Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 46
Like Tree28Одобрявам

Тупкане - LG E12EK.NSB/E12EK.UA3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Отговор: Тупкане - LG E12EK.NSB/E12EK.UA3

Виж дали капака на вътрешното тяло е добре затворен. Имам подобен модел, вътрешното тяло е много тихо, външното е както го описваш.

Относно дали е разумен избор- с подобен климатик за 740 лв. сравнително успешно топля помещение, за което тук препоръчват поне Nocria. Както и Velev.Klima беше писал LG дефектират по-често от обикновенното (личен опит), ама пък си изпълняват на 100 % гаранцията.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

За тези пари са добре.И аз ги харесвам, само малко платките им да са по защитени.

Желко, то не че не можеш да топлиш такова помещение, но вероятно животът му по-бързо ще приключи.Дори и тогава обаче за 740 лв си струва.

4. Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от a.toneff Виж публикацията
    Дано разбера от какво е тракането във вътрешното тяло, защото не мога да си представя да го чувам постоянно. :/

Прикачен файл 12229 Прикачен файл 12230
    Установих при мен на какво се дължи тупуркането и това е като пусна в кухнята аспиратора не е винаги но почне ли да тупурка аспиратора бачка, според мен няма логика но само тогава се чува.Освен да си викна майстора който ми прави ел. в целия апартамент да каже за какво иде реч

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Виж да не би при БТВ да тупурка повече от колкото при Нова ТВ
    Aleksandars и mirandi харесват това.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

пробвай с тапи за уши ако пак чуваш тупуркане не е на добре

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от ivaylo781 Виж публикацията
    Установих при мен на какво се дължи тупуркането и това е като пусна в кухнята аспиратора не е винаги но почне ли да тупурка аспиратора бачка, според мен няма логика но само тогава се чува.Освен да си викна майстора който ми прави ел. в целия апартамент да каже за какво иде реч
    Чакай сега какво общо има аспиратора с климатика? Климатика не е ли захранен от контакт?
    mirandi одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Ако е доста добра дограмата и затворена вратата на стаята, единственото място да вземе въздух аспиратора остава дренажа на климата и от там тия музикални заложби вероятно.

10. Тук е от
    Jan 2014

DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове

Ето тук има кратко клипче с въпросното тракане. Реално е по-слабо, но микрофона на камерата е чувствителен, така поне по-лесно може да бъде чуто. Към края на клипчето, при затваряне на въздуховода, темпото му намаля. Тракането е породено от някаква неравномерност, съмнявам се и за някакъв лагер, но може да е просто вибрация на някоя от пластмасите.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тоя шум е от турбината... или опира някъде или е лагер/втулка ..

12. Тук е от
    Jan 2014

Днес като се загледах, при изключен климатик, ми направи впечатление, че турбината не е съвсем симетрична. Не намирам логика перките да не са идеално успоредни на дължината на турбината, а да са леко диагонални. Това не служи за насочване на въздуха, защото малките аератори отпред имат тази функция и може би това е причината, поради която се създават вибрации, които се изразяват като тракане. Вероятно затова като се увеличат оборотите тракането намаля, защото турбината заради повечето обороти се балансира по-добре около оста си. Ето снимки на другия ни климатик и на LG-то.

Вие какво мислите, нормално ли е турбината да изглежда така или това е производствен дефект?

6931675n.jpg 6931678m.jpg

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Явно не сте виждали видове турбини при различни модели климатизатори?!
    dodo_pv, bobovo и Mega харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от a.toneff Виж публикацията
    Днес като се загледах, при изключен климатик, ми направи впечатление, че турбината не е съвсем симетрична. Не намирам логика перките да не са идеално успоредни на дължината на турбината, а да са леко диагонални. Това не служи за насочване на въздуха, защото малките аератори отпред имат тази функция и може би това е причината, поради която се създават вибрации, които се изразяват като тракане. Вероятно затова като се увеличат оборотите тракането намаля, защото турбината заради повечето обороти се балансира по-добре около оста си. Ето снимки на другия ни климатик и на LG-то.

Вие какво мислите, нормално ли е турбината да изглежда така или това е производствен дефект?

6931675n.jpg 6931678m.jpg
    турбините на всички климатици LG са с диагонално разположени ламели с цел понижаване на шума ... колко марки могат да се похвалят с 17db минимашен шум???... На определен модел... при определени условия

- - - - - - - - - -

Колкото до конкретния шум наистина е неприятен ако е постоянен, но е възможно и да е огунато тяло поради крива стена и т.н. нека клиента се обърне към сервиза...

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мда те LG са го открили това а другите производители са амсалаци .. като слушам файла с друго могат да се похвалят LG ..
    VeleV.Klima одобрява това.

17. Тук е от
    Jan 2015

Здравейте колеги! Реших да ползвам тази тема , за да не пускам нова, защото и аз мисля че имам проблем с климатика в къщи.Преди около година и нещо си купих климатик LG Inverter V Е12ЕК nsb.Климатика е купен от техномаркет с 5 години пълна гаранция към някаква измислена фирма.Всяка година трябва да ги викам уж да му правят някаква профилактика за да важи гаранцията и когато ги питам дали това е нормално - отговарят , че е абсолютно нормално а на мен не ми се струва така.Само да кажа , че профилактиката на климатика протича за около 2 мин. Отваря капака и казва "Аааа ами той тоз климатик е като чисто нов бе " затваря го и ми взема 50лв ( на 2 пъти вече ). Та проблема ми е следния : Онзи ден когато на вън беше 13-14 градуса съм си пуснал климатика на 24-25 градуса и за 10 мин се включи 2 или 3 пъти Preaheating ( демек че се размразява ). Обикновенно го прави на 30-40мин което пак не ми се струва нормално , защото тамън да стопли стаята и се пуска това Preheating и почва да духа хладно и стаята буквално за 1мин става студена отново и не виждам смисъл да работи климатика... Според "майстора" е напълно нормално... И това не е от скоро , винаги е било така ,но от скоро ми направи впечатление , че е доста по често.Другото което е , че климатика не изключва въобще. Когато климатика е пуснат на 24-25 градуса в стаята става към 28 (с обикновен стаен термометър го меря ), а той не изключва.Дори когато цъкна на дистанционното да ми покаже температурата на стаята е 1 градус поне над зададената ( това си го обяснявам , че може би термометъра на климатика е от страната на стената и там е по хладно? ) Помагайте това нормално ли е или не...

пп.От няколко дена пък в големите студове въобще не се пуска да се размразява :O До преди 2-3 дена по 3пъти на 10-15минути а сега въобще не се размразява само започва да духа малко по хладно ( може и да си въобразявам ). Обаче интересното е , че като сменя режима от отопление на някои друг примерно охлаждане и веднага върна на отопление почва да се размразява.Помагайте...

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Нищо му няма на климата. Този индикатор прехеатинг индикира и топлия старт не само размразяването.
    Четете си книжките там е описано.
    SPSt одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LG E12EK.NSB/E12EK.UA3 defrost
    От LG user във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 6
    Последно: 06-02-14, 15:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе