мда една 28чка уруру сарара примерно
Може би защото искам с трици маймуни да ловя.Сигурно трябваше да е малко по силен защото отварям вратата ,и площа му идва по-голяма .Иначе е монтиран в 44кубика с рехава изолация.А може би трябва да помисля за изолация.За 2месеца работа тази сутрин за първи път дефроства,и то малко зорлен -в близо 30кв.,при темп.-1 ,слана и мъгла,при настроени21гр. го направих на 24 и той се изпика
Никой не пише за новите модели,аз пък ще напиша за старите.Предишния топмодел,Jungfrau-f има много странен дефрост.В момента е -7 гр и силен вятър ,зададени са му 24 гр и макс вентилатор,направи дефрост след 3 часа работа ,при напълно чиста пита ,явно има някакво зададено време на дефрост като падне под - 5 гр.На всичкото отгоре,от спряло до пуснато пак да духа положение минаха 17 мин ,като поне 11 мин се напъва залудо компресора да дефроства без никаква нужда.Иначе после духа горещо и поддържа температура.Бях много доволен от него ,но днешните няколко безмислени дефроста ме разочароваха.В същото време малкия ми и нисък клас Самсунг ,цял ден днес работи на 23 гр с чиста пита и без да дефроства.Вечерта му дадох 26 ,при което направи дефрост траещ 4 мин ,и сега си духа горещо и в стаята не се стои.Не знам вече каква им е логиката на дефрост и защо излиза че в топ модела дефроста е по зле от на ниския модел.
Малко да вдигнем темата...
Искам да попитам за тези модели има ли някой впечатление за шум на външни и вътрешни тела? Как се държат при дефрост вътрешните? Шумни ли са и в какво положение са клапите в режим дефрост?
Също ме интересува, ако някой е мерил реално колко е минималната консумация в режим на отопление?
Вътрешното наистина ли е толкова тихо? Само 16dB????
Няма кой да го измери дали е 16db уредите за мерене започват от 21db. Имах въможност да присъствам на мерене с такъв уред.
Здравейте MadHead
и аз чакам отговор на въпроса относно какво правят клапите на вътрешното тяло при режим на дефрост както и при достигане на зададената температура.
Като получа отговор от climamarket след като им отговорят от самсунг ще споделя веднага, защото и аз съм си заплюл този модел
Иначе относно шума на вътрешното и външното тяло, намерих това:
http://www.climamarket.bg/wp-content...2-addition.pdf
При 9 ката е 16 децибела на най-ниско ниво на вентилатора на вътрешното тяло.
Външното тяло е до 56 децибела
Двама колеги от форума, които са монтирали такива климатици и тн споделиха с мен, че това е най- тихия климатик, който са чували
Ако някой има климатика у тях, моля да сподели повечко информация за него.
Този пост е редактиран от avenger; 17-03-15 в 23:50.
Все пак имайте предвид, че ако въобще тези 16dB са постижими, то това е само в режим охлаждане.
Мога да кажа за предишния топ-модел,на който съм собственик,AR12-Fsskaben.Клапите и при дефрост и при достигната температура си стоят където си ги оставил ти.Също при пускане ,клапите за нагоре-надолу застават в последното положение,в което са били докато е работел климатика.Относно шума,на моя му дават 20 дб на тих режим.Тогава наистина не се чува движението на въздуха ,,струята се усеща едва на 30-40 см от него.Недостатъка е че както моят е във студена стая от 25 кв,този режим е неприложим,понеже топли само себе си.Така че съм сигурен че новия със 16 те си дб няма да се чува.И това не е Lg ,за да дават различни децибели на охлаждане и отопление.Моя няма разлика,все са си 20 дб,независимо дали на охлаждане или отопление.За минимума,декларират 190 в,виждал съм моя да слиза до 250 в,при зададени 20 гр.Но както казах стаята е много студена и така или иначе си иска повече топлина,така че може да слиза и под тези ватове не знам.Външното тяло е тихо без вибрации,естествено при работа на компресора на над 1 кв конс. мощност се чува бучене ако си вън до него ,но вътре не се предава нито на стена нито се чува.
Току-що поръчах официално 9-ката в "Клима Маркет". Ще го поставят утре след обяд. Очаквайте снимки от монтажа и първи впечатления.
Добър избор,със сигурност това е най тихия климатик на пазара и има голям запас от мощност.За тези пари обаче,май е по добре да се дадат още 300 лв и да се вземе дайсейкай 8.Основните недостатъци за мен са само 3 те основни степени на вентилатора на вътрешното и дано дефроста не е като на моя ,че иначе ако е в спалня не знам как би спал на него ,ако дефроства и той през 2,5 часа ,когато навън е под минус 3,4 гр.А и копа е малко нисък , 4,7 при номинал от 3,2 .
Рокер може пък самсунга да работи по-добре от дайсейкая
Дайсейкай съм виждал само на снимка,но от мненията във форума разбирам че работи по добре от Самсунга.Аз съм казал ,недостатъците на Самсунга,са шумен дефрост ,и по време когато е под минус 2-3 гр.Само 3 основни степени на вентилатора,много често втора е слаба а трета е прекалено ветровита.Доста по нисък Коп от на 8 дайсейкай, 4,2 за Самсунг срещу 5 за тошиба,при номинал от 4 кв.А за вентилатора,по сервизно на Самсунг дебита и шума е еднакъв и е 16 дб и на топло.
За колко пари купи Самсунга, колко струва Дайсейкая и струва ли си разликата, ама честно?
Втора степен при теб е слаба, защото както си писал много пъти ползваш климатика в много голямо помещение - нормално е да не стига. Трета е ветровита, да, но как да стопли огромното помещение? Предлагам ти да си вземеш един AR12HSSDAWKNEU - 14м на струята, по-ниско ниво на шум, но вятъра си е вятър...