Отговор: Panasonic xz12skew спря работа при -19
Сигурно размразяването продължава дълго заради силният вятър. Аз съм с XE12PKE, който е със същият компресор, но външният топлообменник е по-малък от този на QKE. И си спомням, че когато го купих и тогава правеше чести дефрости, но при тихо време, без вятър дефростите на чиста пита продължаваха буквално около минута - минута и половина. Бяха много бързи.
При по-новите модели на по-големият топлообменник му трябва повече време докато се загрее до необходимата температура.
Сега е -10 и етереята бичи жега в стаята. Моето заключение от приключението с тоз младеж. До -16/17 се представя отлично при тази външна температура духа наистина топъл въздух и за 20 минути си върна заданието в стаята, че и градус и половина отгоре. Машината като хардуер е добра след като при -16 може да си навакса заданието и да харчи 100-150 вата под номиналната си консумация. В момента при -10 и зададени 25 в стаята е 26.5 и харчи 600вата няма какво да искам повече. Просто при по-студено една духалка да задържи положението докато се стопли. Поне в Мездра -20 е за няколко дни в годината тъй, че няма да умра от студ.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristo.petrov
Не мога да изразя мнение дали е слабоват компресора или не е, но е факт че софтуера го изключва! Също така факт за мен е, че преди да изключи климатика се представи добре. Вчера го сравнявах с подов Дайкин 12-ка от "професионалната серия" , който е на приятел в същите условия и местоположение - ами за мен Дайкина не се справяше по-добре! Вярно не престана да работи, но при задание 27 гр поддържаше около 16-18 с чести дефрости. Ако бях на негово място щях да го изключа и да пусна духалките.
Аз друго се чудя. Не може ли на Етереите да се ускори по някакъв начин дефроста? Забелязах по ватметъра, че консумацията по време на "размразяване" е около 500w при -10/-12 градуса, което ми се струва твърде малко за бързото стопляне на топлообменика. Другите ми два климатика ги правят с около 700-950w и приключват операцията по контролния дефрост доста по-бързо от Панасоника :)
И аз съм си задавал този въпрос, но ми се струва...че с хардуерни интерпретации..-нещата няма да се получат! По-вероятно е с корекции в софтуера...- за които са нужни познания и достъп.
Re: Panasonic xz12skew спря работа при -19
Ето така може да стане алгоритама за дефрост по редки и по бързи дефрост (първата картинка е оригиналния алгоритъм)
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs...483963004x.jpg
Отговор: Re: Panasonic xz12skew спря работа при -19
Как може да се промени режима на дефрост
Отговор: Re: Panasonic xz12skew спря работа при -19
Цитат:
mystikalrs
Може ли линк към официал.страничка на втората таблица. Надявам се да не е фотошоп:).
Привет,
жалко за безмисленото ограничение, от 9 месеца притежавам Е07QKE и Е12PKE, когато стана около -19 забелязах първо че 12-ката нещо се е кротнала, после същото се случи и със седмицата, за разлика от FUJI 09LCC в другата стая, което си поддържаше 21 градуса,
интересното обаче е, че не спират а мощността им се ограничава, понеже съм сложил енергийни мониторчета,
12-ката от 1200 вата /нормално за тези сурови условия/ започна да харчи около 650 вата при това с много малка скорост на въздуха,
подобно ограничение се случи и със 7-цата, което ме наведе на мисълта че може би е софтуерно заложено.
На сутринта се беше "постоплило" навън, вече беше -14,5 и климите работеха нормално, поддържаха зададената температура.
Но има светлина в тунела :)
Датчикът за външната температура е много удобно изведен в гумена тръбичка, мисля следващия път да се заиграя с него и да внуша на климатика -15 градуса, :BigGrin
Светлина в тунела няма ,не се занимавай с датчици толкова си може машината .
Re: Panasonic xz12skew спря работа при -19
И моя панасоник ако работи до -19 до 600 вата са ми предостатъчно, на -15, -16 не качваше повече от 340вата, а имаше и лека дупка от тръбата на климатика която несъм запълнил добре, и е духало студено от там сега е поправено вече, цяла вечер -6, -7 работи на 185 вата :) 22 градуса в стаята. Наблягайте и на изолацията не обвинявайте само машините си.
Имам Е9РКЕ и при -13°С харчи точно 1150W, докато не темперира. С часове. По-студено в Пловдив още не е ставало.
И като темперира на колко остава да работи че на колегата нещо не му вярвам.Няма как този климатик да консумира 180 вата при -7 гр. и да поддържа 22гр. освен ако не е сложен в 7м2 стайче с хипер външна и вътрешна изолация.Къде по-класни машини от този панасоник не могат да постигнат това.За мен лично или уреда с който се мери е дефектен или някой послъгва.Аз също съм с хубава изолация вътре , вън и на тавана ,но на -7гр. външна и зададена 22гр. вътре нито една машина от подписа ми не слиза под 300 вата.Дори и нокрията на 100 волта която е класа над този климатик!!!
И на мен също не ми се вярва въпросния Панасоник да работи с тази консумация и да поддържа посочената температура. Имам три класни японски клими, но нито една не може да слезе на такава малка консумация. При задание 23 гр. в момента Дайкина 40-ка в помещение 27 кв. харчи 295 вата, но това е моментно при външна -3гр. Средния разход е 440-450 вата. / при добра ПВЦ дограма, троен стъклопакет и добри изолации/.
Сега погледнах в сервизното ,на този модел и там пише данни при +7гр.
kW 0.80 4.00 5.80
BTU/h 2730 13600 19800
Input Power W 180 920 1.52k
COP 4.44 4.35 3.82
Няма как при -7гр. да работи с тази консумация.Не ми се качват данните от EUROVENT но който желае може да хвърли едно око на сервизното.
http://www.climamarket.bg/wp-content...ice-Manual.pdf
Цитат:
man66
И на мен също не ми се вярва въпросния Панасоник да работи с тази консумация и да поддържа посочената температура. Имам три класни японски клими, но нито една не може да слезе на такава малка консумация. При задание 23 гр. в момента Дайкина 40-ка в помещение 27 кв. харчи 295 вата, но това е моментно при външна -3гр. Средния разход е 440-450 вата. / при добра ПВЦ дограма, троен стъклопакет и добри изолации/.
Викаш не ти се вярва да харчи толкова при -15°, че даже и не дефроства цяло денонощие.:BigGrin
https://www.youtube.com/watch?v=XT8SrxcEO6k&t=28s
Но и аз се съмнявам, че със180 вата ще успее да стопли.