Резултати от 1 до 9 от общо 9

Проблемен монтаж на 12-ка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2007

Проблемен монтаж на 12-ка

Здравейте, очаквам да чуя компетенто, професионално мнение тъй като ми писна от майстори които много разбират и все ми говорят глупости.
    Проблемът е следния: трябва да се монтира сплит конвекционален 12-ка в помещение 2.5*2.5*2.6 м. избрах 12-ка защото в това малко помещение работят 3 компютъра и един огромен сървър. Има само една стена от итонг другите са от стъкло, монтажа на външното тяло трябва да е на 10 метра тръбен път и тръбите да минават в окачения таван.
    Въпросът ми е дали ще падне много капацитета на охлаждане при положение че външното тяло ще е на 2 метра денивелация и 10 метра разстояние от вътрешното?

П.С. имам и 2-ри вариант за монтаж на външното тяло и той е в едно аварийно стълбище на 3 метра от вътрешното тяло, това проблем ли е за самото външно тяло при положение че този авариен коридор не се проветрява и ползва?

Благодаря предварително за отговорите

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2006

Re: Проблемен монтаж на 12-ка.

по отношение на тръбния път мисля, че може до 15 м. - съответно ще трябда да се добави и фреон

а относно това да го монтираш в коридор - той едва ли е широк, така че май няма да стане

тоя климатик само за охлаждане ли ще се ползва

4. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
    по отношение на тръбния път мисля, че може до 15 м. - съответно ще трябда да се добави и фреон

а относно това да го монтираш в коридор - той едва ли е широк, така че май няма да стане

тоя климатик само за охлаждане ли ще се ползва
    Да само за охлаждане, а коридора е аварийно стълбище на бизнес-център доста е широко.
    Дали е проблем за самото външно тяло да стои постоянно на 27-32 градуса външна температура (в коридора)?

5. Member
    Тук е от
    Apr 2006

може и да стане номера, но все пак и майстор трябва да го види

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Не е проблем, че температурата е 27-32 градуса, но ако помещението не е вентилирано температурата му ще се вдигне, а и не е редно да се поставя климатик в аварийно стълбище. А за 12-ката си се престарал. Какво като работят 3 компютъра. Помещението е прекалено малко. Има компютрни но няма хора. Един прав човек отдава повече топлина от един компютър. Ако си го купил климатика връщане назад няма и ще трябва да го поставиш. За дължината на тръбния път няма никакъв проблем, но както са ти написали, допълва се фреон. На евтините китайски климатици не се отразява добре дългъя тръбен път. По спецификация на марковите климатици данните са при 7 метра тръбен път и 0 метра деневилация. В монтажната книжка на климатика трябва да пише колко е максималната дължина на тръбния път.

7. Тук е от
    Jul 2007

за престараване не съм, щото аз седя по цял ден вътре а освен 3-те компютъра има и 2 въз-мощни UPS-и и температурата целогодишно не пада под 28-30 градуса, в момента е 33 а вчера беше 36....
    за тръбния път пише че не трябва да е по-дълъг от 10 метра а външното тяло да е по-далече от 5 което автоматично явно ме задължава да го монтирам на стълбището.... дано пожарникарите не направят проверка....

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

FANATIZM пожарникарите ще направят проверка и те имат интеренет

10. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    FANATIZM пожарникарите ще направят проверка и те имат интеренет
    Жалко.... ще глобят собственика на сградата ;-) аз съм под наем ;-)

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Познай собственика от кой ще си вземе парите.
    В крайна сметка климатика купен ли е и какъв е?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблемен Samsung SH12 ZWHD
    От exton във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 11
    Последно: 28-06-12, 12:13
  2. Dell XPS M1530 Проблемен ли е екрана?
    От tattoo777 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 7
    Последно: 14-05-12, 01:08
  3. Проблемен пиксел!? :help
    От Styx_1972 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 19-01-10, 07:33
  4. Antivir и още нещо за проблемен Win
    От Ouin във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 14-11-05, 23:30
  5. проблемен пуск на компютъра
    От niggaz_nature във форум Овърклок
    Отговори: 7
    Последно: 15-05-05, 20:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе