Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 102
Like Tree98Одобрявам

Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,710
    #61

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Вземи ми прати електрониките на Панасоника, човек. Безплатно ще ти ги оправя, само не се занимавай да слагаш от китайски климатик. От ТРВ-то, че няма кой да го управлява не можеш да избягаш!
    tanatos одобрява това.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    19
    #62

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Предложението е превъзходно бих се възползвал да! Ще ги изпратя и без това са извадени внимателно Но нека поърво разкажа какво се случи до днес В 16: 30 стартирах панасоника с подменена електроника . Стартира мощно и съвсем навреме започна да духа топличко Значи прецизно съм изпълнил задачата си . Поне за сега така мисля. Какви явления наблюдавах съпътстващи работата на Айко Хайер Кроуна и аз не разбрах каква марка е пущината ето какви:
    1 При изключване на климатика зяпълчето се затваря жалузата де но вентилатора на вътрешното тяло не спира да се върти - налага се да вадя щепсела от контакта.
    2 При работата си компресора издава един много дразнещ звук / в интерес на истината той издаваше този звук и преди да се наложи да правя тия шменти капели с другата електроника/- това ме кара да мисля че освен вентилатора на външното тяло, въздушният там датчик на вътрешното тяло, клапите /зяпълчетата на вътрешното тяло/ най вероятно е щяло да се наложи смяна и на компресора - дрънчи здраво вярвайте ми.
    3 след като вече е пуснат и надеждно духа топло известно време изведнъж се явява грешка E4 и компресора сменя звука си започва да бръмчи като все едно да е запънат вала и там спира да излиза топъл въздух а постепенно все по студен. ... Ако спра и пусна климатика пак си тръгва компресора и пак известно време трябва да работи та пак да се яви тази грешка Е4.Повтарям след като дисплея я покаже звука от там не е като на компресор, а като на трансформатор добре натоварен.
    Не ме е страх за нещото наречено МПИ или как там щото това е двигател работещ на импулси и при него няма опасност да изгори Изобщо от опит знам че БЛДЦ и DC моторите не се повреждат при запъване на ротора както и контролерите им това им е един голям плюс на този тип елдвигатели.
    Да се върна на началото с най голямо удоволствие бих ти подарил всичко снето от Панасоника. Изобщо не се шегувам . Тия изроди от големия и не знам още какъв магазин са ми продали един напълно компроментиран продукт. Халал да им са парите. Такив видиш ли преминавай на отсрещният трототар.
    и последно такива звуци издава компресор на който вътре има разхлабен фундамент - скъсана заварка, развит болт и въобще нещо от сорта . По други причини съм разглобявал няколко дайкина и да ви кажа при тях това е редовна повреда. Всичко му е наред свети направо , а вътредва или дори и трите болта разхлабени и можеш нататък да си представиш какво става- шум, нарушен баланс, износване на някои клучови повърхнини и от там намалял дебит и прочее грозни работи.
    Румене благодаря ти за предложението мисля го не е лошо по принцип макар че аз в всички случаи ще ти платя труда - държа много на това , но и ти вярвам разбираш че съм купил развалина която става само за части. Този панасоник ми създаде мнооого ядове и притеснения.имам го 4 година , а е работил година и 2 месеца. ...
    На края пак ще запитам каква ли ще е тая грешка Е4 ще търся в интернет би било добре ако и тук пише що е то грешка Е4 при климатиците като моя новия де.

    - - - - - - - - - -

    Пращам електрониката но ще си платя къде и как предлагаш да стане това? Бръмченето се оказа от електрониката щом тръгне компресора то почти изчезва . Но изведнъж нещо отключва компресора т.е. той спира и бръмченето пак се увеличава. Може да е датчик някакъв инак докато всичко работи духа топло с голяма увереност. Нещо срива работата на компресора нещо го изключва. Забелязвам също че компресора тръгва тежко - все едно палиш лека кола с манивела е звука . все пак е компресор за по височко от даваното от айпиема - той е на 220 волта а айпиема дава 180 волта.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,607
    #63

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Какви са тези "зяпълчета"? Може ли превод.

