Здравейте! Имам този климатик от около 8 години и до онзи ден не ми е създавал никакви проблеми. Зимата топли, лятото охлажда.

Преди 2 дни обаче климатика спря. В смисъл, включва се нормално от дистанционното управление, светва зелен светодиод, но външното тяло не се включва. Извиках един майстор, който се усъмни, че кондензаторът във външното тяло е повреден, препоръча ми да го сменя и си тръгна.

Последва разглобяване на външно и вътрешно тяло, подмяна на нагорели кабелни обувки на кондензатора, но промяна никаква.

След това съмнението падна върху платката във вътрешното тяло, но проблем и там не беше открит. Сглобих всичко и тъкмо мислех, че трябва да дойде наистина някой разбирач, опитах отново и няколко минути след включването, компресора заработи. Сетих се, че преди няколко години въвеждах някакви кодове през дистанционното, изключих климатика и ги въведох.

За момента всичко работи, но ми се струва, че температурата на изходящия въздух не е много висока. Фреонът е R407C, и попитах един майстор дали няма нужда да се допълни, но той ми отговори, че няма такъв фреон и трябва да се изхвърли стария и да се напълни с R22.

Може ли компетентно мнение по описаните въпроси?