Отвори леко прозореца колкото да чуваш шумовете отвън хем и свеж въздух да влиза.
Отвори леко прозореца колкото да чуваш шумовете отвън хем и свеж въздух да влиза.
За зимата имах предвид,сега го дуржа на тих режим през ноща ,поне няма течение.Отворя ли вратата,има външни шумове а и поне до 10-11 часа вечерта си е задух навън
Мисля че зимата ще е по добре.Минимума на охлаждане е 1 кв ,а на отопление е 0,85.Освен това ,сега го държа на 26 гр ,заради детето и той докато духне и обърне въздуха във стаята.Зимата смятам да е на 24 поне ,стаята е с много външни стени и прозорци и няма да спира изобщо.Тръбния ми път в момента е 4,5 м,та не знам колко по дълъг да е ,а фреона се чува леко само като е на тих режим,като тръгне компресора и се развърти в началото ,после няма шум.Вероятно се чува повече ,заради липсата на друг шум от турбината.Във вътрешната ми спалня ,която е 13 кв ,климатика също е с 0,85 мин. на отопление,но като му задам 24-25 гр и отворя към коридора,ако навън е под 2 гр ,се кротва на около 300 в. консумация и не спира.Ако му задам 21-22 ще е он-оф ,но аз не обичам такива ниски температури ,така че при задание 24-25 гр ,няма да спира и при тебе.
Снощи темп. в стаята падна до 22 гр и се наложи да го пусна на отопление.За съжаление не са оправили автоматичния режим на турбината при отопление.На авто не слиза под втора степен на вентилатора.Също така пукат пластмасите.А и не знам ,дали защото стаята е с големи топлозагуби ,но при вътрешна 22 и задание 26 гр и макс. вентилатор ,3-4 часа си работи непрекъснато ,по звука на външното на минимум.Но все пак ,с тея 850 в на минимум отдавани си мислех че все трябва да изключи ,а той си държеше 26,2 гр в другия край на стаята на 70 см от пода и си работеше.Също така ,като няма да гони голямо задание и вътре духа хладък въздух и покачва темп. бавно.Иначе бих казал ,че това е може би най тихия климатик на максимална степен на вентилатора.Дават му 38 дб ,при добър въздушен дебит.И наистина е по тих от другите два на максимална степен и даже си стоя нормално в стаята а жената и заспа на нея.
^Rokera^, какви ги вършиш.Лято е още.Знам,че не може да се нарадваш на това изделие. Аз в момента съм по потник и вратата към терасата е отворена и с нищо не се отоплявам.
Рокер, купи си по-дебели дрехи от магазина и не се еб@в@й с техниката. Не е дошло времето за отопление.
кво лято ви гони тука от 1 седмица е денем 12-14 ,нощем 8-10 градуса + 2 дена дъжд и малко градушка .. в стаите си падна на 21-22 което след рязкото захлаждане се усеща малко ,та и аз отоплявам
Alexi това за по-дебелите дрехи важи и за теб.А аз смятам да отида утре във Варна на плаж.
При вас може и да е лято,тук от началото на седмицата не се е качвало над 13 гр ,а през ноща пада до 10 .Няма и слънце да стопли малко.Стаята ми е със 3 външни стени + много прозорци и вътре е 21,8-22 гр.След летните 26-27 за мене си е студ.А и не обичам да ходя с дълъг ръкав зимата,затова и се топля вечер преди лягане ,а като гледам вече ще го оставям и през ноща.А и не виждам връзката ,какво ще му стане на компресора при отопление при тези иемператури.То се чува че работи на минимал ,а и снощи за 2,5 ч. нагласен на 26 гр и макс. вентилатор ,показваше че е изхарчил 500 в,тоест работи около минимума си.
Нищо няма да му стане на климатика. Ясно е написано какъв е темепратурният диапазон на работа в режим отопление. В момента температурите във Варна са много далеч от горната граница. Освен това машината си има достатъчно защити, за да спре, ако вдигне високо налягане.
Тея дни позастудя отвън ,но климатика си работи он-оф ако не му отворя към коридора и да му задам поне 23-24 гр.При затворена врата на стаята и задание под 24-25 постоянно спира и тръгва.Сложих му ватметъра от другия ,не съм следил много но при зададени 24 и вънка 9 гр ,го видях на 300 в.Иначе снощи от 7 вечерта до 7 тази сутрин ,при задание 25 гр и вечерта на тих режим ,и работещ он-оф според неговия ватметър беше изгорил 3 кв за тези 12 часа.Тихия режим не се чува нищо като работи ,но духа само на себеси и при задание 25 гр,в стаята беше 23,5.Тоя режим е само за охлаждане или за малка и добре изолирана стая ,но пък тогава се обезмисля толкова мощен климатик.Доста кусури има ,но за цената за която го взех е о.к.Но на реалната цена на която се предлага от около 1800 лв е безумие да се купува тоя климатик.
Подухва ли хладно като темперира стаята преди да изключи?
с 300 вата минимум и при тия градуси навън няма как да духа хладно