[QUOTE=ogi28b;944081]И моите са така, от подписа. И двата са постоянно он-офф със средна консумация около 340-350, когато работят. Малкият е в стая 13 кв. м. Иначе и аз съм чел разни неща за тях, ама .............
а пробвал ли си да местиш сензора извън вътрешното тяло, имам една тошиба на която така ми го изведоха извън климатика за да не се успива и почти не офф-и вече , на панасоника съм го отдалечил колкото се може от питата но е с 1-2см по нагоре от заводското му място и ефект няма , мен не ме дразни толкова че е он-офф, колкото се усеща промяната на температурата постоянно
Той не е допрян на питата, а и турбината никога не спира, постоянно го обдухва с въздуха, който засмуква, а той е с температура колкото е във високата част на стаята. Затова смятам, че местенето му е безсмислено. По съвети на колегите съм го пробвал и това - да го местя, но кабелчето му е съвсем късичко и почти няма накъде. Доколкото успях - нямаше промяна в поведението. Засега няма да пипам нищо повече, все още е гаранционен и гледам да внимавам къде и какво пипам. Другата зима ще е извън гаранция и може да си поиграя.
Пускам едно мнение за модела след 6 години (горе долу) ползване , все още си е тих(и вътрешно и външно) както при покупката,никакво разтракване ,лагери празитни шумове и тн. Ако правеше по-редки дефрости и по-кратки когато е много студено (под -10) щеше да е перфектен . Йонизатора вече не го усещам (чистя го колкото мога ,но за заврян на @@@@ си ) .
Една профилактика на вътрешното тяло с демонтаж и последващ монтаж и машината ще работи като нова. Това важи и за външното тяло....Иначе модела е добра машина.
За много години , ползвам си въпросния вече 10 години без проблеми , но тези дни май се предаде, в София са тежки мъгли вече 3то денонощие и след около и вчера забелязах ,че въшното тяло доста вибрира ( никога не е вибрирал до сега за да го усетя че работи трябваше да си сложа ръката на тялото ) но сега си вибрираше стабилно (без шумове) намалих градусите от 24 на 20 и вибрацията доста намаля . Време ли му е за заместник или ще мога да изстискам още някоя и друга годинка от него , моето предположение е че нещо около компресора е натрупало лед в следствие на мъглата и високата влажност и тампоните или каквото го стабилизира вътре не могат да оберат вибрациите , има ли някакво бързо решение което да приложа или да студуваме докато намалее мъглата ?
Най вероятно се е запушил дренажния отвор на тавата, който е много малък и само един, а модела си е хубав по принцип.
Кана с гореща вода - след като е изключен от контакт/предпазител.
Няколко кани….
Благодаря ви , най-вероятно се е запушил ,защото почти не тече в тавичката му , за разлика от другия , с поливането ще е малко сложно, че е над тераси :D , но днес се проясни ако пекне слънце ,дано го размрази иначе си работи , ама в някакъв решим,в който той си определя градусите :D , 21 на дистанционно 19 в стая , в другата стая при фуджака - 24 на дистанционно , 24 на термометър .
Поливаш бавно по топлообменника да се стича в дъното му и от там в тавичката.
Оправи се , благодаря за съветите , явно нещо стабилизиращо е било замръзнало ,сега отново не се разбира ,че работи .