Писал съм на лично
- - - - - - - - - -
Писал съм на лично.
Писал съм на лично
- - - - - - - - - -
Писал съм на лично.
Здравейте, пиша със същия проблем за климатик CS-Z35XKEW, външно тяло CU-Z35VKE, закупен средата на 2019 г. Пролетта на 2021 г. от фирмата, която достави и монтира климатика, смениха външната платка. Споменаха с половин уста, че имало изначално някакъв дефект с тези платки.
Лятото на 2024 отново същият проблем: ту работи, ту не, светва таймер индикаторът, грешка H 97.
Сигурна съм, че като се свържа със сервиза ще ми предложат директно подмяна на платката, но ми се струва абсурдно на всеки 2 години да купуваме нова платка. Това ни е трети Панасоник за последните над две десетилетия и никога не съм очаквала, че може толкова да се разочароваме...
Регистрирах се във форума с молба да ми споделите вашия опит как сте се справили с проблема. Благодаря ви предварително!
Рада
Здравейте Сега ми изгърмя бушон 20 амперов. слежих пак 20 амперов –посъветвах с РумбAта от този форум пак гори бушона извадих жиците от мотора , пак гори, спря да гори когато размених кабелчетата идващи от вътрешното тяло и това ме кара да мисля че е изгърмял кондензатор. Аз не разбирам мното от електроника и не се и пускам да се занимавам с електроника щото е и опасно за човека тока да не го удари!!! Този мой Панасоник има богата биография - сменян му е диод сменян му е оня чип дето е под радиатора сменяна му е устата, сменян му е вентилатор на външното тяло, сменян му е въздушен датчик. Уникален продукт се оказа Панасоника правен в поне 3 държави Китай Япония Полша щото такива надписи по фабричната табела виждам. Не се оплаквам дори смятам всеки дал лепта при ремонтите му за истински герой и храбра натура. Наработеното време е просто нищожно не повече от година и половина но отдавна не е в гаранция Гори единия от двата бушона оня дето е до огромния кондензатор . Другия 20 амперов бушон дето е край тясната страна на платката се държи и не сдава.. Преди да изпуши бушона мотора накакси международно тресеше и вдигаше шум ,не че и преди не е бил шумен. А бе чуждоземска направа Требе да търпим и да козируваме и да сме щастливи че сме споходени от такива чудни машини - ден до пладне дето работят но инак са на цени дето като ги платиш и добеваш самочувствие и осанка на камила. Та писах всичко това за да се чете и знае от всички тука . Ще се повторя но и това да пиша Купен е нов от голяма търговска верига не казвам коя но като мина край нея се чувствам като след давене в тиган - хем е плитък хем пак можеш да гушнеш букета. Няко дали е имал такава повреда и дали би се наел да сподели как да я превъзмогна. Благодаря предварително за търпението че изчетохте тозиИ ето развитието на сагата Панасоник ферман и И здрави бъдете най вече дори и без климатици и прочее глезотии.
И ето и развитието на сагата "Панасоник в моя дом" Пак по указание на Румен днес в 15: 50 - специалист замери платката и се оказа че е изгърмял всъщност инвертора- едно паяче дето се крие под голам радиатор Утре га сменямм и дано всичко приключи с третия подред инвертор който ми изгаря. Инвертори имам бол така си нагласих рабоите че да не страдам от липса на електронни компоненти. Изводът ми е много твърде много са нежни тези машини няма подготвен персонал по фирмите за ремонт на климатиците които продават често продавачите протакат ремонтите само и само да обезсилят гаранцията- например един вентилатор на вътрешното тяло ми го доставиха след около два месеца- друг е въпросътзащо изобщо го сменяха след като машината просто не тръгваше . Такива ми ти работи хора Това се случи и това описах. Моите огромни поздравления за Румб@та от този форум. както и благодарности че ме изчетохте Счетох че е редно да знаете какви случки се случват в определени случаи с климатиците Панасоник Етерея 35 КЕв и така нататък дето му е името - Един много слаб продукт за съжаление . и най накрая възстанових и климатика който му вадих части да слагам на Панасоника. освен това закупих на старо за по 20 лева две "Осака" от 12 калибър изправни са Така че не се страхувам за бъдещето Е тока леко набъбна но щом другите си го плащат и аз ще си го платя.
Ако съм влязъл в чужда тема Извинете ме Това беше което исках да опиша за този модел климатици може пък на някой да му е полезно.
Този пост е редактиран от damadjankov; 19-07-24 в 22:38.
Добро утро,
Възможно ли е да получите помощ за разрешаване на този проблем?
техникът смени вентилатора (очевидно без успех).
Има ли заварки за проверка и преглед? ако да кои?
Не бих искал да сменя машина, която работи перфектно и е на 2 години и 1 месец, но спира от време на време.
Благодаря ти
Здравейте,
дали някой може да сподели къде точно е/са студените спойки? На 2 panasonic cs- z25vkr/cu-z25vk вече смених платка докато бяха в гаранция, но уви третия чак сега сдаде багажа..
Благодаря предварително!
Здравейте,
Аз съм поредния потърпевш със същия проблем с два броя климатици 9ка и 12ка и двата дадоха грешка H97.
Снежко се задава, моля за помощ.
Благодаря предварително!
Здравейте, и аз имам същия проблем с климатика има ли някой в групата, който може да ремонтира платката, благодаря предварително!!!
Може и да бъркам, но имам подозрения, че един и същи човек е написал последните 3 поста.
Предлолагам, че сега някой ще препоръча услугите на човека, който пази в строга тайна тънкостите по ремонта.
Още преди една година призовах за повече инфо от тези, които са си оправили проблема, ама явно е военна тайна............
Проблема може и да е елементарен за някои, но за други няма да е.И точно тези, които не могат да се оправят сами, ще извикат някой, който може да им свърши работа, ще му покажат къде, какво трябва се направи, за да си имат отново работещ климатик, срещу сътветното заплащане, разбира се.
Всеки сам да си прецени дали може и иска сам да си ремонтира или е по-добре да даде Х лева за ремонт!
Този пост е редактиран от Palev; 09-10-24 в 11:29.
Здравейте, и аз имам същия проблем може ли да ми помогнете.
- - - - - - - - - -
Здравей, rosenpetrov имам проблем с климатика, може ли да ми съдействаш.
Тази тема е една от най-абсурдните във форума. Май е по-добре да се изтрият всички постове и да се остави само един - пишете на ЛС на rosenpetrov. Или да си остави въпросния човек мейл адрес и да си контактуват хората директно с него, а не чрез излишни постове един след друг до безкрайност в тази тема. Въпросният човек никога няма да даде информацията да е общодостъпна. Това си е негово право. Очевидно и другите, които са разбрали спазват уговорката и няма да го направят. Така че темата се обезсмисля в сегашния си вид. Това не е тема за "грешка H97", а място за повтарящи се молби за връзка с rosenpetrov.
Този пост е редактиран от VanDan; 09-10-24 в 11:58.
Rosen Petrov може ли да ми помогнеш имам проблем с климатик panasonic
Здравейте може ли телефон за връзка имам същия проблем