Отговор: AR09/12HSSDAWKNEU пристигна
@dodo_pv 35 psb е 2200.
Да, в режим охлаждане сигурно не е тествал какви са последствията от манипулацията, но мен лятото не ме интересува климатика как и дали работи въобще. Важното е, че на отопление зимно време дефростите му са намалели от на 50 мин(от 0 до -5 външна) до 1, 2 пъти в денонощието и то ако има наистина заскрежаване, тоест смислени. Така сигурно си е удоволствие да се ползва този климатик.., а и по принцип кой да е климатик.
210 квч грубо сметнато на дневна са колко.., около 40 лева, а януари засега бе най-студеният. Добре звучи консумацията :).
Съвсем бакалска сметка, значи ако се отопляваме с 2 климатика, тока ми за такъв студен месец грубо ще е 80 лв за климатиците, 30 за бойлера, още 20 за домакински урдеди и осветление - 130-150 лв, ако вкараме и 3ти климатиик отиваме към 170-200. Е не може да очакваме чудеса с икономиите..
От къде си баткован?
Не знам дали са ти предлагали Фуджитсу, но в момента може да намериш 12ка LTC за 2000лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от
batkovan
210 квч грубо сметнато на дневна са колко.., около 40 лева, а януари засега бе най-студеният. Добре звучи консумацията :).
Съвсем бакалска сметка, значи ако се отопляваме с 2 климатика, тока ми за такъв студен месец грубо ще е 80 лв за климатиците, 30 за бойлера, още 20 за домакински урдеди и осветление - 130-150 лв, ако вкараме и 3ти климатиик отиваме към 170-200. Е не може да очакваме чудеса с икономиите..
Тая сметка е много бакалска и почти никога вярна. Аз отоплявам с три машини около 100м2 и понеже имам енергиен монитор и мога да кажа, че при външни температури под 2-3С, ако работят само две от машините - те имат по голяма консумация от три работещи машини.
Съвсем бакалска сметка, значи ако се отопляваме с 2 климатика, тока ми за такъв студен месец грубо ще е 80 лв за климатиците, 30 за бойлера, още 20 за домакински урдеди и осветление - 130-150 лв, ако вкараме и 3ти климатиик отиваме към 170-200. Е не може да очакваме чудеса с икономиите..[/QUOTE]
Не е зле.но този е в малката ми стая 16 кв,в голямата AR12Fsskaben е изхарчил 320 кв за яуари.В третата не го засичам,но тя си етопла,така че е малко.Кат си засичам квте,от 29.12 до 29.01 ,ще имам около 180 лв ток.Като към тая сметка има и влагоуловител,работил почити всяка вечер на нощна.Иначе който и климатик да сложи няма да имаш грижи с топлото,все пак сме във Варна.Зимата когато другаде е -15,20 при нас е -10,12.
@KI_YOOU Варна
Имах една оферта и за LTCA за 1800, но 9ка. 12ката 2200. Така или иначе ще ги слагам напролет, така че ще ги мисля още. А и понеже ще слагам два тази година най вероятно ще избера различни и от различни фирми.
Цитат:
Първоначално публикувано от
batkovan
А и понеже ще слагам два тази година най вероятно ще избера различни
Лоша идея.
Опитвам да измисля доводи защо може да е лоша идея да са различни марки климатиците и монтажа от различни фирми, но не се сещам, защо лоша?
Не е лоша идея да са различни машините, даже е препоръчително. За да се минимизира мултиплицирането на проблеми в следствие от калпав софтуер или хардуер. По-скоро не е препоръчително да се сменят фирмите, при положение че веднъж си стигнал до правилната.
Има Full HD филтър. Направо не е за изпускане!:-P
По добра европейка на тази цена аз лично не се сещам да се предлага на пазара.
Макар да не е за изпускане, аз ще я пропусна.
Емо ти си фен на Дайкин,а и нали ще вземаш подов:thumbup.Цената е добра ако ще се взема в кеш,ако е на изплащане е :mad: