Росен Петров ако не влиза във форума, нали има други на които е помогнал?
Те защо се ослушват, а не помогнат на нуждаещите се?????
Росен Петров ако не влиза във форума, нали има други на които е помогнал?
Те защо се ослушват, а не помогнат на нуждаещите се?????
Този пост е редактиран от Palev; 13-10-24 в 22:29.
Грешка!
Объркал съм фамилиите на колегите.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 14-10-24 в 09:49.
Той им казва информацията срещу обещание да не я разгласяват. А и като гледаш какви питат, те влизат еднократно само да потърсят помощ. Не ги търси след това. Иначе въпросният човек ми беше писал на времето ЛС, че не иска фирмите за климатици да научават и после да искали пари за ремонт от клиенти.
90% oт фирмите за климатици не им се занимава с ремонти, директна смяна. Най-много някое почистване. Това лято на морето ми "гръмна" платка на поредния климатик (не е Panasonic). Частта струва 1-2лв. но външното е монтирано на 5см. под тавана и няма никакъв аванс на тръбния път. Свалянето на платката е невъзможно без евакуиране на фреона и сваляне на тялото. Никоя фирма не се навива на това посред сезона, а аз щях да си оправя повредата. Принудих се да купя нов климатик. Този ще го оправя когато отида и ще си купя всичко необходимо за да не ми се налага повече да опирам до "услугите" им.
Здравейте, бихте ли помогнали за разрешаването на проблема.
Имах същата грешка H97. Техниците презапоиха уж студената спойка и сега работи само на утопление (не се знае до кога), а грешката не се показва повече.
Сега не иска да тръгне на охлаждане- лятото през денят тръгва, но много рядко, забелязал съм когато е много горещо навън не тръгва и когато тествам отново към 17-18:00 надвечер тръгва, но това се случва когато той си реши. И реално през лятото е неизползваем.
Техниците ми предложиха да си сменя външната платка и щял уж да се оправи без гаранция до кога, но цената е твърде висока и търся други вариянти.
Моля ако някой знае как би се оправил проблема нека ми пише, ще съм му много благодарен.
Този пост е редактиран от Vasilev84; 29-10-24 в 13:04.
В този раздел само за г-н Петров се пише от потребители с по един пост.
Спирам да я чета
[QUOTE=Vasilev84;1076168]Здравейте, бихте ли помогнали за разрешаването на проблема.
Имах същата грешка H97. Техниците презапоиха уж студената спойка и сега работи само на утопление (не се знае до кога), а грешката не се показва повече.
Сега не иска да тръгне на охлаждане- лятото през денят тръгва, но много рядко, забелязал съм когато е много горещо навън не тръгва и когато тествам отново към 17-18:00 надвечер тръгва, но това се случва когато той си реши. И реално през лятото е неизползваем.
Техниците ми предложиха да си сменя външната платка и щял уж да се оправи без гаранция до кога, но цената е твърде висока и търся други вариянти.
Моля ако някой знае как би се оправил проблема нека ми пише, ще съм му много благодарен.[/QUOTE/]............ значи гледайте сега ,това преди многоточието не съм го писал аз!!!! не знам кой го е писал както и да е искам тук да поставя един линк на немски сайт от който издърпах нещо което съм търсил с години Не че разбирам но мисля че някому тук би било полезно
Ето нещото:
https://www.climadirect.com/document...manual-557.pdf
За мен това е чудесно помагало на него бих се учил да си оправем климатика Имам една молба в замяна на това че предложих тоя документ и тя е : Ако някой продава платка работеща за външно тяло на климатик Panasonic CU-Z35VKE нека бъде сигурен че ще я купя, моята си я повредих сам най вече но не без помоща на магазинера от който купих климатика, ако трябва да съм точен. Хора такова чущо ми мина през главата с моя климатик, че нямам думи Има страшни търгаши в тази сфера и хич да нямате илюзии Харесвам този форум за това публикувах това. Най силно благодаря на Румбата от този фоум и желая на всички тук весели празници
Този пост е редактиран от damadjankov; 22-12-24 в 12:23. Причина: Нещо бях сбъркал
А когато пуснеш за проверка за грешки засича ли нещо?
След като запоих новия инвертор Н11 даде, Но нищо не вървеше ни вент. ни компресор! Добричкият Румен го прие да го диагностицира и ми каза че е установил прекалено много щети нанесени от мен и въпреки това го е възстановил но машината е работила само няколко секунди и онова там инвертора пак е изпукало. Съмнява се за срив в работата на процесора и ми препоръча да си потърся нова платка Но май вече не произвеждат от този модел Инак аз имам купени още 3 инвертора -те са едни малки паячета. . И схемата имам т.е. да предположим че всичко запоим наново ,допускането за мащабна щета изразено от Румен ме накара да почна да търся нова платка Има и още нещо : Съобщих тук някъде че преди да изгърми за последно у нас платката, компресора много тежко вибрираше т.е. Румен вероятно е правилно посочил проблема....
За нова платка може да питаш на info@acton.bg климатика не е чак толкова стар и вероятността да може да се поръча платката е много голяма. Друг е въпроса дали си готов да дадеш от сорта на 800лв за нея.
Не е лошо и да питаш за цяло външно тяло, ако го имат налично цената може да се окаже много близка до тази на която може да ти поръчат платката.
Този пост е редактиран от bobivg; 27-12-24 в 09:00.
Благодаря Ви! Да и за това че е може би по изгодно да поръчам цяло външно тяло също благодаря !!! Навреме ми дадохте информация идват студени дни
/Готово, пратих запитването току що/ жив и здрав да сте
Този пост е редактиран от damadjankov; 28-12-24 в 22:20.
Здавейте имам същия проблем. Понеже вие искате на лично съобщение да споделите информацията ако може. Ако искате да се чуем по телефона, аз ще ви дам моя и вие ще ме намерите.
- - - - - - - - - -
Здравей братле. Много те моля за помощ. С 4 деца съм, със същия проблем H97, дай моляте някакъв номер или ми звънни на моя 0897 876764. Да ми кажеш как да го сваля и какво да направя. От сърце те моля.