Моля кажете си мнението за Samsung AQV12VBA на промоция в Практикер на цена 699лв. с двойно огънат топлообменник,добре ще е ако някой има преки впечатления.
Моля кажете си мнението за Samsung AQV12VBA на промоция в Практикер на цена 699лв. с двойно огънат топлообменник,добре ще е ако някой има преки впечатления.
По добре си вземи Мидея или Хаер за тези пари. Масово Самсунзите има проблеми с електрониката.
Или си вземи Панасоник PW 12 :
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09009498
buki1, за 700 лв. какъв инвертор мислиш че е това моделче...а като се има предвид, че е самсунг...Бягай надалеч, ще страдаш в последствие....
Благодаря ви за съвета Aleksandars,за това се интересувам за мнения и лични впечатления.
За 700 лв инвертор истински има само втора ръка. Вземи такъв или марков конвенционален. Не рискувай, още повече с този!
buki1 - аз си знам,че Сансунека е инвертор,но ако искаш и да работи,а още повече и да топли,си вземи друго.Горе долу за тея пари ти предложих машинка,която поне работи и топли.
Иначе се сещам и за друго доказано на тея пари:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09015674
Топли много здраво и на -15°,само че е шумничко и харчи бая ток,клас Д май беше.Но е изпитан модел, без ядове и особени кусури.
Мидейката е класика, но както каза Ванко - на електромера му се завива малко свят.....Другия вариант както каза Деян - насочвай се към инвертор японец - макар и втора ръка, ще надживее самсунга доста доста....
Kакво да го надживява,те повечето сансунеци са умрели преди още да ги монтираш...
Аз този Samsung май вече се отказах макар че исках да чуя и мнение на някой който го ползва.
За употребяван японски има ли рез. части?
И да и не в повечето случай се ползват части от други такива климатици но с други повреди. За нови части забрави.Първоначално публикувано от buki1
Харчи около 50-60 лв. за месец при -15 -20 градуса, а за другото си абсолютно прав.Първоначално публикувано от vanko68
Толкова може да изхарчи само ако е в стая 10-12 м2,с добра изолация и дограма.Я сметни 1 800 Вт консумация при номинал или 2 400 на макс колко ток ще изхарчат за месец.
Четири години отоплявам 84кубиково помещение с такъв климатик и те уверявам че 60 лв. на месец ми харчи само в най-студено време а и имаме монтирани над 1000 броики от този модел и никой не се е оплакал че е мръзнал.Този климатик без да се товари покрива 75кубиково помещение.