Моля кажете си мнението за Samsung AQV12VBA на промоция в Практикер на цена 699лв. с двойно огънат топлообменник,добре ще е ако някой има преки впечатления.
Моля кажете си мнението за Samsung AQV12VBA на промоция в Практикер на цена 699лв. с двойно огънат топлообменник,добре ще е ако някой има преки впечатления.
По добре си вземи Мидея или Хаер за тези пари. Масово Самсунзите има проблеми с електрониката.
Или си вземи Панасоник PW 12 :
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09009498
buki1, за 700 лв. какъв инвертор мислиш че е това моделче...а като се има предвид, че е самсунг...Бягай надалеч, ще страдаш в последствие....
Благодаря ви за съвета Aleksandars,за това се интересувам за мнения и лични впечатления.
За 700 лв инвертор истински има само втора ръка. Вземи такъв или марков конвенционален. Не рискувай, още повече с този!
buki1 - аз си знам,че Сансунека е инвертор,но ако искаш и да работи,а още повече и да топли,си вземи друго.Горе долу за тея пари ти предложих машинка,която поне работи и топли.
Иначе се сещам и за друго доказано на тея пари:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09015674
Топли много здраво и на -15°,само че е шумничко и харчи бая ток,клас Д май беше.Но е изпитан модел, без ядове и особени кусури.
Мидейката е класика, но както каза Ванко - на електромера му се завива малко свят.....Другия вариант както каза Деян - насочвай се към инвертор японец - макар и втора ръка, ще надживее самсунга доста доста....
Kакво да го надживява,те повечето сансунеци са умрели преди още да ги монтираш...![]()
Аз този Samsung май вече се отказах макар че исках да чуя и мнение на някой който го ползва.
За употребяван японски има ли рез. части?
И да и не в повечето случай се ползват части от други такива климатици но с други повреди. За нови части забрави.Първоначално публикувано от buki1
Харчи около 50-60 лв. за месец при -15 -20 градуса, а за другото си абсолютно прав.Първоначално публикувано от vanko68
Толкова може да изхарчи само ако е в стая 10-12 м2,с добра изолация и дограма.Я сметни 1 800 Вт консумация при номинал или 2 400 на макс колко ток ще изхарчат за месец.
Четири години отоплявам 84кубиково помещение с такъв климатик и те уверявам че 60 лв. на месец ми харчи само в най-студено време а и имаме монтирани над 1000 броики от този модел и никой не се е оплакал че е мръзнал.Този климатик без да се товари покрива 75кубиково помещение.