Отговор: Проблем с климатик.;Мирише на вкиснато.
Има A/CLEAN,който е включен постояно.Филтрите,които има се чистят всяка седмица.Ще му измия ламелите с обезмаслител.За да го нивелирам трябва да сваля тялото.Ще опитам и това,ако не трябва да се сваля.Никой не отговори,обаче мога ли да сложа гофрирания маркуч в десния отвор и трябва ли да се сваля за това.За затапване ще намеря някакъв начин.
трябва да се свали според мен .. за да избегнеш вмирисване след като го измиеш при ползване на охлаждане и преди да го спреш го пускай за половин час на вентилатор .. аз така правя с моите клими и не се вмирисват .. ама то те и не изключват де
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
Вмирисването не е от водата във ваната а влагата която остава в ламелите на питата. На колите защо се вмирисват климатиците им като там отичането не се влияе от наклона. Проблема е защото климатика няма функция почистване при някой марки е coil dray при други s clener или x-fan.
Питата се самоизмива. Двете места от които идва гадната миризма са точно ваничката и от мухъла по турбината.
Моя климатик като го включа и направо вади кофи с вода. Наскоро почна да мирише гадно. От толкова влага беше мухлясал. Изчистих мухъла по турбината, налях гореща вода и концентриран препарат във ваничката и се оправи. Пак замириса на пролетна свежест. Пръснах препарат тук-таме и по питата, но нямаше нужда, защото тя беше чиста.
Цял ден днес работи и от маркуча не е текла вода.Под външното тяло има корито и маркуча отива там,но е сухо.
Извинявай ама не се сдържах ника ти като климатика ти.
Извинявай,не разбрах шегата,а пък уж имам чувство за хумор.Да на английски порк е свинско,ама няма нищо общо с климатика.:BigGrin
IMG_20150809_161059.jpg - Prikachi.com споделяне на снимки в Интернет
Сутринта свалих вътрешното тяло като използвах тръбата над него като поддържащ кран,защото съм сам и нямам помощник:BigGrin.Няма отвор за маркуча отдясно.Само отляво.Няма и достъп до ваничката.Всичко отзад е облечено в някакъв порест материал и залепено.Отпред също.Единственото,което направих е,че свалих конзолата от стената,като предварително белязах за нивелиране с нови отвори.Пробих ги и закачих пак на старите дупки в стената новите на конзолата и след това тялото за нея.За жалост не съм улучил отворите за нивелиране съвсем и сега е леко наклонен наляво,а не надясно.Може би същия ъгъл но в обратната посока.Но това стана защото тялото пречи и не можах да нивелирам конзолата както трябва.А затова сигурно трябва да се пробиват нови дупки в стената.Обаче няма място да се навре перфоратор.Както и да е.Оттогава работи и за сега не усещам мириса на вкиснато,ама може и да си въобразявам.Ще го следя няколко дена,ще го пусна един ден само на вентилатор на отворен джам и ще видя какъв е резултата.Иначе преди това го опръсках с Мелио няколко пъти целия по ламелите и отначало имаше ефект,ама след два-три часа пак замириса.Дано да има ефект този обратен наклон,че иначе мирише.Не е болка за умиране,ама е неприятно.Благодаря на всички за отговорите и ако има положителен ефект ще споделя.:Drinks:
Една от препоставките за мирис е високия минимум или презапасяване, тоест в помещение за 9ка се монтира 12ка.
Цитат:
Jack Krauser
Питата се самоизмива. Двете места от които идва гадната миризма са точно ваничката и от мухъла по турбината.
Моя климатик като го включа и направо вади кофи с вода. Наскоро почна да мирише гадно. От толкова влага беше мухлясал. Изчистих мухъла по турбината, налях гореща вода и концентриран препарат във ваничката и се оправи. Пак замириса на пролетна свежест. Пръснах препарат тук-таме и по питата, но нямаше нужда, защото тя беше чиста.
А как изчисти мухъла по турбината?С нещо я пръска ли и откъде?Явно при теб ваничката е достъпна,а при мен не е.Трябва да се разлепя и не се знае после какъв ще е резултата от залепянето.Ама ако се наложи и това ще направя.Затова не съм свалил тръбата:BigGrin
- - - - - - - - - -
Цитат:
VeleV.Klima
Една от препоставките за мирис е високия минимум или презапасяване, тоест в помещение за 9ка се монтира 12ка.
Малко не на място е този коментар,защото съм писал,че е девятка в стая от приблизително 16 квадрата.
нищо не се разлепя за достъп до ваничката .. трябва да се разглоби вътрешното тяло почвайки от пласмасовия кожух достъпа до нея е отпред не е отзад ..
Цитат:
Alexi
нищо не се разлепя за достъп до ваничката .. трябва да се разглоби вътрешното тяло почвайки от пласмасовия кожух достъпа до нея е отпред не е отзад ..
Ама то и отпред е залепено с този порест материал...Нещо като тънък фибран.Залепено отзад,обикаля отдолу и залепено отпред.Пак ще огледам де дали може да се разглоби на място.Много ти благодаря:Drinks:
Оправяй се щом не са на място коментарите.
Ами то само твоите не са съвсем на място.Аз имам нужда от съвет и помощ,а ти ми коментираш ника и изказваш неадекватно мнение без да си прочел.Извинявай и не се обиждай.
Вече повече от 10 години всяко лято изпръсквам по два от японските спрейове,и досега нямам мирис.1 спрей ми стига за 2 климатика,като задължително после ги оставям да работят на охлаждане поне 1 час.Опитай първо с това,после разглобявай.Единствено турбината след като я третирам,с намокрени клечки за уши я почиствам механично,като предупреждавам че е доста тегава операция.
Цитат:
tanatos
Единствено турбината след като я третирам,с намокрени клечки за уши я почиствам механично,като предупреждавам че е доста тегава операция.
И аз изчистих турбината с клечка и памук, напоен с препарат за миене. Доста тегава операция, но за два дена я очистих. По принцип трябва да се разглоби климатика и да се измие с душа, но на панасоника ми турбината се вади по доста тегав начин(трябва да се разглоби напълно вътрешното тяло) и се отказах, да не счупя нещо при разглобяването.
На стария климатик турбината я миех от мухъла по много лесен начин, без разглобяване и без да я вадя. В пръскалка за прозорци пълнех гореща вода и препарат. И като почна да пръскам по турбината, мухъла и мизерията се разкисваха и направо падаха на люспи. С едната ръка пръскам, с другата държа леген отпред, да се стича мръсотията. И за 10-15 минути всичко се измиваше.
На сегашния панасоник обаче йонизатора се намира точно отдолу и не смея да пръскам с много вода, да не го намокря. Трябва да си играя с памук и клечки, или пълно разглобяване.
Но съм забелязал, че докато не се измие трубината от мухъла, гадната миризмата няма да се махне, независимо колко спрея ще се изпръскат.
А вътрешното тяло се разглобява отпред, точно както ти е казал Alexi . Освен болтчетата, отгоре има щипки, които трабва да се откачат, за да се махне предната пластмаса. След това почистването на ваничката и турбината става лесно.