Да не стане пак същата работа. Разбалансирана турбина ???
- - - - - - - - - -
Трябва да е видяло голям зор това за да се счупи така.
- - - - - - - - - -
Да не е тракал и някой да го е бил с дървото за да спре?
Да не стане пак същата работа. Разбалансирана турбина ???
- - - - - - - - - -
Трябва да е видяло голям зор това за да се счупи така.
- - - - - - - - - -
Да не е тракал и някой да го е бил с дървото за да спре?
Същото счупване по време на работа стана на стар Панасоник (12год.)при мен,откъм мотора на турбината обаче.Това преди две седмици.
"Еко пластмасите", вторични, третични,...петични ( преработени няколко пъти), са такива трошещи се от самосебе си.
Турбината не е тракала или да се е появил шум който да се е засилил с течение на времето. Първия път като се е случило тракането е станало след спиране на тока. Няма връзка това, просто тогава е спряла турбината и после като е тръгнала се е разтракал много шумно. Спрели са го почти веднага. Аз трябваше така или иначе да ходя до там. След като го пуснах чух тракането. Натиснах пластмасата и спря шума все едно нищо не е имало. Обаче спре ли турбината по някаква причина може да почне тракане (50 на 50), не всеки път. Това което баща ми е споделял, че се чувало яко изпукване по време на дефрости и нямал спомен да са били толкова силни миналата година. Думите с които го описваше "Все едно вътре нещо се чупи". Не съм уцелвал дефрост когато съм бил там за да го чуя. Не защото не е правил, а защото ходим за по няколко часа и се пада топлата част на денонощието.
Никаква представа нямам каква може да е причината.
Търпението ми свърши и реших че е време да разваля рахата на семейство оси живеещи в селския климатик от началото на 2019г когато го монтирахме. H09AP
Резултата е много убити оси на цената на само на едно ужилване. В крайна сметка пак ще си живеят там, но ще трябва да си строят нови къщички.
До сега не съм го отварял. Минах го с меглио и вода без да се престаравам.
Снимките на карантиите и едно клипче. Вътрешния топлообменник си стои златист външния дори и след миенето си остана сивкав. Дали не съм успял да го измия добре или е паднала антикорозионната защита не знам.
За оси (против де) - Актара. Трудно се намира - “под щанда”, но има.
Оси се трепят най-ефективно при напръскване на гнездото със спирт. Процедурата се прави или рано сутрин /преди да са тръгнали за работа/, или надвечер /след като се приберат/. Иначе ако само махнеш гнездото, си го търсят и правят ново. Гарантирано умират до 1 мин. след напръскване със спирт.
Аха, щото ако го напръскаш с айкън, ще живнат ...