...за 1400лв 12ка с такива екстри е добре. Няма нужда да се плюе по чуждото.
И какво излиза че това лг не може да падне под 400 в. консумация ли
На lg-тата им е висок минимумът и като се стопли почват да работят като конвенционалки.
400W при каква външна температура? При -4външна и моите не падат под 400W за MHI-то и 370..380W за дайсейкая. Ако lg-то не слиза под 400 и при +5°...
Това ,че влиза в Офф по никакъв начин не го прави конвенционален. Желаната от мен температура е абсолютно точно балансирана без никакво отклонение, а конвенционалния е с колебания от 2 до 5 градуса. След ОФФ компресора не се напъва да достига загубената температура, защото няма такава. Дефростите на са по време в сравнение с другия чешит.
- - - - - - - - - -
Влиза в ON 8min./OFF 16min. /консум 0,5/0.6KW
2към1 за офф
Ако под "друг чешит" имаш в предвид конвенционален климатик, то имаш още доста да почетеш и понаучиш за климатиците. Имам 12 годишно конвенционално НЕО, което никога не е размразявало по време. И това за разлика 2-5 градуса също не е вярно. И ако климатикът ти работи често он/офф, значи работи като конвенционален, нищо, че цената му не е като на такъв.
Това
че твоите не слизат под тези ватове, означава че не работят като качествени инвертори, особенно тошибата която уж има доста нисък минимум. Или при теб не е наред климатика или си е така при всички дайсекай 6 . Качествен инвертор трябва поне на 200 вата да може да работи с часове дори и на -10. Лг-тата и те имат смотано управление и висок минимум.
Обаче забелязвам и един проблем с ниския минимум.Външна +5 ,задание 23 ,климатика крета с 220-230 в и на дисплея му пише 24 гр.В стаята е топло,явно копа е над 4.Обаче става минус 10,задание 23 ,климатика ми пак си крета с 220-230 в,но на диплея му вече е 23 гр. и в стаята вече не е така топло,явно копа е паднал на около 2.5 и тея ватове не стигат.
Това не е пробем на нисък минимум, а на калпав софтуер.
Дам, има нещо вярно за софта. На тошибата при външна 0° минимума е 250W. Ако през деня е имало слънце бива, но ако е било облачно стайната става 22..22,5 при задание 24.
Минимума на LG е висок на отопление, но на охлаждане е 150 вата. Така е и при МЕ.Ниският минимум е възможен ,но не е направен така софтуера.