Резултати от 1 до 2 от общо 2

Проблем с начина на работа на инверторен климатик Самсунг

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    11
    #1

    Проблем с начина на работа на инверторен климатик Самсунг

    В началото на годината се полакомих да купя от разпродажба в техноШита инверторен климатик Самсунг 12-ка (ама може и 9-ка е като гледам номерата)
    Вътрешното тяло е AQV09VBCN
    Външното тяло е AQV09VBCX

    Въпросното гомно явно беше мострено със загубено дистанционно, по втория "начин" се сдобих с дистанционно от същата моделна линия на Самсунг но липсва един бутон на него (от по-смотан модел е било мисля)
    Климатика е монтиран в спалнята ми и има за цел лятото да охлажда, а през преходните сезони и "леката зима" от 0 до -5 градуса да топли. Ако стане по-студено си имам камина с водна риза за целта.
    Та въпросния боклук работи по начин който може да ме изкара извън нерви. Задавам му най-ниската степен на вентилатора и примерно 22-23 градуса. При което независимо какво си му задал от дистанционното вентиалтора на вътрешното тяло си прави каквото иска т.е. от минимум до максимум си се разхожда по неговата си логика. Отделно на това климатика прави някаква хватка с неясна за мен цел (предполагам за да ме дразни), в един момент почти спира вътрешния вентилатор при което компресора започва "да натрупва" жега в питата на вътрешното тяло (може да се усети като си близо до него) след което по някое време се пуска вентилатора и я издухва в помещението. Проблема в тази "хватка" е че първо вентиалтора вътре се включва почти на максимум, второ при това загряване цялото вътрешно тяло започва да пука и скръца крайно дразнително (и когато се загрява и когато изстива после) и за капак компресора започва да бучи по отвратителен начин (нискочестотен тътен) който имам чувството че ще събори стената. Предполагам и на комшиите ми отсреща не им е особенно приятен тоя тътнеж. Отделно тоя недоклатеняк се води сравнително висок клас енерго спестяване но когато го включих през контакт отчиташ консумацията се оказа че дори в изключено състояние черпи непрекъснато едни 22W, да му имам енергоспестяването.....

    Въпросът ми е това технически проблем с климатика ли е или въпросния е решил че така ще е "по-смарт". И ако е второто има ли начин да му се изключат въпросните смрат шитни.

    П.С: Имам в другата стая най-жълтия гаден китаец Tarington House 12-ка инвертор (марката на Метро) който работи перфектно за парите си, като му задам минимум вентилатор и 22 градуса той прави точно това. Седи на най-тихия режим и си топли (респективно охлажда) външното тяло изобщо не се чува. Напоследък забелязах че като достигне заданието само изключва вентилатор на вътрешното тяло но никакви смарт и прочие щуротии. Още ме е яд че не купих тогава 2 броя вместо тоя боклИк Самсунг-а.

    - - - - - - - - - -

    Забравих да споделя че и онзи ден при 10 градуса външна температура и режим на отопление изби грешка Е469 за проблем с DC-то на инвертора....

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,759
    #2

    Отговор: Проблем с начина на работа на инверторен климатик Самсунг

    Дублирана тема.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. инверторен климатик Samsung
    От Дарин Маринов във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 25-03-14, 22:39
  2. Препоръчайте инверторен климатик
    От cecko във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 0
    Последно: 21-09-12, 23:12
  3. проблем с климатик Самсунг AQV09UGA
    От i-sot във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 4
    Последно: 17-02-12, 23:19
  4. Проблем с климатик Самсунг
    От furious във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 10
    Последно: 05-02-12, 13:51
  5. LG "LWG09-Series" - въпрос за начина на работа
    От vkanchev във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 8
    Последно: 12-04-08, 09:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе