Здравейте колеги, вчера си купих инверторен климатик Pansasonic CS-DE50TKE 18-ка и нещо не мога да разбера аз ли бъркам някъде ,или това е нормално за марката.
Значи слагам го на COOL и започва да духа студено и съм му задал 25 градуса при външна температура около 30. Според два отделни термометара в стаята, температурата е паднала на 22 но климатика не спира. От тук идва дилемата .....Говорих с един хладилен техник и ми казва че на COOL никога няма да спре и за да спира всичко трябва да е на AUTO. До сега ползвах подов Airwell и той нямаше COOL а има снежинка че е в режим на охлаждане и когото си направи температурата си спираше. Същия също си имаше опцията AUTO която не съм ползвал за да карам климатика да си спира до достигане на температурата. Другото което ме вълнува е самия монтаж който ми направиха. Тръбите от вътрешното тяло до външното дойдоха дълги и момчето направи един кръг зад външното тяло и ги свърза за климатика.Тръбите са дълги 3 м.Та това ме притесни малко и ме интересува дали няма да е проблем за климатика. И последното което е да не пускам нова тема нормално ли е подовия Airwell също 18-ка да се справя доста по бързо и по добре от чисто новия Панасоник който си е нормален за стена или просто аз така си въобразявам. Това го мисля ,че като застана до Airwela ми става студено до степен да ми тракат зъбите от студ а при панасоника това чуство го няма. Също искам и съвет как да процедирам с температурата .... сила на вентилатора , градуси за оптимална работа и така на татака..... Благодаря ви предварително.