Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 46
Like Tree28Одобрявам

Тупкане - LG E12EK.NSB/E12EK.UA3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2013

Question Тупкане - LG E12EK.NSB/E12EK.UA3

Здравейте,

миналата седмица си взех LG E12EK.NSB/E12EK.UA3, като го изключвам се чува едно туп туп от вътрешното тяло 1 час и нагоре.Не съм го пускал да работи повече от 2 пъти за кратко време защото в жилището ми е топло и няма нужда.На какво се дължи това?

2.  

3. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Тупкане - LG E12EK.NSB/E12EK.UA3

Цитат Първоначално публикувано от ivaylo781 Виж публикацията
    Здравейте,

миналата седмица си взех LG E12EK.NSB/E12EK.UA3, като го изключвам се чува едно туп туп от вътрешното тяло 1 час и нагоре.Не съм го пускал да работи повече от 2 пъти за кратко време защото в жилището ми е топло и няма нужда.На какво се дължи това?
    ? Викай ги тия от "Техното" да си го прегледат . Едночасово тупуркане след изключване ?

4. Тук е от
    Dec 2013

Топуркането продължи и се наложи да го включа да поработи около 40 мин ей така за тест и го спрях отново, повече не се чу тупуркане.Случайно да не е бил на някакъв режим да съм го натиснал неволно?

5. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от ivaylo781 Виж публикацията
    Топуркането продължи и се наложи да го включа да поработи около 40 мин ей така за тест и го спрях отново, повече не се чу тупуркане.Случайно да не е бил на някакъв режим да съм го натиснал неволно?
    Чакай сега , за тупуркане ли став въпрос или за припукване

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Хамстерът е намерил откъде да избяга.
    dodo_pv и mirandi харесват това.

7. Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от mirandi Виж публикацията
    Чакай сега , за тупуркане ли став въпрос
    Да за тупуркане става въпрос, което повече не се и появи, моля някой който е запознат с този модел да сподели впечатления, защото според мен е бил на някакъв режим.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2014

Здравейте! Вчера си закупихме същия модел от Техномаркети заради изгодния в момента безплатен монтаж. Като цяло съм доволен от работата на климатика, като изключим шумността. Неинверторният ни климатика на Midea в другата стая, е много тих, вътрешното, и външното тяло, което е монтирано директно за планките, без гумени тампони. Midea-та въпреки цената и от около 650лв. преди 6 години, е много по-добре изработен по отношение на детайли и корпус. И си върши доста добре работата, може би сме случили на добра партида. Явно с всяка изминала година развалят качеството на продуктите евтин до среден клас, или просто качеството им е непостоянно.

След краткото пояснение, за тези които са се насочили към този модел, нека задам и моя въпрос : Външното тяло в сравнение с доста други такива, си е шумно. За щастие след бърза корекция от моя страна, сега бучи само компресора когато работи, защото монтажистите явно не бяха наместили добре гумените тампони и се чуваше "скърцикащ" звук, като от износен ремък на автомобил. Поне гумените тампони предпазват от вибрации, така че няма смущавам себе си или съседите, с резонанс по стената. По-дразнещото е, че освен "ветровия", плавен звук на въртящата се цилиндрична перка на вътрешното тяло, се чува и едно специфично потракване. Не знам как точно да го определя, като стрелката на "Колелото на късмета" в "РИСК ПЕЧЕЛИ - РИСК ГУБИ!" . Чува се и при ниски, и при високи обороти на вентилатора на вътрешното тяло, като ослушвайки се внимателно, ми се струва, че честотата му не нараства с увеличаване на оборотите на вътрешното тяло. Пъхайки пръста си за да докосна вентилатора на вътрешното тяло, се чува как то се върти осезаемо по-бързо от "тракането". Може да е нещо резонансно пренасящо се по медните тръби от външното тяло.

