А+++ да докарват с високият минимум?
Пробвано е. Обаче стане ли външната -2° вдига минимума на 380..400W и както е на 25 няма off и се будиш мокър.
Така е измислено, защото тогава се увеличават и топлозагубите. Според мен стъпаловидното увеличение на минимума е много добра идея. При мен работи много добре и няма он/офф работа.
А защо не е безстепенно. Те загубите не скачат през 500W. Прави 2..3 on/off цикъла и коригира минимума. Или не става?
Аз не мога да ти отговоря. Стъпката обаче е 100-200 W електрически.При мен са така: 45; 260; 340; 460. Или нещо подобно. Инженерите на Тошиба със сигурност имат своите основания и ние не можем да им се бъркаме. Просто трябва да подберем правилните машини за помещенията си, да ги разберем как работят и да им се радваме.
Климатика за периодите от 23 до 24 е изконсумирал:
декември-45лв.
януари- 60лв
февруари.....?
hienata76, кажи за твоя климатик дали е подходящ за спалня?
Аз се замислям да взема LG Deluxe DM12RP. Мисля да го взема за 20 м2 пак в северна България.
Притеснява ме обаче шума, от форсиращият се компресор след дефрост и ниския минимум.
Ти какво ще ме посъветваш.
А дали някой е купувал DM12RP? Може ли да му се видят минимумите на него или някакво сервизно за да бъде по-достоверно.
890W нисък минимум ли е? Според мен е висок. И защо не трябва да е нисък? Дали не е по-добре нисък минимум? Или си търсиш конвенционален климатик на цената на инвертор?
Тези 890в са минимална отдадена мощност, минимума на консумация сигурно е към 250вата. За 20кв става.
Да зная, че е топлинна мощност. През преходните сезони пак има вероятност да работи он/офф, особено ако е добре изолирано помещението.
Има марки и модели, при които повторно кратковременната работа на компресора им не се усеща. Освен това е мит, че този режим води до преразход. Това зависи от изпълнението на хладилната част. Реалностите са съвсем други.
Съгласен съм, че има климатици при които изключването не се усеща. При моите японки, колкото и редки да са изключванията, не се усещат. Защо обаче да се ръсим за инвертори, ако работата в повторно-кратковременен режим създава същия комфорт и прави същите разходи като при инвертора? Защо да не си купуваме качествени и по-евтини конвенционални машини, които все още се произвеждат?