Отговор: Мнение за CS/CU-RE12QKE
Аз да ти кажа това го забелязвам на 20С понеже сградата ни е доста топла все още и през деня пада някъде до 18-19С темп. в апартамента, аз бях решил да го оставя да работи постоянно на 20С а преди да се прибера го увеличавам на 23(имам едно дистанционно broadlink) и през ноща пак го нагласям на 20-21С. Едната вечер го усетих тоя леко хладен поток и реших че просто не си струва да работи постоянно при толкова малки темп разлики и да ми създава впечатление за хладен поток, а да и точно това ме накара да наглася по-слаба степен на вентилатора и от тогава забелязах проблема с редуването на ниски и високи обороти.
Не съм сигурен дали се изразих по-разбираемо, но идеята ми е, че ако в стаята първоначално е например 10 градуса и искам да се затопли до 18, трябва да настроя климатика на 22 или повече, за да започне да издухва по-топъл въздух.
1 Прикачен файл(ове)
Сега те разбирам. Нямам такива наблюдения все още е топла нашата сграда.Още като започна отоплителния сезон с един колега ни беше интересно колко е темп на потока при затопляне уж на топъл старт мерих го с инфрачервен термометър тип пистолет и насочен към вътрешните вертикални прегради беше 48С мога да приложа и снимка ако е нужно. На колегата дайкина показваше сходни параметри 2-3С по-долу но може да се пренебрегнат поради не точно насочване. Пак казвам мерих на старт после не съм се сещал да меря при достигната температура дали и с колко е по-различна температурата на потока.
Прикачен файл 18516
Жоро как искаш да работи добре на 18градуса? Аз мисля че просто спира вентилатора като истине питата и като загрее пак тръгва и изглежда че не е нормално.
Цитат:
Първоначално публикувано от
webclub
А относно това че е чест проблем на пансониците не останах с такова впечатление, тъй като съм го купувал директно от вносители и дори някои от техните служители ползват тази серия, познати са ми разпитаха дори и техни дистрибутори за този проблем и се оказа че до сега не им се е случвало подобно нещо.
В този форум има отговор на почти всички проблеми на най-популярните климатични марки и моделите им.Трябва само да потърсите:
1. https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...12jke-3-a.html
2. https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%BE%D1%80.html
Вижте датите на темите и отговорите откога датират тези проблеми и за коя марка.След това се запитайте доколко тези с които сте се съветвали са професионалисти...?!
Цитат:
VeleV.Klima
Жоро как искаш да работи добре на 18градуса? Аз мисля че просто спира вентилатора като истине питата и като загрее пак тръгва и изглежда че не е нормално.
Както писах наскоро, ползвам го в спалня и поради това избирам такава температура. Не обичам да спя на топло.
Webclub, сега проверих настройката на турбината, на първа степен е и няма никакви проблеми.
А на някоя от другите степени ще пробваш ли за поне 1час. При мен от толкова проби разбрах че на първа понякога си кара мн време без да почне да цикли
Нямаш никакъв проблем, ще пробвам. Да отбележа само, че на автоматичен режим оборотите на турбината са много високи и супер много ме дразнят.
Значи не ти е добре затоплено помещението. Оборотите на турбината в автоматичен режим зависят от Т на топлообменника и разликата между Т стая и Т задание. Висока скорост има когато Ттоплообменник и Тзадание - Тстая са високи.
Цитат:
Joro711
Довечера ще проверя как стоят нещата при мен и ще погледна в какъв режим е настроена турбината. Забелязах обаче нещо друго тези дни. Климатикът е настроен на 18 градуса и някак въздуха, който излиза от него е хладен и не се усеща особена топлина. Само 2 градуса нагоре и нещата стават коренно различни.
Това е нормално, за начина на работа на марка Panasonic. Когато си на 18 градуса въздуха, който излиза от климатика е с температура 18 градуса, така наречения момент при инверторните климатици поддържане на желаната температура. Когато зададеш 20 градуса той започва да духа топло тъй като се опитва да качи желаната от теб температура. Обърни внимание, че когато застигне пак желаната от теб температура 20, ще започне да разрежда струята отново. Това не е проблем на климатика и ли в начина му на работа, просто технологията на Panasonic е такава.
Цитат:
webclub
А на някоя от другите степени ще пробваш ли за поне 1час. При мен от толкова проби разбрах че на първа понякога си кара мн време без да почне да цикли
Фиксираните степени работят безупречно. Автоматичният режим обаче работи постоянно на високи обороти. Толкова някъде го пробвах, около един час и изобщо не ги намалява.
Ми слагай го на ръчен.И при мен Sasunga на авто режим винаги е на среден вентилатор.Като искам икономия,го оставям така ,като искам тишина го слагам на първа степен или тих режим .
Цитат:
Joro711
Фиксираните степени работят безупречно. Автоматичният режим обаче работи постоянно на високи обороти. Толкова някъде го пробвах, около един час и изобщо не ги намалява.
Ok междувременно дойдоха техниците съмненията са за вътрешен тръбен датчик, а вносителя дори и за платката вътрешна се съмнява, чакам да видя последно какво ще ми пратят.
Вчера ми монтираха още един такъв климатик на мястото на един стар 8-9 годишен Самсунг. Засега всичко изглежда наред с изключение на няколко дребни забележки относно монтажа. Не бях у дома да наблюдавам изпълнението, но ми се струва супер тъпо да оставят маркуча от вътрешното тяло да капе на терасата и сега трябва да го удължавам.
А от външното къде ти капе?