  5. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,710
    #64

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Пиша ти на лично за адрес.
    А по отношение на китайската платка, имай предвид, че може да е направена за компресор с различен брой полюси и в някакъв момент, като скъси импулса и компресора да сгъва, поради нисък въртящ момент. Та най си е добре оригиналната. Поне всичко по периферията е предвидено за нея.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    19
    #65

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Да разбрах силно се радвам че отговаряш! да ,може би това е причината в Панасоника са май 6 полюса -3 двойки де а на китаеца може да са 12 все пак той е предназначчен за 7000 оборота и нагоре тоя Кроун. Ето какво намерих за грешки Е4 изобщо при климатиците :
    https://todayshomeowner.com/hvac/gui...r-conditioner/ сега ще си го превеждам но преди ще потърся онова което си ми писал в упоменатото писмо на лично само дето май още не знам как да го намеря нов съм в форума Ако не успея ще пиша пак тука Готово намерих го отговора тиДа благодаря!!! хубаво утре вдруги ден ще намеря фирма да ти пратя платката и на 7 като взема пенсията ще го проводя до твоя град туй пущинче то е една платка горе долу 40 на 20 А ти като го поправиш ще ми кажеш колко струва за да ти пратя парите преди да ми го върнеш туй проклето нещо. дето толкова мъка ми донесе . Благодаря ти пак!

    - - - - - - - - - -

    зяпълчета казвам на клапите продълговатите на вътрешното тяло дето като щракнеш дистанционното за старт баавно се извъртат и там отдолу на вътрешното тяло зяпва един дъълъг отвор от който идва силно топлия въздух, а като щракнеш ОФ на дистанционното тези там жалузи,ламели, а бе зяпълчета се извъртат и дългата дупка се закрива на тия лентички викам зяпълчета щото зяпа като работи климатика.


    П.С. А ако съм объркал кабелите на компресора дали да не проверя утре като разменя или по правилно отново проверя тия там W V U правилно ли са наредени то моето става едно си баба знае едно си бае но да попитам все пак. Направих още няколко старта-колкото по се сближават по време толкова по мъчително тръгва сякаш лотора. Когато е съвършено изстинал тръгва от раз ,работи около 5 минути и след това мотора заглъхва и остава усилващо се бръмчене от електронната платка. ако почакам да речем 15 минути и включа пак първо избръмчава платката /оня звук дето първоначално го оприличих на звук от претоварен трансформатор/ и като побръмчи половин една минута следва звук сякаш някой пали автомобил и полека лека компресора се засилва. поработва около 3 до 5 минути след което компресора заглъхва и остава бръмченето на електрониката което постепенно се усилва и тогава нали разбирате страх лозе пази дърпам щепсела от контакта. По време на работа на компресора не е спокойна работата ,освен дрънчащия звук дето си го има от миналата зима компресора на моменти като че ли губи ритъм някакси го усещам. Румен ми обясни защо и аз безусловно го приемам но искам да споделя всичко което се случва при мен с климатик Панасоник за 2000 лв на който е поставена електроника от произволно китайче за 499 лева. абсолютно всичката електроника съм сменил много внимавах и още ще внимавам . Предприех сложна и съмнителна операция... Извинете за логореята искрено се надявам някому тези мои перипетии да влезат в работа някой път, разбира се че си давам сметка че разговарям с много добре подготвени в тази област хора и донякъде и за това съм многословен. По добре е да да кажа всичко от колкото да се правя на умен или по точно на некадърник с претенции. Като завършек трябва да кажа този мерцедес с двигател на трабантче който сътворих загрява много бързо стаята - има голяма разлика с скороста на отопляне на панасоника от миналата година то онова беше меко казано изпитание, но което е било било е. Сега ще гледам напред и в най скоро време ще доставя старата платка за тестване и ремонт както казах по горе в предългият си пост.
    Извънредно допълнение : последно току що установих че не платката бръмчи така страшно , а .....нещото което е монтирано на тръбите и се наричало бобина на четирипътен клапан утре ще сложа оригиналното нещо от панасоника и ще видя какво ще стане това е на кроуна което е сега. - из един път компресора утихва и то зазумтява като че ще вдига зенитна батарея по тревога и светва Е4. Двете четирипътен клапан това на кроуна и това на панасоника си приличат много. но сложих всичко от кроуна както си бях намислил. утре нов ден нов късмет .ще видим какво ще стане.
    Този пост е редактиран от damadjankov; 23-11-23 в 02:27.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    19
    #66

