За своите верни почитатели Panasonic пусна два нови модела Etherea с R32.---> Z-SKE и TZ-SKE. Те даже вече се продават из Европа. Ето я цялата новина.
За своите верни почитатели Panasonic пусна два нови модела Etherea с R32.---> Z-SKE и TZ-SKE. Те даже вече се продават из Европа. Ето я цялата новина.
Е на добър път на новия модел.Колкото по-голям избор, толкова по-добре за потребителя.
Аз не съм фен на тази климатична марка, но ще се радвам, ако са топлещи зимата.
Традиционния също продължава в нова версия ----> E-SKE.
Май са приготвили още от същото. Ако това са им новите модели, нищо особено не са направили. Пак са наблегнали на икономиите.
Вътрешните тела отвътре вероятно са същите, но сега са по-сплеснати, тоя нов ръбест дизайн на мен не ми харесва. 12-ките и 15-ките пак са с компресори на 9-ка.
Старите Етереи на отопление поне развъртат до 1,7 киловата, а новите съвсем са ги окастрили - 12 ката на охлаждане развърта до 1,06, а на отопление до 1,52 киловата. Старите Етереи са по-добри.
Ето тука намерих малко инфо за новите:
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...kHsu4Q&cad=rja
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-03-16 в 21:28.
Слабички са. Дано има подобрение при рязмразяването. Гледам 12ката отдава при -10, колкото 9ката на Алекси при -15.
Това означава, че КОП-а им трябва да е по-висок за да запазят същата изходяща мощност. Малко ме съмнява, но ще видим отзивите след време.
SCOP достига 4.90. COP даже и при максимума е почти 4.
12ката малко е наддала до 35кг. Гледах и цени, но в Италия на по 800 и нещо еврака за 12ката. Интересно какви компресори са им наджаскали.
Вероятно същите или много подобни на досегашните.
Едва ли, Panasonic от едно време използват един и същ алгоритъм за размразяване, няма да го променят. А ограничаването на максималната мощност може да е заради новия фреон. Някъде бях чел, че имал леко по-висока температура на кондензация и маслото можело да прегори.
Дори с новият фреон едва ли ще имат някаква забележима разлика в производителността. R32 се съдържа и в сегашния R410.
Дизайна на новите не ми допада особено. Първо Мицубиши и Тошиба почнаха да ги правят такива кубични, сега и Панасоник се повлякоха по тях. Явно това е на мода.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-03-16 в 23:01.
нещо не съм впечатлен .. дано да топлят поне колкото стария модел
Нищо не е наддала и предишните QKE са по 35 кила.
И аз предполагам, че пак използват същите стари R2 компресори. Те са съвместими. Ако някой много държи на новия екологичен фреон, може просто да си източи старият r410 и да го замени само с R32. Но не вярвам да получи особена разлика в производителността.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-03-16 в 23:25.