Здравейте,
Климатика ми е старичък, ARTCOOL серия, още от първите които излязоха. Миналата година не охлаждаше много добре, в същото време зимата затопляше помещението.
Напоследък след като го включа, започва да охлажда в началото, но след някое време спре и си духа като вентилатор. От няколко дни охлажда само в първите 10 минути след включване, и то ако не е работил поне час-два преди това, след което спира. Давам му почивка, пак го включвам, охлажда 10 мин и си действа като вентилатор. Забелязах че включва компресора само в началото, после тишина, а външната перка не се завърта сама, след съвсем леко побутване и захапва, но с или без тази помощ охлаждането си е кратко.
Един приятел предположи кондензатор, и го сменихме ей така за пробата (само дето оригиналния е 400v, а новия 370v), но няма разлика, всичко си е постараму.
Интересно ми е къде може да е повредата? Ще дойдат да го погледнат, но чак след няколко дни че всички са раазбираемо с много натоварен график по тове време на годината, а и аз искам все пак да знам и да съм подготвен предварително.