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Много, много бавничко стигнах до етапа когато мога да кажа "ето утре ще стартирам възстановената от специалист платка" Румене много съм ти задължен Много!!! Имам сега няколко неща да питам
    1. корпуса на компресора да го заземя ли, просто не помня и не съм си отбелязал той имаше ли зеленожълта жица към земя
    2. както казах някога си купих специално захранване през което подавам ток на климатика името му е "Automatic voltage regulator KEBO 3000 VA" от него излизат кафяв- фаза ,сив- нула, черен несвързан е и жълтозелен - маса кабели.
    3. от това устройство кафявия- фаза го свързах с L1, сивия - нула с N, жълтозеления с масата ,черния го изолирах. Всичко това по отношение на захранването към вътрешното тяло!
    4. не знам кое от вътрешното тяло с кое от външното тяло да свържа L1, N, S1, 2, 3 излизат от вътрешното тяло , а в външното тяло има черна кутийка с обозначения S1, 2 и 3.
    5,Обърква ме това че струва ми се ако свържа едно към гьотере може да съсипя нещо . Моля не се сърдете че съм обстоятелствен много е объркващо всичко например 3 на външното тяло е червен кабел, а когато погледна и видя че на външното тяло няма нито L1, нито N, так се уплашвам че може и инфаркт да получа...
    6, на вътрешното тяло има едно жълто не помня куплунгче идва от не знам къде но за него не намерих женско с такъв цвят и го пъхнах в едно бежаво където съвпадна, освен това има и едно бяло женско мъничко за него пък няма мъжко и за него нищо не съм отбелязал, има и едно встрани от кутийката долу женско и за него няма мъжко ама то съм си го огтбелязал от по преди че е свободно от всичко. Утре пак всичко ще огледам , ако трябва за двайсети път!!!

    по няколко пъти съм проверил всичко при възстановяването на старата наредба на електрониката по панасоника и външно и вътрешно тяло, стриктно спазвам мерките по безопасност Тока не е шега работа. Много трудна работа хора, сапьорска работа ви казвам и опасна и сложна и пипкаво уморително до крайност е!!!
    Най важното е да не бързам това е основното инак няма да има никакъв смисъл от досегашните усилия.
    Този пост е редактиран от damadjankov; 06-12-23 в 20:07.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    19
    #67

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Честит празник на всички тук ! Благодарен съм много че намерих този форум и силно съм изненадан че проведох една смислена дискусия по важна за мен на този етап тема.Редно е да спомена и имена -на първо място на администраторското тяло което държи нещата в разумен контрол Доколкото разбрах има връзка с една достойна фирма за която знам от младоста си "Перси" Сега когато няма свястен панаир в Пловдив не мога да ги посещавам но ги помня и знам много хубави неща за тях. Специални благодарности на потребителите Румен, Дред, както и момчето което ми прати снимките още в първите ми постове тук Искам да знаете че дълго ще помня коректноста и ерудицията която всички които докоснали се до темата която отворих демонстрираха. Още веднъж Честито Рождество Христово! Бъдете благословени!
    Aleksandars, Lucky Acho и rosenpetrov харесват това.

  10. Novice
    Тук е от
    Jan 2024
    Мнения
    1
    #68

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Здрвейте,

    и аз търся помощ за Panasonic CS-Z35XKEW

    Днес ми показа на приложението грешка H97 - Outdoor fan motor mechanism lock

    Как да процедирам?
    rosenpetrov одобрява това.

  11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,775
    #69

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Темата се заключва временно.

    Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk

  12. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #70

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Темата се заключва временно.

    Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
    Защо пък временно?

  13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,775
    #71

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Темата се отваря отново.
    to6ko и dreadx харесват това.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    19
    #72

