Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16
Like Tree7Одобрявам

National CS-G25E-W: Проблем в режим на отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

National CS-G25E-W: Проблем в режим на отопление

Здравейте!

Климатикът е в квартира, в която се нанасям скоро. Не беше пускан от години. Вътрешното тяло има четири индикатора, по два на ред
    Стартирах го, но горен десен индикатор (предполагам за таймер) започва да мига около минута след включване на режим отопление.
    Миганията са две на брой следвани от пауза.
    Търсих всякаква информация, но ми е трудно да определя, дали е грешка и каква.
    Естествено без аномалия не може...
    В един от случаите, в които го стартирах - заработи. Включи си компресора задуха си топло и всичко беше супер, но 10 - тина минути след като се зарадвах, отново спря и индикаторът започна да мига, а от тогава само така.
    След много четене подозирам, че е нещо от сорта на Н11 грешката - комуникация вътрешно/външно тяло, но може и да греша. Факт е, че всякаш външното тяло не заработва в нито един режим. Моля за вашите насоки!
    До сега само приятелката ми е живяла на адреса и не беше включвала въпросния климатик (всичко е на японски, а тя е несигурна).
    Ще се опитам да реша проблема сам, защото на хазяите не им пука, а климатичето е от старата генерация и си заслужава спасението, та мога да се разровя спокойно.
    В другата стая има почти същия климатик (малко по различен код на модела) той пък нямаше дистанционно и с едно универсално си реших проблема (мислили са, че и той не работи, защото са ползвали дистанционното на проблемния).

Благодаря предварително, за отговорите и съветите!
    Очаквам ги с нетърпение!
    Този пост е редактиран от Jorge; 06-01-25 в 15:20.

2.  

3. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Отговор: National CS-G25E-W: Проблем в режим на отопление

Първо пусни и този с универсалното на отопление на 30 гр. и виж как ще е.
    А ако пак има проблем, ще ти трябват умения с работата с поялник. Не зная дали ще можеш да се справиш. Във външното, където обикновено е проблема има доста кабели за разкачане, за да се свали платката.

4. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Мога и с оригиналното да го пусна на 30 гр. има ли разлика? Възможно ли е да е от дистанционното проблема?
    Нямам проблеми с поялника. Машинен инженер съм и като цяло нямам проблем с техническата част. Проблемът е, че не им познавам електрониката в детайли.
    Все пак мисля, че ще се справя, тъй като ремонтирам, какво ли не за забавление и обща техническа култура. Хубавото е, че е на първи етаж, ако беше по - високо нямаше да си помисля да се занимавам с външното тяло. :D
    Благодаря, за отговора!

5. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Мислех, че не можеш да се оправиш с ероглифите на оригиналното. За това писах да пробваш с универсалката.
    Първо трябва да определиш симптомите. След това се прави ремонта.
    При запускане от дистанционното, можеш ли да чуеш дали тръгва компресора и вентилатора, дори и да е за малко.
    Трябва да са минали поне 3 минути след предишното пускане и спиране. Тогава тръгва веднага външното.
    Jorge одобрява това.

6. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Привет!

Досегашният ми опит показа, че външното тяло не се включва (компресор, перка). Тръгна само веднъж, в посочения случай, от по - горния пост. Беше изключен от контакта за няколко дни. След като го включих и го настроих на 22 гр. с автоматичен поток на въздуха, вътрешното тяло стартира, а след около 1 - 2 мин. заработи и компресора. Всичко беше наред за около 10-на минути. Спря 2 - 3 мин., след като повиших градусите от 22 на 24 и индикаторът започна да мига. През останалите опити вътрешното тяло се включва и подухва леко хладно(върти въздуха в стаята на практика, предполагам), а след 1 - 2 мин. индикаторът започва да мига.

Привечер ще ходя до адреса и ще опитам да го пусна на максимална температура с максимален обем на струята. Оставил съм го изключен от контакта тези дни.

Благодаря, отново за бързия отговор!

- - - - - - - - - -

Добър вечер!

Имам допълнителна информация. Ходих до квартирата и се занимавах с климатика. При включване в ел. мрежата и настройка на 30 гр., отопление, максимален обем на въздуха. вътрешното тяло се стартира леко върти въздуха в стаята и след около 1 - 2 мин. започва да премигва горен десен индикатор по два пъти на равни интервали от време. През това време външното тяло не реагира.Направих някои проверки и го оставих изключен от ел. мрежата.
    Прикачих снимка на дистанционното, за да се вижда, как съм го настроил. Може да потвърдите, че е настроено точно или да кажете, ако съм объркал нещо.
    Видях два бутона под капака на вътрешното тяло и ги снимах, ако може някой да каже, каква функция имат. Мисля, че единия е за рестарт, но нямам идея, кой е.
    Направих снимки и на свързването на вътрешното тяло. Долните проводници са входящите, а клемите отгоре отиват, към компонентите.
    Гледайки свързването ми се струва, че 3-ти и 4- проводник са за комуникацията м/у телата. Пуснах един мултицет и с черната клема пипнах 2 - ри проводник, а с червената 3 - ти и после 4 - ти. В първата минута преди да светне индикатора за грешка се наблюдава движение на волтажа в ориентировачен диапазон - 0,1волта - +0,1 волта. След като индикаторът за грешка светне остава само диапазон от 0 до + 0,1 волта.
    По това се ориентирам, че не идва обратна връзка от външното тяло.
    Не направих същото замерване на външното тяло за да потвърдя, защото беше вече тъмно и доста студено, но петък или събота ще успея.
    Моля за помощ със следното...
    Правилно ли съм се ориентирал, че тук проводниците за комуникация са два или е само трети, а четвърти е за друго?
    Настроил ли съм правилно дистанционното управление, защото чрез един от отговорите се усъмних в себе си?
    Правилно ли съм разчел показанията и изобщо вярна ли е "логиката", която си следвам?

