Климатика го имам от 2005г и почти не го ползвам.Основно се ползва за охлаждане на малка стая в големите горещини.
Нещо по загуби мощност.Викнах сервиз ...и решиха да ме направят абонат.
1.ви опит за сервизиране, пълнене с фреон. Не видели обаче че гайката бронзова е спукана. Наложи се 2ри ремонт дозареждане
2.ри ремонт- Подмяна на гайката и отново пълнене.Краткотраен ефект.Ден два и отново загуби струята
3.ти ремонт- констатация че проблемът е в някакъв запушен дву или три пътник.налягането добро. Нямало загуби
Принципно работи включва изключва, но няма нужната сила(температура) на струята
Е нещо ми дотегна и няколко години бях забравил за Самсунека.
Викам друг сервиз тази година. Реших да го ползвам в горещините.
4.ти ремонт- Смениха кондензатора, който май имаше още надежда в него, компресора не тръгва.Вътрешното тяло си върви, всички програми работят, но шум от външното тяло че работи няма
Оказва се че компресора е за смяна. Бил бил свършил.
Питам да не е залепнал, нещо че от 2г някъде не е пускан. Отговорът е че няма какво да залепне. Всичко в масло вътре било.
А климатика без да пресилвам за тези години я му се събират 2-3 месеца пълни работа я не. Все пак ще се пробват да спасят компресора като му пуснат по силен ток.
Та бих помолил за мнение и съвет.
Просто се чудя какво да го правя и на какво евентуално да се наблегне при ремонта.Накратко описах какви са проблемите
Вече май забравям за тази марка.Не че съм и бил фен някога.Просто като го купувах бях олекнал покрай жилищни ремонти, а ТМ имаха такава уБаВА примоция...