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Приключенията с машината която закупих продължават. Нова я купих, има около 14 месеца наработени, тече четвъртата година от закупуването и. С отромната подкрепа на Румен и и други участници в дискусията пак имаше немалко неприятни изненади ... Както и да е . Кардиналният извод който се налага е че все пак точно моделът който обсъждаме не е толкова лош. Но има една особеност ! Твърде е взискателен към захранващото напрежение,да не кажем капризен. Имам план: слагам един траф, намалям напрежението на 36 волта изправям го, подавам го на инвертор за синусоидално напрежение и го вдегам на 240 волта с друг траф/ на указанието на климатика пише че е за 240 волта!/По една случайност имам тези елементи. и освен това изхода ще е контакт с електронен предпазител от пренапрежение. Това последното ще го направя понеже се случи да видя как 50 килограмовият ми BEKO хладилник подскачаше на 5 сантиметра когато веднъж нещо в мрежата на квартала се сбъгна. Него месец имаше много изхвърлени електроуреди при кофата за боклук... Да знам големи приказки изговорих но това ще трябва да направя ако искам да съм с ПАНАСОНИК . Явно съвременната техника се иска и съвременно захранване. KEBO- то го изхвърлям напълно е възможно то да е причинило прогарянето на инвертора- върху елемент с размери 2 на 2 сантиметра имам 4 кратера с диаметър 4-5 милиметра.РУмен бе така добър да ми припомни че такива автотрансформатори вкарват много вредни и непоносими за прецизна електроника флуктуации на напрежението. Ами извода който аз лично си правя е че не всичко което блести е злато. По правилно щеше да бъде в моя случай да купя нещо втора ръка да го дам на добре монтьори да го презаредят да му сменят маслото и т.н и да карам с него. Но както е редно да се каже Рискът е благородно дело. Такива ми ти работи с Етерея климатиците. Мина и това през главите ни с Румбата. П.С. РАзбира се всички трафове както и допълнителният инвертор ще са с подходяща мощност.. Ако бях ненужно подробен моля смирено за извинение!

  16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,574
    #73

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Цитат Първоначално публикувано от damadjankov Виж публикацията
    Имам план: слагам един траф, намалям напрежението на 36 волта изправям го, подавам го на инвертор за синусоидално напрежение и го вдегам на 240 волта с друг траф/ на указанието на климатика пише че е за 240 волта!/По една случайност имам тези елементи. и освен това изхода ще е контакт с електронен предпазител от пренапрежение. Това последното ще го направя понеже се случи да видя как 50 килограмовият ми BEKO хладилник подскачаше на 5 сантиметра когато веднъж нещо в мрежата на квартала се сбъгна.
    Отново пълни глупости.
    Mega одобрява това.

  17. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,710
    #74

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Аз съм против всякакви манипулации на захранващото напрежение. Захрани си го направо от мрежата и не се притеснявай за качеството на подадения ток. Ако има проблем за в бъдеще с него, ще ти изплатят щетите от енергото.
    Не е нормално да ти думка инвертор без причина. И за да сработи добре защитата на електрониката, трябва захранването да е стабилно.
    dreadx и himika734 харесват това.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2023
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    19
    #75

    Отговор: Panasonic CS-Z35VKEW/CU-Z35VKE - грешка H97

    Това е облекчително за мен Чакам от Китай нещото сменям го и пъхам щепсела в контакта без каквито и да е "Кебо" мебо и т.н.Това е облекчително за мен Просто нека получа това паяче и да го сменя. Но това ще е най последното нещо с каквато и да е машина от фирмата Панасоник за мен. Скоро няма да ползвам нищо от тази фирма. Имам въпрос пак е откачен въпрос нека го пиша: Ако импулсите зададени от процесора ги усиля през най обикновен строен усилвател с подходяща мощност и ги подам на компресора дали ще тръгне? Още един въпрос: Ако развъртя друг компресор от същия тип принудително с ел мотор и полученото трифазно нарежение го подам на този моя компресор дали ще стартира? и последен въпрос : Ако ползвам еднокотвен трифазен преобразувател /Това е техника от 1890 година/ с подходяща мощност дали бих могъл да се надявам да тръгне компресор на поне от по старите инверторни климатици или поне от най старите трифазни? РАзберете много ме гложди въпросът - защо пък заради едно паяче дето я го доставя я не от 10 000 километра да държа близките си на студено. Това според мен е абсурд на който трябва да се намери решение. Например съседа заради кондензатор и той държа две стаи съвсем студени около 10 месеца. Разберете ме не мога да се съглася с такъв вариант - плащаш за да се самоизтезаваш- това е нелепо!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Климатик Panasonic KIT-Z35VKE
    От rxx63 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 23-06-21, 12:28
  2. Грешка F95 Panasonic PE 9DKE
    От DEKS във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 22-07-18, 22:17
  3. Panasonic дава грешка h16
    От barswolf във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 19
    Последно: 08-02-17, 21:08
  4. Panasonic CS-E9CKP - грешка F90
    От svetlio1 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 26-05-11, 22:22
  5. Грешка F61 на DVD Panasonic
    От Conqueror във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 15-04-09, 10:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе