Re:Новия флагман на LG - H09/12MW
При тая цена едвали някои щеси сложи а ако има такъв нека сподели как е и като кансумация също но в хладилно отношение от видяното от снимките нищо саществено не виждам и тия 300 вата маи щеса само мит Ако някои твърди в противното нека качи клип да видим както аз качих за панасоник
до минус колко градуса го дават климатика?
Цитат:
Първоначално публикувано от d_imige
Много интересно ще се получи,ако този модел е това за което се представя!
Рецептата ми се вижда позната - двойно роторен компресор,по голям изпарител и турбина на вътрешното...същото ''снаряжение'' с което се появи преди години FD серията на МЕ и ме спечели като клиент.
Обещава много тая машина...само не знам как ще ги отдава на минимум при отопление тези 300W ???
Тошко 5 ''изключва'' единия цилиндър...а LG как ли ще го направи...не ми е ясно???
...Може би ''Колер'' ще знае :grin:
С удоволствие бих се разровил за детайли по въпроса щом е толкова интересно, само че следващата седмица че сега сега съм в трудовашка отпуска :)
Turbo, стига ръси отрова.... до момента по партньори сме внесли над 100 комплекта, а някои вече внесоха и повторно което не кой знае какво, но при все още не стартиралия сезон също не е зле. Ако COP 5.6 / 5.0 за 9/12 ти се струва нищо особено то интересно какво по различно очакваш да има в един климатик ( можеби по един гъндалф под капака на 12ка и по един фродо под 9ката???).
Да, каталожни данни има до -15* но тестовия модел за който качих тахикардията в края на зимата показа че машината не се плаши и от температури по-ниски от -20*С
Цитат:
Първоначално публикувано от cooler
С удоволствие бих се разровил за детайли по въпроса щом е толкова интересно, само че следващата седмица че сега сега съм в трудовашка отпуска :)
Под интересно имам впредвид,че този модел може да се окаже по ''печен'' от повечето обявени за ''хипер'' инвертори към момента.
Което ще доведе до ''ответен удар'' на ''гоуемите''
По отношение на минимума наистина по сервизно и по каталог е 300Вт, аз обаче погледнах данните от записа който правихме на тестовата машина през зимата и всъщност най-ниската стойност на консумацията при ~-7-8 градуса на 31.01.2012 е 360Вт при нормална работа, за повече инфо погледнете графиката която постнах преди и някои колеги я кръстиха тахикардия :) като ми остане време ще проверя и файловете за дните с по - човешки температури кадето минимума може и да достига до 300Втъ....
Гледайте втората единична графика под основната....
http://dox.bg/files/dw?a=e4abe9f9ab
Цитат:
Първоначално публикувано от cooler
По отношение на минимума наистина по сервизно и по каталог е 300Вт, аз обаче погледнах данните от записа който правихме на тестовата машина през зимата и всъщност най-ниската стойност на консумацията при ~-7-8 градуса на 31.01.2012 е 360Вт при нормална работa
Това какво ще рече?...че минимума отдавана мощност е около 1100W (като се има предвид,че КОП на минимума ще е около 3)
Ноо това пък е при -8* си казал!
а може ли да овлажнява въздуха,като уруру-сарарата?
Цитат:
Първоначално публикувано от more_bg
а може ли да овлажнява въздуха,като уруру-сарарата?
По принцип да, но е необходимо инсталирането на допълнителен модул - чайник.
НЕ няма контрол над влажността ... а и не са предвидили опция чайник...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340203107[/time]_________________________________________________
Цитат:
Това какво ще рече?...че минимума отдавана мощност е около 1100W (като се има предвид,че КОП на минимума ще е около 3)
Ноо това пък е при -8* си казал!
ХМ не ми е много ясно как сметна този коп и как реши че като е наминимума ще е още по нисък от номиналния при положение че простата сметка е малък компресор голям топлообменник = висок КОП в случея комп. работещ на минимум...
Ей тва е проблема!
Като ти се изясни това...ще ти се изясни също,че този климатик не може да отдава с 300вата на отопление-както е обявено!
Докажете че не е така :wink:
Цитат:
Ей тва е проблема!
Като ти се изясни това...ще ти се изясни също,че този климатик не може да отдава с 300вата на отопление-както е обявено!
Докажете че не е така :wink:
По отношение на тези 300Вт отдавана мощност при стандартни температури означава че климатика работи с мощност по малка от 100 Вата ... което е трудно за вярване, но не е невъзможно при положение че вентилатора също е инверторен с мах. мощност 30Вт то тогава и компресора би трябвало да може да работи с около и под 100 вт консумация.... друг е въпроса тези 300 Вт на изхода в какъв пролетен вятър се проявяват...
Абе човек...ти ще ме умориш :))
Преди това ми се ''караш'' как съм смятал КОП 3 в минимума!
Сега пишеш за отдавана мощност 300вата при консумация 100 вата!
Ееее...четаа!
Ок нека малко да дефинираме нещата:
1. Принципно когато климатика работи например на 50% от номиналната си мощност копа е по голям от този при номинала - по причина че един вид по-малък компресор работи с по-голям топлообменник. Това имах предвид когато не се съгласих с твърдението ти за 300Вт консумация и 1000Вт отдаване.
2. В следващия ти пост всъщност разбрах че ти визираш конкретната каталожна данна 300Вт минимум отдаване (за която до момента не бях обърнал внимание че е отдаване) и се опитах да изразя случай в който това е възможно по принцип .... въпреки че и мен леко ме смущава електрическата мощност която трябва да отговаря на този минимум.
Но от друга страна зависимоста на копа от консумацията на компресора вероятно въобще не е линейна и ако при 50% натоварване например има max COP то при 20% може да е минимум което да обясни съответните данни (причините могат да бъдат много от не пълноценен хладилен процес през увеличаване влианието на хидравличните съпротивления и топлинни загуби и т.н.) ... естествено всичко това са недоказани хипотези и разсъждения ...
какви хипотези бе - панасоник пуснаха новото RE12MKX с СОР 6 на минимална мощност, а той тръгнал да разсъждава...и не е никакъв флагман, а китайска пръчка...