Вътрешното и външното тяло доколкото успях да ги проверя, са почти централно нивелирани. Съвсем малки отклонения не би трябвало да са причина за вибрации, предполагам. По-долу съм прикачил няколко снимки на климатика. В единия край не е съвсем прилепнал към стената, заради изпъкналост, нещо като вертикален трегер. Климатика обаче, доколкото видях и съм го проверил, е стабилно монтиран. На снимките си личи неособено добрата изработка, както и един много странен отвор приличащ на счупено, но всъщност присъстващ на всички модели. Реално отвора е фабричен, но в несиметрична форма.

Дано разбера от какво е тракането във вътрешното тяло, защото не мога да си представя да го чувам постоянно. :/

6920873L.jpg 6920880l.jpg

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

колега ако нямаш излишни пръсти не ги пъхай да пипаш въртящата се турбина .. и тоя майстор дето ти е правил мазилката да го намериш и да го заколиш с шпатулата му да не се мъчи повече относно лотарията която играете с тия машини от техното - нарича се "Риск не печели - риск губи "
    VeleV.Klima и mirandi харесват това.

11. Тук е от
    Jan 2014

Мазилката на стената, всъщност са тапети и само съм ги боядисвал, преди над 10 години, бях още седми клас. Така е и с тавана, за щастие обаче нося на критика и сега се надявам да се справя по-добре, ако се захвана с тая работа. Обаче с това тракане, дори да не е климатик Daikin от 2000лв., няма да се примиря.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от a.toneff Виж публикацията
    Здравейте! Вчера си закупихме същия модел от Техномаркети заради изгодния в момента безплатен монтаж.
    Това е мухата на въдицата на техното за шарани на безплатен обяд. Всъщнос е включен в цената.
    mirandi одобрява това.

13. Тук е от
    Jan 2014

Знам, но реално за 740лв., климатика не е толкова лош, като извадя монтажа. Затова казах безплатен монтаж. Твърде скъп климатик не съм сигурен дали бих си взел, защото въпреки двойната му цена, технологично няма как да има двойна продуктивност. Говорейки за живота и експлоатацията, е относително, вече дадох пример с другия ни климатик, на който даже не му е правена профилактика. На този обаче няма да пропусна.

P.S. В нашият град, Техномаркет е разумен избор.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

По средата ми се струва, че "изпъкналост" защото главите на монтажниците са били "вдлъбнати" ....

Монтажа не е довършен както трябва-щипката по средата не е закачена, тъй като най-вероятно пречи кабел или дренаж.
    mirandi одобрява това.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от a.toneff Виж публикацията
    Знам, но реално за 740лв., климатика не е толкова лош, като извадя монтажа. Затова казах безплатен монтаж. Твърде скъп климатик не съм сигурен дали бих си взел, защото въпреки двойната му цена, технологично няма как да има двойна продуктивност.
    може може .. че и над 2 пъти

17. Тук е от
    Jan 2014

Вероятно не и при същия капацитет на отопление, защото дори 18000BTU, няма как да отдава 8kWh. Но ако продължим така, няма да има край спора. Просто попитах, дали някой, може би притежаващ такъв климатик, има същия проблем с тракане, дори и тихо.

Може би ако имах пари да се прибера в мезонета си, с моя SLS, да си пусна качествено проектираната климатична система, под фона на нежни звуци от звукова система LINN, докато гледам пролетен пейзаж през зимата, на огромния си UltraHD телевизор LG , като през това време говоря по скъпия си мобилен телефон с жена си, дали ѝ харесва екскурзията в Париж с приятелки, която аз съм поел... Е тогава вероятно ще съм твърде зает да пиша във форуми. Затова сега, моля простете ми, че съм си купил такъв климатик и ако някой знае, моля да ми отговори на въпроса.

Английската поговорка: "Не съм толкова богат, че да купувам евтино!" е приложима, но не и на всяка цена, не и винаги.
    zhelko и aruba_man харесват това.

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

За 740лв 12ка инвертор вярвай не е разумен избор че тои по евтин от мидея.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LG E12EK.NSB/E12EK.UA3 defrost
    От LG user във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 6
    Последно: 06-02-14, 15:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе