Да поправя, че този Панасоник не е китайски, а е малайзийски. Аз също, и то като човек, който е монтирал такива и има наблюдения, съм на мнение, че машината е добра. Топлообменникът й е по-голям от на Тошибата.
Аз лично Тошибите сузуми+ от 13 нагоре не ги харесвам, защото са малки телца с големи компресори, което също си има недостатъци, някаква 18-ка, която на максимал в режим отопление е по-слаба от 16-ката, супер измислена 22-ка... Не казвам, че не стават, но не ми допадат.
Поне Панасоника това са го сложили като тяло от ниската серия, а Тошиба от среден клас, което е смешно.
Климатика вече пристигна при мен. В четвъртък ще ми го монтират и ще разбера как работи . Благодаря на всички отзовали се !
Здравейте,
налага ми се да купя климатик за помещение 40 м2 . Имам ограничения във финансите и се спрях на Панасоник CS-XE18QKEW
Прегледах за цената в различни вериги -от 1000 лв до 2300лв. Как става това нещо? Да няма уловка? Разликите са големи.
Заслужава ли си този модел?
Благодаря ви!
Това, което го гледаш за 1059 лева е цената само на вътрешно тяло.
Бай Драган ,с това изделие си доста далеч от отопление на това помещение, освен ако не е добре изолирано отвсякъде.
Изолирано е отлична , а и реалната площ е 32 м2 + около 6-7 м2 кухненски бокс
- - - - - - - - - -
Джак ,
преди малко се връщам от магазина. Забравили да публикуват ,че се касаело само за вътрешното тяло. Извиниха ми се. и ми предложиха за разкарването GS/CU-UE18RKE за 1570 лева
Благодаря !
Здравейте, от дни чета форума и има безкрайно много изписано за какво ли не. Надявам се да не задавам въпрос, който го има някъде и съм го пропуснал. Извинявам се ако е така.
Интересува ме каква е разликата между PANASONIC CS/CU-YE12QKE и PANASONIC CS/CU-RE12PKE . Четох че YE_QKE е приличен климатик за цената си и че е произведен в Малайзия и на отопление го дават до -10 а PKE до -15, но пък е произведен в Китай. Гледах че и като стойности на отдадена мощност са еднакви.
пп. Интересува ме също кой е по-подходящ за помещение 20 кв.м. Вътрешен апартамент с ПВЦ дограма. Макар че според отдадените мощности и 2та трябва да са ОК.
Този пост е редактиран от steftzo; 16-10-15 в 11:16.
Аз пък смело мога да ти кажа че и двете машини са до -10 градуса.