??? Не може да е нормално да не размразява 5-6 дни?
изключи го докато дойде пролетта
Цитат:
VeleV.Klima
Е как да го сменям, като съм го взел преди половин година за 1000лв - да го изхвърля ли?
Да си питал преди това. Тази клима аз също я продавам но не я предлагам за отопление просто не желая да заблудя някой дето после да е в твоето положение.
Не се научихте че клима не се купува от техномармалада.
Цитат:
Djonny
Е как да го сменям, като съм го взел преди половин година за 1000лв - да го изхвърля ли?
мне ,пуска се в Продавалника на някаква цена и се купува нещо смислено ..
Цитат:
Djonny
Не, ползвай го лятото. Този модел така си работи у нас. На юг от Солун се справя по-добре с отоплението.
Значи на режим powerful, прави 21 градуса и ги поддържа! Ако го държа по 2-3 часа на ден на този режим и през другото време на 19 градуса ще качи ли много разхода на ток?
тоя режим се самоизключва като поработи
няма как да работи на powerful постоянно
Ами да го оставя така за през нощта, да видя дали ще се е изключил сутринта? Щом така ми топли ...
Цитат:
Djonny
Значи на режим powerful, прави 21 градуса и ги поддържа! Ако го държа по 2-3 часа на ден на този режим и през другото време на 19 градуса ще качи ли много разхода на ток?
Ще харчи колкото духалка, но ще е по-престижно!
Значи снощи работи два часа на powerfull на 22 градуса! След това изключих powerfull, fan-a си беше на ауто(не съм го пипал), и настроих на 25 градуса - след няколко минути започна да мига лампата power(значи размразява нещо, около 4-5 мин, но пак без да пуска вода от външното тяло) и съм заспал! Сега сутринта като станах климата си грее екстра и в стаята е точно 25 градуса!!! Сега бачка и се чудя дали да го пипам или да си стои на 25 градуса? Попринцип го държах на 20-21 и вечер го усилвах! Дали ще гори повече ток ако стои постоянно на 25 или да си го намалям през деня на 20 и вечер да го пускам на powerfull за 2 часа, но ме е страх, че пак ще забие?