Съжалявам, че снимките са се завъртяли, но не успях да ги коригирам.

Благодаря предварително, за отговорите!
    Лека вечер!

Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Привет, Rumb@ta!

Имам раздвижнане по темата и ще съм благодарен, ако дадеш мнение.
    Нов съм във форума и новата ми информация се сля с последния ми пост. Може, затова да не е видимо за теб и реших да пиша в отговор. Дано не ме съдите админите.
    Благодаря предварително, за отделеното време!

Лек ден!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2023

3ти проводник прилича да ти е земното , предполагам ,че 4 е комуникацията

П.П тва в червеното не е ли схема ? с телефона би трябвало да ти преведе йероглифите

10. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Привет, Poco!

Ами, абсолютно си прав, като се загледах. Нещо съм се заблудил жестоко.
    Първи, втори и трети идват от захранващия кабел. Това си е земята, като гледам снимката.
    Червеното е инструкция, как да се фиксират проводниците.
    Бях доста уморен онази вечер и гледах да свърша повече неща.
    Утре ще ходя отново до адреса и ще разгледам по - спокойно и ще пиша, до къде съм стигнал.
    Ако през това време ви хрумнат съвети - споделяйте. Ще съм благодарен!

11. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Здравей!
    Сега видях снимките и постовете ти.
    Значи, На клемореда, на 1 и 2 трябва да се появят 100V променливо, като го включиш климатика от дистанционното. Но само ако не е пускан поне 3 мин.
    Дистанционното ти е правилно настроено.
    3 и 4 пин на клемореда са ти комуникация към външното, но тя ще тръгне само ако имаш 100V на 1 и 2 и външното е наред електрически.
    Та първо провери дали ги имаш тези 100 волта след пускане от дистанционното.
    Случайно този кабел дето е включен в клемореда да е многожичен/гъвкав?
    espace одобрява това.

12. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Благодаря, за отговора!
    100v се появяват веднага след включването. Това проверих веднага.
    Външното ще гледам утре привечер или в събота по светло.
    Ако ме питаш за захранващия кабел с бялата изолация - вътре трите проводника са едножилни.
    Извини ме, ако ме питаш за друго и не съм разбрал.
    А, бутоните под капака на вътрешното тяло, които съм снимал с какви функции трябва да са?
    Rumb@ta одобрява това.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Jorge Виж публикацията
    А, бутоните под капака на вътрешното тяло, които съм снимал с какви функции трябва да са?
    Единия стартира машината в автоматичен режим. Другия в режим охлаждане.
    espace и Jorge харесват това.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Привет!

Днес проверих и външното тяло.
    Има го захранването 100V на 1 и 2. Замерих волтажа на 3 и 4. Държи 3.6 - 3.7V константно. Така е и на вътрешното тяло. При климатикът в другата стая, който също National, но е малко по - различен код на модела, на 3 и 4 напрежението варира.
    Явно няма комуникация.
    Понеже спомена за проводниците - захранващия кабел на външното тяло е с многожилни проводници, но на клемореда идва ток.
    Въпросът е, стигнал ли съм до момента с демонтажа на платката и как да проследя, дали проблемът е във вътрешното тяло или външното?
    Имам снимка и на клемореда на външното тяло...

Много благодаря, на всички отзовали се до момента!

16. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Някой се е изгаврил с този многожичен кабел! Тези клемореди са за едножилни кабели.

Можеш ли да провериш дали е здрав предпазителя отгоре в ляво на клемореда на снимката?
    Ако е здрав, махни предния капак. Отпред, долу в ляво и дясно има по един болт. Капака се издърпва напред в долната част и се повдига нагоре като го гледаш отпред.
    На платката трябва да имаш или един светодиод или три/зелен, жълт, червен/.
    Кажи като го пуснеш от захранването, дали някой свети/мига.
    espace одобрява това.

17. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Отново, благодаря!
    Здрав е предпазителя. Забравих да напиша.
    Ще последвам инструкциите ти при първа възможност и ще пиша.

- - - - - - - - - -

Привет!
    Отворих капака, но са сложили допълнителни винтове, които да ограничават движението му и успях само да го открехна.
    Все пак видях платката. Зърнах два диода и направих и снимки, които не са идеални, но без стълба, стоейки на парапет и с открехнат капак - толкова.
    Червеният диод мига 4 пъти и следва пауза, след която повтаря миганията.
    Тези дни ще отида с повече инструменти, за да сваля изцяло капака и да разкача платката, ако е необходимо.
    Ето и снимките...

- - - - - - - - - -

Здравейте, добри хора!
    Информирам, че отново постовете ми по - горе се сляха.
    Дано не досаждам.

Успешна седмица!
    Този пост е редактиран от Jorge; 13-01-25 в 11:45.
    Rumb@ta одобрява това.

18. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Превет!

Отново се опитвам да съживя темата с нов отговор.
    В предходния ми пост се сля новата информация и снимки.
    Явно има 24 часова забрана да пускам два последователни поста.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 23
    Последно: 21-12-21, 12:17
  2. Отговори: 12
    Последно: 15-08-16, 22:13
  3. PANASONIC CS/CU-YE-12-MKX -> наблюдения в режим отопление
    От vaskin във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 120
    Последно: 26-12-13, 15:46
  4. Отговори: 2
    Последно: 11-10-13, 14:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе