Отговор: Информация за LG E18SQ?
Явно никой няма представа от този климатик, щом не е Нокрия,дайкин или японка 2-ра ръка... :-(
На хартия изглежда много добре. Всъщност едва ли има друга машина на тази цена, с такива показатели. Как обаче се справя при -15С, може да каже само някой, който го е ползвал. Още повече зимата в Русе не е шега работа - дано да имаш и изолация.
Този модел не беше ли до -10?
Едва ли ще имаш проблеми с този дзвер, ЛГ имат добри дефрости + сериозния хардуер (17/46кг) на избраната конфигурация, смятам че ще си доволен!
да a Дженералчето с 20 кила външно е до -15. ;)
Тази зима няма да има изолация, сменена е само дограмата с троен пакет 4сезона/б/ка 40мм и разликата от преди е огромна :-)
Климатика с монтажа излиза под 1800лв, мисля че за тези пари няма какво друго да се вземе. Гледах и Фуджицута но всички са над 2400лв.
Повече ме интересуваше дали самата марка и модел са "класни" и да външното тяло 46кг, дано да няма безмислени дефости и да работи добре .
Цитат:
Първоначално публикувано от
KI_YOOU
да a Дженералчето с 20 кила външно е до -15. ;)
Дженералчето, за което става въпрос е с 41 кg външно тяло.
Евтиното винаги излиза в поседствие скъпо. Лг страдат от електрониката така че има защо винаги да са на промоция.
Цитат:
Първоначално публикувано от
kolev
Явно никой няма представа от този климатик, щом не е Нокрия,дайкин или японка 2-ра ръка... :-(
Аз имам наблюдение но върху другия модел LG CS18AQ Libero R , който е с подобни параметри и мога да кажа че работи безупречно вече четвърта година . При нас отоплява/охлажда помещение (заседателна зала) 44м2 / 132м3 , без да се е задъхвал нито при +39 нито при - 17 градуса . Работи нонстоп с изключение на дните когато дойдат да му правят профилактиката .
Щом производителя го дава в каталога си до -10 явно е колко топли при -17 още повече в двойно по голям обем.
Щом човека има проблем с финансите по-добре да види някое Gree.В Русе температурите падат доста често под -10 градуса.
Не е до - 10 спрете да я хулите машината. Виж в сайта на вимакс.