Panasonic CS-E12QKEW ETHEREA '2014 - отзиви от потребители
Гледам....раздел " Panasonic" утихна...-или няма проблеми или...?
Както и да е..- реших да посъживя темата за Panasonic CS-E12QKEW ETHEREA 2014
приятно съм изненадан от работата на тази машина!
През лятото се представи отлично..-надявам се и през предстоящата зима да е така!..-В момента съм го оставил на 22 градуса да си темперира...-почти не се усеща, че работи..-очакваме захлаждане пред идната седмица..-ще видим как ще му се отрази?!
Общо взето идеята ми е всички, които сме собственици на въпросната машина да водим разговори в тази тема и евентуално да сме полезни за бъдещите собственици на климатици от тази марка!:Drinks:
Отговор: Panasonic CS-E12QKEW ETHEREA 2014-Отзиви от потребителите
Нашият тези дни стана на година,никакви проблеми не сме имали,освен честите дефрости при под -7градуса зимата.
В какво помещение и условия работи?
В около 15м2 кухня/хол с постоянно отворена врата към коридорче и баня около 8-9м2 и спалня 14м2 в която също има мидея 12ка да помага
Здравейте, съвсем отскоро имам въпросния климатик - модел на вътрешно тяло - CS-E12QKEW, външно CU-E-12QKE . Ползвал съм го няколко пъти до момента с кратка продължителност от няколко часа.Проблемът е че като го пусна на 25 до 27 C, на режим HEAT, при сегашните атмосферни условия (навън е от 1 до 8 C) при автоматичен FAN SPEED, в началото духа топло и е Ок, но след около час, когато помещението е загрято, лека полека въздухът започва да става хладен, при което жена ми чувства дискомфорт, заболява я врата и гърба. Как трябвa да ползвам климатика, при какви параметри на температура, скорост на вентилатора, продължителност и т.н.за да не се получава това духане на студен въздуx? Оставяте кли своите климатици да работят денонощно?
Той не духа студен въздух, а просто по малко топъл. Няма как да искате машината да харчи по малко, когато е достигнала зададената температура, и едновременно да издухва горещ въздух.
А за да е доволна жена Ви, най добре ще бъде, да не спирате климатика, да го поставите на определена температура и да забравите за него. Така, той ще си темперира помещението/2-3 дни/ и ще намали чувствително скоростта на турбината и едва ли ще усещате изобщо какъв въздух издухва/
Така става с големите машини в малки помещения. С много малки изключения.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
ще си темперира помещението/2-3 дни/
Нормалните климатици темперират за 2/3 часа, сега ако е Тошиба може и повече да отнеме. :lol:
Цитат:
KI_YOOU
Нормалните климатици темперират за 2/3 часа, сега ако е Тошиба може и повече да отнеме. :lol:
Ще темперираш стени за 2-3 часа, ама лятото.
Не говоря за стени, а в момента в който зададената температура на дистанционното и тази в стаята съвпадат, съответно консумацията намалява значително, а звука се свежда до минимум.
Това зависи доста от помещението, при мен е 10 мин., при друг повече. Машината цяла зима не качва 300 вата. На -18 преди няколко зими беше на 240 вата. Различно е. Имам клиент с мулти, японче, две стаи в момента работи на 240 вата?
Цитат:
KI_YOOU
Нещо намекваш ли или просто се опитваш да се дракаш с мен в някои теми?
Можете ли да споделите вие самите при какви параметри използвате сега зимата климатика:
1)Температура
2)FAN SPEED
3)Включен или изключен режим ECONAVI
4)Включен или изключен режим AUTOCOMFORT
1. t=23C, режим - HEAT
2. Fan Speed - AUTO
3....4....Всякакви софтуерни "подобрители" изключени
5. Плазама, йонизатор - постоянно включени