Не е от склад а с ракета Хвасон-5 от Корейския полуостров ни го пратиха след затопленето на отношенията.Това че не го намираш не значи,че го няма.Всеки дилар може да ти го достави и монтира щом го имат вносителите.
Недко, повечето от хората занимаващи се такава техника, са като ощипани моми, като споменеш марката...защото са като овцете...иначе не се свенят да продават разни марки където само тук ги има...и твърдят че са железни...
Според мен,приложимо само за малки стаи ,без директно греене от слънцето.Освен това при отопление е минимум 1 кв,максимум 5,4 кв и тегло вътрешно 10 кг.Имам предния триъгълен модел AR09JSPFAWKNEU и той е 0,8 на 6 кв и вътрешното е 13 кг.,а и беше по евтин тогава.При него също така на тих режим 16 дб,се спи идеално на охлаждане без да се усеща студ и шум ,но през деня не смогва да охлажда ,а какво ли остава само през дупките.Изобщо добри модели имат напоследък,особенно хардуерно ,но дефрост алгоритъма е зле и ако не живеех във Варна,където поради климата това е реален проблем за около 2 седмици,надали щях да ги търпя.Освен всичко друго са и едни от малкото или единствените ,които в сервизното не дават никакво инфо за дефрост алгоритъма си.
Вчера вече монтирах от този модел и да ви кажа много добре работи машината.Много тиха работа,а с опцията wind free е направо безшумен а в същото време се усеща студеното излъчване.
https://youtu.be/dQwZYoz-enw
Сега ако се намери и някой да засече, колко лапа при wind free, ще е супер.
Малко да рефрешна темата, пък дано някой се излъже да сподели още малко впечатления
Чудя се за монтаж на Wind-Free в спалня 11 квадрата (18 кубика), за охлаждане по време на сън без подухване и шум, както и в дневна (хол+кухня) 23 квадрата (45 кубика), където пък работя през деня и предпочитам да не съм на течение... малко ме притеснява това, че Самсунг не звучи като най-умната инвестиция в бъдещето като издържливост (а цената си е сериозна), но пък не открих други модели, които да предлагат нещо подобно...
И още един въпрос - вътрешните тела се различават само по филтрите - дали Virus Doctor (плазма (SPi)) + PM2.5 филтър би заменил отделен уред за пречистване на въздуха?
Този пост е редактиран от Aquadark; 04-07-18 в 13:47.
Като казваш спалня, аз пък имам друга чуденка - по клипчетата този wind free режим го рекламират само в режим охлаждане. За мен лично е по-важно в режим отопление да бяха показали нещо.
Освен да почакаме да дойде зимата и Недко да сподели
Добре де, като искаш да те топли, как аджеба ще стане без да духа. Има и такива отоплителни уреди, ама не им викат климатизатори и са с СОР=1.
Само на охлаждане работи функцията,отзивите за сега са отлични.
Къде изчезнаха сега тези климатици... преди месец имаше всичко налично, сега точно кандардисах да монтирам и няма нищо... да не би да са изтеглени?
Не са изчезнали.Имам и от двата модела-AR09MSPXB и AR09MSWXB.
Ясно, някъде е станало объркване, явно защото гледах мулти-спплит системи.
На мен ми трябва лятно охлаждане (и преходно отопление чат-пат) на две помещения - спалня 30 кубика и хол/кухня 60 кубика (вътрешни, източно изложение) и си мислих за 7+9... по принцип мога да си ги докарам от Италия - с вътрешни тела Wind-Free Ultra + външно AJ040MCJ2EH/EU за около 2900 лева, което е значително по-малко от цената тук (3800 за същото според Клима Маркет) или 3000 за две деветки с отделни външни тела...
Също така не мога да разбера дали MSPX с VirusDoctor има PM2.5 като Wind-Free Ultra... и дали има разлика между R32 и R410a (и задължително ли е при multi-split с wind-free ultra)
MSPXB няма РМ2.5 филтър,само Virus Doctor.Вариантите на вътрешни тела Wind Free за мултисплит са 3:Ultra,Optimum и Essential.Екстрите са различни и оттам естествено и цената.Не е задължително всички тела да са от една серия,може да комбинирате каквото искате.